Reuters Pictures: γιορτάζει τα 30α γενέθλια του διαλέγοντας μερικές από τις σημαντικότερες εικόνες του


Reuters Pictures: γιορτάζει τα 30α γενέθλια του διαλέγοντας μερικές από τις σημαντικότερες εικόνες του

Ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, το Reuters, γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Reuters Pictures και παρουσιάζει 56 φωτογραφίες από τα σημαντικότερα γεγονότα αυτής της περιόδου.

Ανάμεσα στις 56 εικόνες βρίσκουμε και δύο φωτογραφίες του “δικού” μας Γιάννη Μπεχράκη, διευθυντή του φωτογραφικού τμήματος του Reuters στην χώρα μας.

Οι δύο φωτογραφίες είναι από τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ (Απρίλιος του 1992) και τον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ και από την Αλβανία (Μάρτιος του 1997) κατά την περίοδο των ταραχών μετά την κρίση των τραπεζών.

Εμείς επιλέξαμε τις εικόνες που μας εντυπωσίασαν πιο πολύ.

Yannis Behrakis
Yannis Behrakis

Κούρδοι πρόσφυγες προσπαθούν να πάρουν ψωμί, κατά την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, στις 5 Απριλίου του 1992.

Yannis Behrakis
Yannis Behrakis

Ένας Αλβανός μεταφέρει ένα παιδί σε ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού στην παραλίας Golame της Αλβανίας, στις 16 Μαρτίου του 1997

Nir Elias
Nir Elias

Διαδηλωτές που αντιδρούν στο σχέδιο απεμπλοκής του Ισραήλ από τη Γάζα ουρλιάζουν καθώς μιλούν σε μία αστυνομικό, κατά την εκκένωση της συναγωγής στην εβραϊκή Λωρίδα της Γάζας, στον οικισμό Kfar Darom, στις 18 Αυγούστου, 2005.

Osman Orsal
Osman Orsal

Ένας Τούρκος αστυνομικός ψεκάζει με χημικά μία γυναίκα, στις διαδηλώσεις στην πλατεία Taksim, στις 28 Μαΐου 2013.

Gleb Garanich
Gleb Garanich

Ένας Γεωργιανός πενθεί τον συγγενή του, μετά από βομβαρδισμό της Gori της Γεωργίας από τις Ρωσικές δυνάμεις, στις 9 Αυγούστου 2008.

Adrees Latif
Adrees Latif

Ο Kenji Nagai, Ιάπωνας βιντεολήπτης του AFP αργοπεθαίνει μετά τον πυροβολισμό του από την αστυνομία ή τον στρατό στην Yangon, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2007.

Eduardo Munoz
Eduardo Munoz

Ένα τραυματισμένο παιδί δέχεται ιατρική φροντίδα στην Port-au-Prince, μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ που χτύπησε την Αϊτή, στις 13 Ιανουαρίου του 2010.

Ulli Michel
Ulli Michel

Ο Nelson Mandela με την γυναίκα του Winnie, βγαίνει από την φυλακή Victor Verster, κοντά στην Kape Town, μετά από 27 χρόνια φυλάκισης από το Απαρτχάιντ, στις 11 Φεβρουαρίου 1990.

Finbarr O'Reilly
Finbarr O’Reilly

Τα δάχτυλα της ενός έτους Alassa Galisou πιέζουν το στόμα της μητέρας της, Fatou Ousseini, σε κλινική στην πόλη Tahoua της Νιγηρίας, στις 1 Αυγούστου του 2005.

Stringer
Stringer

Ένας άντρας στέκεται μπροστά σε ένα κομβόι τανκ στην Λεωφόρο της Αιώνιας Ειρήνης στην πλατεία Tiananmen του Πεκίνου, στις 5 Ιουνίου του 1989.

Bassam Khabieh
Bassam Khabieh

Πτώματα ανθρώπων οι οποίοι λέγεται ότι σκοτώθηκαν από χημικά αέρια στην Δαμασκό της Συρίας, στις 21 Αυγούστου 2013. Ακτιβιστές είπαν ότι συνολικά 213 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από αέρια που έριξαν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Bashar al-Assad.

Nick Didlick
Nick Didlick

Ένας τραυματισμένος φίλαθλος μεταφέρεται από τον φίλο του στα επεισόδια μεταξύ φιλάθλων των Λίβερπουλ και Γιουβέντους, στον τελικό του Ευρωπαικού Κυπέλλου, στο στάδιο του Χέιζελ των Βρυξελλών, στις 29 Μαίου 1985. Συνολικά 39 φίλαθλοι έχασαν την ζωή τους και πάνω από 600 τραυματίστηκαν.

Δείτε όλη την συλλογή εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Reuters
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!