re.photos: Ιστοσελίδα για φωτογραφίες του τότε και του τώρα


re.photos: Ιστοσελίδα για φωτογραφίες του τότε και του τώρα

H νέα ιστοσελίδα re.photos θέλει να σας βοηθήσει να βάλετε δίπλα δίπλα μία φωτογραφία μίας τοποθεσίας από το παρελθόν με μία φωτογραφία του ίδιου μέρους σήμερα.

Στην ιστοσελίδα αναφέρεται ο όρος rephotography, που σημαίνει η νέα φωτογράφιση ενός μέρους που έχει φωτογραφηθεί στο παρελθόν (ή ακόμα και ενός ανθρώπου), με σκοπό να φανούν οι αλλαγές που έχουν γίνει κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε ανάμεσα στις δύο φωτογραφίες. Δημιουργός της ιστοσελίδας είναι η ομάδα του Oliver Vornberger (Αnn-Katrin Becker, Rasmus Diederichsen, Sören Weber), από το πανεπιστήμιο του Πανεπιστημίου του Osnabrück στη Γερμανία.

Η διαδικασία χρήσης της re.photos είναι απλή. Ο φωτογράφος ανεβάζει δύο φωτογραφίες ενός μέρους, μία παλιά και μία νεότερη και επιλέγει τέσσερα σημεία που έχουν μείνει τα ίδια.
Στη συνέχεια ο αλγόριθμος της ιστοσελίδας αναλαμβάνει να κάνει ευθυγράμμιση των δύο εικόνων ώστε το κάδρο να είναι ακριβώς ίδιο.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν καταχωρημένα στην ιστοσελίδα πάνω από 850 μέρη (ακόμα και άνθρωποι), με τις παλαιότερες φωτογραφίες να είναι από το μακρινό 1850.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα σύντομα θα είναι διαθέσιμη και ειδική εφαρμογή για το iOS που θα κάνει την λήψη μίας νέας φωτογραφίας ενός ήδη φωτογραφημένου μέρους, από το ίδιο σημείο, ακόμα πιο εύκολη.

Μπορείτε να δοκιμάσετε την re.photos εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!