Έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι χάνουν δισεκατομμύρια εικόνες


Έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι χάνουν δισεκατομμύρια εικόνες

Υπολογίζεται ότι περίπου 11.8 δισεκατομμύρια φωτογραφίες έχουν χαθεί, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντικό είναι να κάνουμε backup τις φωτογραφίες μας, αρκετά συχνά.

Σύμφωνα με την έρευνα, 1 στους 10 ανθρώπους δεν λαμβάνουν κανένα μέτρο για την προστασία των φωτογραφιών τους, είτε αυτό είναι η εκτύπωση τους, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας σε έναν υπολογιστή ή η κοινοποίηση τους στα social media.

Αν και περίπου 3 στους 4 θα εκτυπώνανε τις φωτογραφίες από το smartphone τους, δεν το κάνουν είτε λόγω της αντίληψης ότι οι φωτογραφίες που βγαίνουν με smartphones δεν είναι αρκετά καλής ποιότητας (31%), είτε γιατί είναι δύσκολο μεταφερθεί μία φωτογραφία από ένα κινητό σε εκτυπωτή (15%), είτε επειδή απλά δεν ξέρουν πώς να εκτυπώσουν από ένα κινητό τηλέφωνο (19%).

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι αν και οι περισσότεροι αμελούν την προστασία των φωτογραφιών τους, παρόλα αυτά οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν πολύ να βγάλουν καλές φωτογραφίες, με το 1/3 των ερωτηθέντων να βγάζει 4 με 10 φωτογραφίες το ίδιο πράγμα, με σκοπό να πετύχουν την καλύτερη δυνατή λήψη.

Η έρευνα επίσης έδειξε ότι το 50% των ατόμων μεταξύ 25 και 34 ετών χρησιμοποιούν υπηρεσίες Cloud για να προστατεύσουν τις φωτογραφίες τους σε σύγκριση με μόλις το 28% των ατόμων ηλικίας 55 ετών και άνω.

Ακόμα σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (44%) έχουν χάσει φωτογραφίες εξαιτίας μίας σπασμένης- κατεστραμμένης συσκευής και 1 στα 10 άτομα έχασε φωτογραφίες λόγω της πτώσης του κινητού του στη τουαλέτα ή παρόμοιου ατυχήματος.

Επιπλέον το 1/3 των ερωτηθέντων έχουν χάσει τις φωτογραφίες λόγω του ότι η τεχνολογία που χρησιμοποίησαν για την αποθήκευση τους έχει ξεπεραστεί:
– Δισκέτες: 32%
– Mini disks: 22%
– VHS: 12%
– Zip disks: 11%

Επίσης η έρευνα έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (46%) ανησυχούν ότι δεν θα είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες τους στο μέλλον (συνήθως μετά από 10 χρόνια), ενώ περισσότεροι από τους μισούς (56%) ανησυχούν για το γεγονός ότι η τεχνολογία θα αλλάξει. Τέλος σχεδόν το ένα τρίτο (30%) ανησυχούν ότι δεν θα είναι σε θέση να βρουν τις εικόνες τους.

Εσείς κάνετε backup με κάποιο τρόπο τις φωτογραφίες σας και ποιος είναι αυτός;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Kodak

Πηγή:

pmanewsline
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!