Η Ricoh Pentax παρουσιάζει τον ευρυγώνιο Pentax-08 για τις μηχανές της σειράς Q


Η Ricoh Pentax παρουσιάζει τον ευρυγώνιο Pentax-08 για τις μηχανές της σειράς Q

Η Ricoh Pentax ανακοίνωσε τον νέο ευρυγώνιο φακό της για τη σειρά των μικροσκοπικών μηχανών της Q (τελευταίο μοντέλο Pentax Q7), Pentax-08.
Ο Pentax-08 είναι ένας zoom φακός με εστιακό μήκος 17.5-27mm σε φορμά των 35mm (3.8-5.9mm) και μέγιστο διάφραγμα f/3.7-4. Είναι κατασκευασμένος από ένα DSA (Dual Super Aspherical) οπτικό στοιχείο, δύο ED (Extra-low Dispersion) οπτικά στοιχεία και ένα Super Low Dispersion οπτικό στοιχείο, τα οποία συνδυαστικά μειώνουν τις παραμορφώσεις και αποδίδουν καθαρές, με μεγάλη οξύτητα και υψηλή ανάλυση εικόνες.
Το σύστημα αυτόματης εστίασης είναι αθόρυβο και το ειδικό σύστημα Quick-Shift Focus επιτρέπει την άμεση αλλαγή της εστίαση σε manual λειτουργία αμέσως μόλις η μηχανή εστιάσει αυτόματα στο θέμα. Η ειδική επίστρωση SP (Super Protect) προστατεύει το μπροστά κρύσταλλο από σκόνη και λεκέδες.
Τέλος ο νέος φακός έχει ενσωματωμένο ND φίλτρο.
Ο Pentax-08 ζυγίζει μόλις 75 γραμμάρια και έχει μήκος μόλις 3.8 εκατοστά. Η τιμή του είναι στις 430 λίρες. Δεν ανακοινώθηκε πότε θα είναι διαθέσιμος.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Pentax Q
Εστιακό μήκος 3.8-5.9mm (17.5-27mm σε φορμά των 35mm)
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/3.7-4
Οπτικά στοιχεία 10
Groups 8
Ειδικά στοιχεία 1 DSA (Dual Super Aspherical), 2 ED, 1 Super Low Dispersion
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 25 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 75 γραμμάρια
Διάμετρος 54 mm
Μήκος 3.8 εκατοστά
Διάμετρος φίλτρου 49mm
Σκίαστρο PH-RBF49, Δεν παρέχεται

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Pentax Pentax Lenses Ricoh - Pentax
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!