Reuters, αυτές είναι οι εικόνες που επέλεξε για το 2015


Reuters, αυτές είναι οι εικόνες που επέλεξε για το 2015

Όπως κάθε χρόνο το πρακτορείο Reuters επέλεξε τις καλύτερες εικόνες που αντιπροσωπεύουν την χρονιά που μας αφήνει σε λίγες εβδομάδες.

Για το 2015 έχουμε συνολικά 94 εικόνες (σε σχέση με τις 57 του 2014), ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και φωτογραφίες των Γιάννη Μπεχράκη, Φώτη Πλέγα και Γιώργο Μουτάφη.

Οι φωτογραφίες των τριών φωτογράφων απεικονίζουν την οικονομική κρίση και το προσφυγικό δράμα στην Ελλάδα.

Reuters - Φώτης Πλέγκας

Μία μετανάστρια και το παιδί της φθάνουν σε βραχώδη παραλία της Λέσβου, αφού πέρασαν το Αιγαίο από τα Τουρκικά παράλια στη Λέσβο, 11 Οκτωβρίου 2015.
Reuters – Φώτης Πλέκας

Reuters - Γιώργος Μουτάφης

Ένας πρόσφυγας προετοιμάζεται να δώσει ένα μωρό σε ένα εθελοντή ναυαγοσώστη, καθώς ένα μισοβυθισμένο καταμαράν με 150 πρόσφυγες, οι περισσότεροι Σύροι, έφτασε περνώντας το Αιγαίο από την Τουρκία, στο νησί της Λέσβου, 30 Οκτωβρίου 2015.
Reuters – Γιώργος Μουτάφης

Reuters - Γιάννης Μπεχράκης

Μετανάστες και πρόσφυγες περιμένουν να περάσουν τα σύνορα από την Ελλάδα στα Σκόπια, κοντά στο ελληνικό χωριό Ειδομένη, 7 Σεπτεμβρίου 2015.
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης

Reuters - Γιάννης Μπεχράκης

Σύροι δημιουργούν ασφαλή διάδρομο για τις γυναίκες, μετά τις συγκρούσεις που έγιναν κατά την εγγραφή τους στο εθνικό στάδιο της Κω, 11 Αυγούστου 2015.
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης

Reuters - Γιάννης Μπεχράκης

Ένα δελφίνι πηδάει μπροστά από μία λέμβο, γεμάτη από Σύρους πρόσφυγες, καθώς περνάνε το Αιγαίο από την Τουρκία στη Λέσβο, 21 Οκτωβρίου 2015.
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης

Reuters - Γιάννης Μπεχράκης

Ένας συνταξιούχος ακουμπάει στην κεντρική πόρτα της Εθνικής Τράπεζας, καθώς περιμένει να πάρει μέρος της σύνταξης του, Αθήνα, 7 Ιουλίου 2015.
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης

Reuters - Γιάννης Μπεχράκης

Ένας αφρικρανός μετανάστης προσπαθεί να μπει κρυφά σε ένα φορτηγό, το οποίο σταμάτησε για λίγο σε φανάρι, προσπαθώντας να μπει σε ένα φέρρυ στην Πάτρα, 28 Απριλίου 2015.
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης

Reuters - Γιάννης Μπεχράκης

Μία λέμβος, γεμάτη Σύρους πρόσφυγες στο Αιγαίο, παρασύρεται μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, καθώς η μηχανή του έχει χαλάσει κοντά στη Κω, 11 Αυγούστου 2015.
Reuters – Γιάννης Μπεχράκης

Μπορείτε να δείτε όλες τις 94 εικόνες που επέλεξε το Reuters εδώ.

*Η εικόνα του άρθρου είναι του Γιάννη Μπεχράκη και απεικονίζει ένα Σύρο πρόσφυγα να φυλάει την κόρη του καθώς περπατάει προς τα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια, κοντά στην Ειδομένη, 10 Σεπτεμβρίου 2015.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Reuters
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!