Δείτε γιατί οι φωτογράφοι που καλύπτουν πολέμους είναι τόσο σημαντικοί


Δείτε γιατί οι φωτογράφοι που καλύπτουν πολέμους είναι τόσο σημαντικοί

Βρίσκονται εκεί, μέσα στον πόλεμο, με κίνδυνο για τη ζωή τους, με σκοπό να μας φέρουν εικόνες της αδικίας, της καταστροφής και του θανάτου που φέρνει ο πόλεμος.

Οι Reporters Without Borders (Reporters sans frontières) δημοσίευσαν ένα video με το οποίο τονίζουν τον ρόλο των φωτογράφων που καλύπτουν πολέμους.

Το video δημιουργία του πρακτορείου BETC (Owen Trevor) έχει σκοπό να τονώσει το ενδιαφέρον του κόσμου για την υποστήριξη όσων φωτογράφων βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτουν οι Reporters Without Borders τα τελευταία 15 χρόνια ο αριθμός των φωτογράφων που καλύπτουν πολεμικές συγκρούσεις μειώθηκε κατά 40%.

Το video κλείνει με την θρυλική εικόνα του James Nachtwey να φωτογραφίζει μπροστά από ένα ένοπλο στη Ν.Αφρική.

O James Nachtwey, τιμήθηκε για το έργο του από την Αμερικανική Ένωση Συντακτών Περιοδικών στις αρχές του 2015 και με μία θαυμάσια ομιλία μίλησε για τον ρόλο του φωτογράφου και το πως οι δουλειά όλων αυτών των ανθρώπων μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

RSF
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Ενημερωτικά και μονο σημειώνω πως πίσω απο τον natchtwey ο φωτογράφος με το φλας ξαπλωμένος
    Ειναι ο Σπύρος ο ΤΣακιρης

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!