Reflecta 3in1 Scanner, ένα scanner για slides, αρνητικά και φωτογραφίες


Reflecta 3in1 Scanner, ένα scanner για slides, αρνητικά και φωτογραφίες

Το Reflecta 3in1 Scanner έχει ανάλυση 1800×1800 dpi και οθόνη 2.4″ και έχει ειδική υποδοχή για το σκανάρισμα films (μέχρι 6 καρέ) και slides (μέχρι 3 καρέ με την θήκη τους). Επιπλέον μπορεί να σκανάρει φωτογραφίες μέχρι μέγεθος 13×18.
To σκανάρισμα στην μέγιστη ανάλυση διαρκεί περίπου 2 δευτερόλεπτα και τα σκαναρισμένα αρχεία αποθηκεύονται άμεσα σε κάρτες μνήμης SD, SDHC, MMC, MS και MS Pro και μπορούν να μεταφερθούν σε Η/Υ μέσω USB καλωδίου.

Το Reflecta 3in1 Scanner ζυγίζει 1.2 κιλά και έχει διαστάσεις (ΜxΠxY) 22 x 20.8 x 12.7 εκατοστά.

Θα το βρείτε στην τιμή των 110 ευρώ, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Reflecta
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Μπορεί αυτό να λέει ότι είναι “scanner” αλλά αν κρίνω από το σχέδιο που είναι γνωστό ΟΕΜ που κυκλοφορεί στο χώρο πρόκειται για φωτογραφική αντιγραφή και όχι σκανάρισμα του αρνητικού.

    Κοινώς δεν σκανάρεται το αρνητικό αλλά φωτογραφίζεται με fixed focus camera (νομίζω 5mp). Αυτή η τεχνική είναι πολύ γρήγορη (1-2 sec) αλλα όχι τόσο ποιοτική όσο το πραγματικό σκανάρισμα κυρίως στο θέμα DR αλλα και ανάλυσης. Το να σκανάρεις όμως ένα αρνητικό θα σήμαινε χρόνους τουλάχιστον 1 λεπτό (και παραπάνω) ανα αρνητικό, με λίγα λόγια κοντά μία ώρα για κάθε παλιό φιλμάκι.

    Έχω δουλέψει τέτοιας τεχνολογίας συσκευή (όχι αυτήν) και τα αποτελέσματα είναι ας πούμε ικανοποιητικά αλλα όχι τέλια. Το “άρωμα” της φωτογραφίας σώζεται πάντως χωρίς να μπορείς να την εκθέσεις κιόλας. Η συγκεκριμένη μπορεί να είναι καλύτερη από τη δικιά μου συσκευή αλλά δεν αναμένω θαύματα. Το βασικό είναι ότι όλα γίνονται άνετα από τον καναπέ του σπιτιού σου (δεν χρειάζεται PC σώζει στην SD). Το βασικό μειονέκτημα είναι ο κόκος (θέαση 1:1) και το χαμηλό DR αφού ή θα καίει τα λευκά ή καίει τα μαύρα (φωτογράφιζα με 3 διαφορετικές εκθέσεις για να πιάσω όλο το εύρος που σώζονταν στο αρνητικό). Στην δικιά μου συσκευή δεν είχα και 100% κάλυψη αλλα ας πούμε 95%.

    Το ερώτημα που έχω από τότε και θέλω να δοκιμάσω είναι γιατί να μην κάνω το ίδιο με την SLR μου και κάποιον slide αντιγραφέα που προσαρμόζεται στο mount της μηχανής ή στον φακό. Το ερευνώ και νομίζω θα είναι καλύτερο καθώς η ίδια η μηχανή που φωτογραφίζει τα αρνητικά είναι απείρως καλύτερη από τις φωντογραφικές που κρύβονται σε αυτά τα κουτάκι. Από την άλλη έχεις θέμα με το macro δεν μπορείς να χωρέσεις ολο το καρέ με κοινό εξοπλισμό.

    Ισως φίλε Βάιε να ετοιμάσεις ένα αρθράκι στο θέμα αν θέλεις να ασχοληθείς.

    • #
      1

      θα το δούμε και αυτό, αν και νομίζω ότι ούτως ή άλλως την ψηφιοποίηση την κάνει κάποιος περισσότερο για λόγους αρχειοθέτησης..την εκτύπωση ακόμα φαντάζομαι την κάνεις από το αρνητικό;

      • #
        1

        από το αρνητικό ναι τυπώνεις, αλλα αν θέλεις να εκθέσεις στο ιντερνετ κάτι το ψηφιακό θα ανεβάσεις και αυτά τα μαραφέτια παράγουν πολύ μέτριο αποτέλεσμα.

        Ασε που μια μέρα μπορεί να χάσεις το αρνητικό ή αυτό να καταστραφεί οπότε το (ψηφιακό) αντίγραφό σου πρέπει να είναι όσο πιο καλό μπορεί. Τα ψηφιακά αντίγραφα δύσκολα τα χάνεις σε μετακόμιση ειδικά αν τα έχεις περασμένα σε 2-3 δίσκους που ο ένας βρίσκεται στο χωριό (distant backup)

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!