Reflecta x9-Scan, νέο scanner για film 35mm


Reflecta x9-Scan, νέο scanner για film 35mm

Διαθέτει αισθητήρα 5 megapixels, scanάροντας σε ανάλυση 1.800 dpi με βάθος χρώματος 24 bit και δέχεται κάρτες μνήμης SD/SDHC. Η ταχύτητα του είναι 1 δευτερόλεπτο για κάθε καρέ. Επιπλέον έχει μία οθόνη των 2.4″ για να βλέπετε τις φωτογραφίες που αποθηκεύονται από τα αρνητικά (υπάρχει και τρόπος να τις δείτε στην τηλεόραση σας μέσω TV out, NTSC/PAL). Δέχεται USB καλώδιο για σύνδεση σε laptop ή desktop Η/Υ.

Το Reflecta x9-Scan μπορεί να scanάρει slides (ο ειδικός κρατητής που δίνεται μαζί δέχεται μέχρι 3), μεγέθους 5×5 εκατοστών και πάχους 3.2 χιλιοστών.

Ζυγίζει 450 γραμμάρια, έχει διαστάσεις 10.8 x 10.6 x 14.3 εκατοστά και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου.

Το Reflecta x9-Scan θα πωλείται στην τιμή των 110 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    Γιατί να βγάλουν κάτι τέτοιο τώρα; Εν έτει 2014. Χρησιμοποιείται ακόμα τόσο ευρέως το φιλμ ώστε να υπάρχουν ικανοποιητικά περιθώρια κέρδους;

    • #
      1

      νομίζω ότι δεν είναι το θέμα αν χρησιμοποιείται τόσο πολύ πλέον το film, αλλά αν υπάρχουν αρκετοί που θέλουν να μεταφέρουν τα film που ήδη έχουν στον Η/Υ τους.

      • #
        1

        Και πάλι, υπήρχαν και παλιότερα τέτοια scanners, δεν γνωρίζω για την ποιότητα τους, αλλά γνωρίζω ότι υπήρχαν. Ποιος δεν θα έχει ακόμα μετατρέψει τα φιλμ του;

  • #
    1

    έχω εγώ τέτοιο scanner (5mp) εδώ και δύο-τρία χρόνια άρα ως ιδέα είναι αρκετά παλιά. Δεν θέλει καν Η/Υ να λειτουργήσει. Του βάζεις μια SD και σώζονται εκεί τα “scanαρίσματα” (βασικά φωτογραφίες).

    Τον είχα πάρει 50-60€ και μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος.

    Είναι πολύ απλές συσκευές. Απλές φωτογραφικές. φωτογραφίζουν τα αρνητικά που τα φωτίζει ένα led φως και μετά με ένα φιτράκι τα δείχνουν “θετικά”.

    Για το δικό μου να μιλήσω λίγο (noname) και για τα περισσότερα του είδους. To δυναμικό εύρος δεν είναι καλό και ή θα κάψεις τα λευκά ή θα κάψεις (μαυρίσεις) τα σκούρα. Βασικά επειδή το φιλμ έχει πολύ καλό δυναμικό εύρος η κατάσταση δεν είναι τραγική αλλά κάθε άλλο. Με αυτό δεν παίρνεις όλη την ανάλυση του καρέ αλλά κάτι στο περίπου που όμως δεν είναι κακό. Στα 2mp resample είναι αξιοπρεπές. Αν το σκανάρεις με κλασικούς film scanners είναι η μέρα με την νύχτα απλά αυτοί θέλουν 60′-120′ κάθε καρέ (ένα 36 φιλμ θέλει μια ώρα!) ενώ με δαυτα ξεπετά τα φιλμ πολύ γρήγορα και καθήμενος σε καναπέ (δεν θέλουν η/υ).

    νομίζω υπάρχουν και εργαλεία στο ebay για αντιγραφή slides με οποιαδήποτε φωτογραφική που αν έχεις καλή φωτογραφική θα δώσουν σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα.

    Αξίζουν πάντως και μην περιμένεις το τέλειο σκανερ πότε θα τον αγοράσεις, θα γεράσετε και ακόμα να σκανάρετε εκείνα τα αρνητικά γιατί δεν είχατε χρόνο.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!