Ερευνητές σχεδιάζουν drones 3D εκτύπωσης για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση κατεστραμμένων κτιρίων!

Ερευνητές προγραμμάτισαν drones έτσι ώστε να εκτυπώνουν τρισδιάστατoυς πύργους, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση κατεστραμμένων κτιρίων.
Πιο ειδικά, επιστήμονες και μηχανικοί εμπνεύστηκαν από τα έργα των μελισσών και των σφηκών που συνεργάζονται δημιουργώντας μεγάλες και περίπλοκες δομές και τα αποτελέσματα μπορούν να αποβούν θαυματουργά.
Η ομάδα από το Imperial College του Λονδίνου, οραματίστηκε ένα μέλλον όπου σμήνη drone θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την επισκευή κτιρίων ή ακόμα και για την κατασκευή τους από το μηδέν.
Έτσι λοιπόν, κατάφεραν να κατασκευάσουν δομές, μερικές εκ των οποίων άγγιξαν πάνω από δύο μέτρα.
Ωστόσο, ο συνδυασμός της τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης με ιπτάμενα ρομπότ-drone, ήταν μια τεράστια πρόκληση.
Μία από τις δυσκολίες ήταν η ακρίβεια. Για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα μιας ψηλής κατασκευής, κάθε στρώμα πρέπει να επικαλύπτει με ακρίβεια το από κάτω.
Έτσι, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν drones που μπορούσαν να εντοπίσουν τις κατασκευές, ώστε να δουν τι έχει κατασκευαστεί. Το γεγονός αυτό τους βοήθησε στην εκτύπωση του υλικού ακριβώς στο σωστό σημείο.
Ακόμα, το να παραμείνει το drone στο σωστό σημείο ήταν επίσης δύσκολο, καθώς αυτά τείνουν να μετατοπίζονται κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Για το λόγο αυτό, η ομάδα δημιούργησε μια κεφαλή εκτύπωσης που προσαρμόζει τη θέση της ώστε να αντισταθμίζει την κίνηση του drone.
Τα drones έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν ελαφρύτερα για να εξοικονομήσουν ενέργεια, αφού η μπαταρία είναι σημαντικό ζήτημα.
Η ομάδα από το Εργαστήριο Εναέριας Ρομποτικής στο Imperial College του Λονδίνου, δημιούργησε ένα ακόμη υλικό που μοιάζει με τσιμέντο, το οποίο θα μπορούσε να μεταφερθεί από τα drones, να εκτυπωθεί ενώ είναι μαλακό και στη συνέχεια να γίνει σκληρό.
Ο υπεύθυνος της ομάδας, Mirko Kovac, δηλώνει στο MIT Technology Review ότι η μέθοδος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κτιρίων σε μακρινά μέρη όπως η Αρκτική ή ακόμη και ο Άρης, ή ακόμα και για καθημερινές εργασίες όπως η στερέωση πυλώνων.
Μάθετε περισσότερα εδώ.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Έρχονται προσαρμοσμένα Gridlines στις Sony κάμερες για custom καδράρισμα!
- Σε δημοπρασία η κάμερα που τράβηξε το εξώφυλλο του Thriller του Michael Jackson!
- PGYTECH OneMo 2: Ένα σακίδιο πλάτης για τον εξοπλισμό σου, γεμάτο εκπλήξεις!
- Δείτε εικόνες του νέου επερχόμενου kit φακού της Fujifilm!
- Kodak: Κυκλοφόρησε η νέα Super 8 κάμερα!
- James Webb: Κατέγραψε πολύτιμα δεδομένα από τη διαδικασία γέννησης νέων άστρων!