Ανακοινώθηκε η Reflex, η πρώτη νέα μηχανή με film της εποχής μας


Ανακοινώθηκε η Reflex, η πρώτη νέα μηχανή με film της εποχής μας

Όπως αναμέναμε ανακοινώθηκε η νέα SLR μηχανή Reflex, η οποία θα είναι διαθέσιμη αρχικά μέσω της πλατφόρμας KickStarter.

Πρόκειται για μία νέα SLR μηχανή που λειτουργεί με φιλμ και έχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ σε μηχανή του είδους.

Ξεκινάμε από το γεγονός ότι αποσυναρμολογείται, με τον φωτογράφο να μπορεί να αλλάξει το i-Mount της μηχανής, ανάλογα με τους φακούς που θέλει να χρησιμοποιήσει. Από το εργοστάσιο η μηχανή έχει mount M42 αλλά θα υπάρχουν και εναλλακτικά mounts για φακούς των Nikon (F), Olympus (OM), Canon (FD) και Pentax (PK).

Εντυπωσιακό είναι και το γεγονός ότι η πλάτη i-Back αφαιρείται με τον φωτογράφο να μπορεί να αλλάξει γρήγορα φιλμ, αλλάζοντας απλά την πλάτη με μία άλλη πλάτη με προ-εγκατεστημένο φιλμ, ενώ μπορεί να αφαιρέσει ένα φιλμ χωρίς να το χαλάσει και χωρίς να το έχει χρησιμοποιήσει όλο και απλά να το ξαναβάλει για χρήση αργότερα.

Επιπλέον η Reflex είναι η πρώτη SLR μηχανή που έχει flash και συνεχές LED φως, ώστε ο φωτογράφος να μπορεί να επιλέξει τον τρόπο φωτισμού του θέματος του. Flash και LED έχουν τρία επίπεδα ρύθμισης της έντασης τους.

Οι δημιουργοί της Reflex αναφέρουν ότι αν η προσπάθεια τους καταφέρει να συγκεντρώσει τον στόχο των 150.000 λιρών Αγγλίας, θα αναπτύξουν και ειδική εφαρμογή για smartphones, η οποία θα συνδέεται στη μηχανή μέσω Bluetooth και θα αποθηκεύει αυτόματα τις ρυθμίσεις λήψης, δίνοντας την δυνατότητα στον φωτογράφο να κρατάει και σημειώσεις.

Στα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας SLR μηχανής έχουμε:
Εστίαση: Manual
Προώθηση, μάζεμα film: Manual
Έκθεση: Manual – Aperture Priority (+ 4 stops EV)
DOF inverted preview
Ταχύτητες κλείστρου: 1 δευτ. – 1/4000 του δευτ., Time και Bulb
Φωτομέτρηση: AV + Spot + 4 stops EV
ISO: 25-6400
Συνδεσιμότητα: Bluetooth (BLE)
Σώμα: Κράμα Μαγνησίου
Βάρος: 490 γραμμάρια
Διαστάσεις: 134 x 74.5 x 34 χιλιοστά
Τροφοδοσία: 5v Ion Lithium επαναφορτιζόμενη μπαταρία, μέσω USB-C

Η Reflex θα είναι διαθέσιμη τον Αύγουστο του 2018 (εφόσον χρηματοδοτηθεί μέσω KickStarter) και μπορείτε να την προ-παραγγείλετε στην τιμή των 350 λιρών Αγγλίας από εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Film photography Reflex SLRs
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!