Reuters Pictures: γιορτάζει τα 30α γενέθλια του διαλέγοντας μερικές από τις σημαντικότερες εικόνες του

Ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου, το Reuters, γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυση του Reuters Pictures και παρουσιάζει 56 φωτογραφίες από τα σημαντικότερα γεγονότα αυτής της περιόδου.
Ανάμεσα στις 56 εικόνες βρίσκουμε και δύο φωτογραφίες του “δικού” μας Γιάννη Μπεχράκη, διευθυντή του φωτογραφικού τμήματος του Reuters στην χώρα μας.
Οι δύο φωτογραφίες είναι από τα σύνορα Τουρκίας – Ιράκ (Απρίλιος του 1992) και τον πρώτο πόλεμο στο Ιράκ και από την Αλβανία (Μάρτιος του 1997) κατά την περίοδο των ταραχών μετά την κρίση των τραπεζών.
Εμείς επιλέξαμε τις εικόνες που μας εντυπωσίασαν πιο πολύ.

Κούρδοι πρόσφυγες προσπαθούν να πάρουν ψωμί, κατά την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, στις 5 Απριλίου του 1992.

Ένας Αλβανός μεταφέρει ένα παιδί σε ένα ελικόπτερο του αμερικανικού στρατού στην παραλίας Golame της Αλβανίας, στις 16 Μαρτίου του 1997

Διαδηλωτές που αντιδρούν στο σχέδιο απεμπλοκής του Ισραήλ από τη Γάζα ουρλιάζουν καθώς μιλούν σε μία αστυνομικό, κατά την εκκένωση της συναγωγής στην εβραϊκή Λωρίδα της Γάζας, στον οικισμό Kfar Darom, στις 18 Αυγούστου, 2005.

Ένας Τούρκος αστυνομικός ψεκάζει με χημικά μία γυναίκα, στις διαδηλώσεις στην πλατεία Taksim, στις 28 Μαΐου 2013.

Ένας Γεωργιανός πενθεί τον συγγενή του, μετά από βομβαρδισμό της Gori της Γεωργίας από τις Ρωσικές δυνάμεις, στις 9 Αυγούστου 2008.

Ο Kenji Nagai, Ιάπωνας βιντεολήπτης του AFP αργοπεθαίνει μετά τον πυροβολισμό του από την αστυνομία ή τον στρατό στην Yangon, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2007.

Ένα τραυματισμένο παιδί δέχεται ιατρική φροντίδα στην Port-au-Prince, μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ που χτύπησε την Αϊτή, στις 13 Ιανουαρίου του 2010.

Ο Nelson Mandela με την γυναίκα του Winnie, βγαίνει από την φυλακή Victor Verster, κοντά στην Kape Town, μετά από 27 χρόνια φυλάκισης από το Απαρτχάιντ, στις 11 Φεβρουαρίου 1990.

Τα δάχτυλα της ενός έτους Alassa Galisou πιέζουν το στόμα της μητέρας της, Fatou Ousseini, σε κλινική στην πόλη Tahoua της Νιγηρίας, στις 1 Αυγούστου του 2005.

Ένας άντρας στέκεται μπροστά σε ένα κομβόι τανκ στην Λεωφόρο της Αιώνιας Ειρήνης στην πλατεία Tiananmen του Πεκίνου, στις 5 Ιουνίου του 1989.

Πτώματα ανθρώπων οι οποίοι λέγεται ότι σκοτώθηκαν από χημικά αέρια στην Δαμασκό της Συρίας, στις 21 Αυγούστου 2013. Ακτιβιστές είπαν ότι συνολικά 213 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν από αέρια που έριξαν οι κυβερνητικές δυνάμεις του Bashar al-Assad.

Ένας τραυματισμένος φίλαθλος μεταφέρεται από τον φίλο του στα επεισόδια μεταξύ φιλάθλων των Λίβερπουλ και Γιουβέντους, στον τελικό του Ευρωπαικού Κυπέλλου, στο στάδιο του Χέιζελ των Βρυξελλών, στις 29 Μαίου 1985. Συνολικά 39 φίλαθλοι έχασαν την ζωή τους και πάνω από 600 τραυματίστηκαν.
Δείτε όλη την συλλογή εδώ.