Το Reuters σταματάει να δέχεται φωτογραφίες που έχουν βγει σε RAW


Το Reuters σταματάει να δέχεται φωτογραφίες που έχουν βγει σε RAW

Το email αναφέρει:

Γεια, θα ήθελα να περάσω μία ανακοίνωση για τους freelance συνεργάτες εξαιτίας μία αλλαγής στη παγκόσμια πολιτική. Στο μέλλον παρακαλούμε να μην στέλνετε φωτογραφίες στο Reuters, οι οποίες έχουν προέλθει από RAW ή CR2 αρχεία. Αν θέλετε να τραβάτε RAW αρχεία μπορείτε, αρκεί να βγάζετε ταυτόχρονα και JPEG αρχεία. Στείλτε μας μόνο τις φωτογραφίες που ήταν αρχικά JPEG με ελάχιστη επεξεργασία (cropping, διόρθωση levels κτλ).

Hi,
I’d like to pass on a note of request to our freelance contributors due to a worldwide policy change.. In future, please don’t send photos to Reuters that were processed from RAW or CR2 files. If you want to shoot raw images that’s fine, just take JPEGs at the same time. Only send us the photos that were originally JPEGs, with minimal processing (cropping, correcting levels, etc).
Cheers,

Εκπρόσωπος του Reuters επιβεβαίωσε το παραπάνω mail στην ιστοσελίδα PetaPixel και δικαιολόγησε τη συγκεκριμένη απόφαση λόγω της ανάγκης προστασίας της ηθικής του φωτορεπορτάζ και της ταχύτητας λειτουργίας του πρακτορείου, καθώς η αποστολή των JPEG αρχείων με ελάχιστη επεξεργασία είναι πιο γρήγορη διαδικασία.

Το Reuters καλεί τους φωτογράφους που συνεργάζονται μαζί του να απευθύνονται στο Photographer’s Handbook και στο Thomson Reuters Trust Principles

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Reuters

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΡΑΒΑΣ ΜΕΤΡΙΕΣ ΩΣ ΚΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ RAW ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΒΑΛΟΝΤΑΙ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΣΕ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΤΑΜΠΛΕΤ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΦΙΣΤΕΣ.

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Καγιαννάκης Μιχάλης | 20 Νοεμβρίου 2015 στις 6:04

    Ετσι εναι η ψηφιακη εποχη..Λιγο lightroom, photoshop, λιγο tablets,led tv, laptop και αλλα πολλα. Οποιος θελει να αισθανθει φωτογραφος ας παρει ενα Kodak TMax και μετρημα με τη μεθοδο sunny 16.
    O Γραφiστας, μιας και ειμαι, δεν εχει την αποκλειστικη θεση με την διορθωσει π.χ. το WB ή το exposure στο LR. Αυτο ειναι ΚΑΙ δουλεια του φωτογραφου απο τοτε που υπαρχει το Photoshop και οτι αλλο ακολουθησε, αρεσει δεν αρεσει.
    Οτι το Reuters αλλαξε πολιτικη και θελει jpg για δικους της πρακτικους λογους, αυτο δεν σημαινει οτι ξεκιναει και επανασταση κατα του Raw.
    Mια καλη λυση ειναι να εχει η μηχανη 2 υποδοχες sd..μια για να βαζουμε jpg και μια για Raw. Επισης οτι αρχειο ειναι συμπιεσμενο σε ηχο, εικονα, video, δεν ειναι και οτι καλυτερο πια!!!

  • #
    1

    ΤΟ reuters το κάνει αυτό για τη δική του ευκολία και γρηγορότερη μεταφορά της πληροφορίας. Το lightroom και το photoshop όσων ξέρω δε φτιάχνουν το κάδρο. Από εκεί και πέρα όποιος εντυπωσιάζεται από όλα τα άλλα εκτός του κάδρου, είναι θέμα δικό του και της αισθητικής του. Όσο παρακολουθώ το reuters όπως και άλλα πρακτορεία afp,ap κτλ δε βλέπω να ανεβάζουν φωτογραφίες οι οποίες ως προς το κάδρο δεν έχουν να πουν κάτι, έτσι και αλλιώς στο φωτορεπορταζ υπάρχουν πολύ σαφείς κανόνες ως προς την επεξεργασία της εικόνας πριν τη δημοσίευση που αν τις γνωρίζεται εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι η φωτογραφία δεν αλλάζει… Από εκεί και πέρα καλή επιστροφή στο φιλμ αν αυτό μας τονώνει την αυτοπεποίθηση ως φωτογράφους.

  • #
    1

    Τι κρίμα να τα μπερδεύουμε, αλλά και να μην έχουμε την απαραίτητη γνώση ταυτόχρονα …

    Από πότε ένας γραφίστας χρειάζεται να επεμβαίνει σε μια εικόνα για την βελτίωση της και όχι ίδιος ο δημιουργός της φωτογράφος ? Αυτό ειλικρινά δεν το κατάλαβα.

    Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα βασικά.

    Επειδή δεν γνωρίζω αν με αφήνει να στείλω link από εδώ, σας προκαλώ να ρίξετε μια ματιά στα link που επισυνάπτω. Το πρώτο αφορά την εκτύπωση ενός αρνητικού σε έναν ασπρόμαυρο εκτυπωτή.

    https://theliteratelens.files.wordpress.com/2012/02/pablo1copy.jpg

    Δείτε επίσης και τον εκτυπωτή μεγάλου format με τις πολλές ρυθμιζόμενες λάμπες που χρησιμοποιούσε ο παππούς της φωτογραφίας.

    http://1.bp.blogspot.com/_GykJvcCS9rU/TNR3vTfVviI/AAAAAAAAAUQ/TrWrA0InN7c/s1600/ansel1973.jpg

    Τα εργαλεία είναι ήταν και θα είναι πάντα εκεί για να κάνουν την δουλειά μας.

    Απλά οι εποχές αλλάζουν – άλλαξαν και τα εργαλεία.

    Το θέμα με το Reuters που είναι ειδησεογραφικό και τα raw αρχεία αφορά τις μαιμουδιές που κάνουν ορισμένοι για να συνθέσουν μια φωτογραφία που πρέπει να πουλήσει… για να πληρωθούν !!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!