Ανακοινώθηκε η Ricoh Theta SC, η πιο οικονομική της σειράς με λήψη video μέχρι 5 λεπτά


Ανακοινώθηκε η Ricoh Theta SC, η πιο οικονομική της σειράς με λήψη video μέχρι 5 λεπτά

Ανακοινώθηκε η νέα κάμερα στη σειρά Theta της Ricoh, η οποία θα τιμολογείται σε χαμηλότερη τιμή από την υπάρχουσα Theta S.

H Ricoh Theta SC έχει την ίδια ανάλυση στα 14 megapixels αλλά σε σχέση με την πιο ακριβή Theta S καταγράφει Full HD video μόλις μέχρι 5 λεπτά. Επιπλέον δεν έχει υποδοχή HDMI.

Η τιμή της αναμένεται να είναι στα 300 δολάρια.

RICOH THETA SC
Το νέο μοντέλο της σειράς RICOH THETA 360
Ικανό να αιχμαλωτίζει απόλυτα σφαιρικές εικόνες και διαθέσιμο σε 4 χρώματα.

TOKYO, 13 Οκτωβρίου , 2016 - Σήμερα η Ricoh ανακοίνωσε το λανσάρισμα της RICOH THETA SC. Σχεδιασμένη ως το βασικό μοντέλο της δημοφιλούς σειράς καμερών RICOH THETA, αυτή η κάμερα 360-μοιρών είναι εξαιρετικά εύχρηστη ακόμα και για τους χρήστες που ασχολούνται πρώτη φορά με την σφαιρική φωτογραφία και προσφέρει μία πλήρη σειρά βασικών λειτουργιών και προδιαγραφών.
Από τότε που η RICOH THETA πρωτο-λανσαρίστηκε στην αγορά το 2013 ως η πρώτη κάμερα 360 μοιρών στον κόσμο, χρησιμοποιείται σε μια πληθώρα εφαρμογών στο πεδίο της φωτογραφίας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο απεικόνισης, με απόλυτα σφαιρικές φωτογραφίες που δημιουργεί ένα μοναδικό, εντελώς απροσδόκητο εικαστικό αποτέλεσμα. Το 2015 λανσαρίστηκε το προηγμένο μοντέλο RICOH THETA S που ικανοποίησε την ζήτηση για υψηλότερης ποιότητας φωτογραφία και πιο εξειδικευμένες επαγγελματικές εφαρμογές. Εξαιτίας αυτού, έχει εξαιρετική απήχηση τόσο από φωτογράφους όσο και επαγγελματίες χρήστες-άτομα με έντονο ενδιαφέρον για την σφαιρική φωτογραφία 360 μοιρών.

Σχεδιασμένο ως το βασικό μοντέλο της σειράς, η νέα RICOH THETA SC προσφέρει καθημερινή, αβίαστη απόλαυση της σφαιρικής φωτογραφίας και επιπλέον σηματοδοτεί την άφιξη μιας νέας εποχής για την εικονική πραγματικότητα. Ενώ διατηρεί το υψηλό επίπεδο φωτογραφίας που παρέχει η RICOH THETA S χρησιμοποιώντας τον υψηλής απόδοσης, αισθητήρα εικόνας CMOS και φακούς μεγάλου διαφράγματος, αυτό το βασικό μοντέλο σχεδιάστηκε να έχει μικρότερο βάρος από τα προηγούμενα μοντέλα.

Η RICOH THETA SC επιτρέπει στον χρήστη να μεταφέρει με ευκολία τις σφαιρικές φωτογραφίες του σε άλλες συσκευές όπως smartphones και tablets. Επιπλέον επιτρέπει το upload των φωτογραφιών στο ειδικά σχεδιασμένο website theta360.com απ’ όπου μπορεί να τις κοινοποιήσει στα μέσα δικτύωσης ή να μπορεί να ανεβάσει απευθείας videos 360 μοιρών στο Facebook και το YouTube.

Η RICOH THETA SC επίσης προσφέρει την επιλογή 4 διαφορετικών χρωμάτων (μπλε, μπεζ, ροζ και λευκό), ώστε να μπορεί ο χρήστης να απολαμβάνει καθημερινά την εξατομικευμένη του φωτογραφική συσκευή.

*1. Ως καταναλωτικό προϊόν μαζικής παραγωγής ικανό να απαθανατίζει τον περιβάλλοντα χώρο γύρω, επάνω και κάτω από τη συσκευή σε απόλυτα σφαιρική εικόνα. (μέχρι τον Οκτώβριο του 2013, βάσει των ερευνών της Ricoh).

Βασικά Χαρακτηριστικά

1.Απόλυτα σφαιρικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης
 ・Η RICOH THETA SC παρέχει απόλυτα σφαιρικές φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης με σχεδόν 14.0 αποτελεσματικά megapixels, χάρη στο συνδυασμό δύο εξαιρετικών στοιχείων: φωτεινό μεγάλο διάφραγμα διπλού φακού (με το ίδιο μέγιστο διάφραγμα στο F2.0 όπως στο high-end μοντέλο THETA S), και μεγάλο αισθητήρα εικόνας. Μαζί απαθανατίζουν όμορφες εικόνες 360 μοιρών με ελάχιστο θόρυβο ακόμη και σε βραδινές λήψεις. Ο φωτογράφος μπορεί επίσης να κάνει ρυθμίσεις μέσω συγχρονισμένου με WiFi smartphone ή tablet computer, χάρη στο πλήρως επανασχεδιασμένο user interface που παρέχει έξυπνη και διαισθητική λειτουργία μέσω μιας εξειδικευμένης εφαρμογής.
・Η RICOH THETA SC επιτρέπει στον χρήστη να ανεβάζει τις σφαιρικές φωτογραφίες που τραβάει στο εξειδικευμένο website theta360.com, απ’ όπου μπορεί να τις κοινοποιήσει στα μέσα δικτύωσης όπως Facebook, Twitter, Instagram και Tumblr. Επιπλέον έχει τη δυνατότητα να ανεβάζει τα video 360 μοιρών σε κανάλια όπως Google MapsTM, Google+TM και YouTubeTM.

2. Απόλυτα σφαιρικά videos υψηλής
・Η RICOH THETA SC καταγράφει σφαιρικά videos υψηλής ανάλυσης σε ποιότητα Full HD (1920 x 1080 pixels, 30 καρέ το δευτερόλεπτο) με μέγιστη διάρκεια 5 (μετά τη διαδικασία σύνθεσης). Ο χρήστης μπορεί να δημιουργήσει αψεγάδιαστα videos στο smartphone ή tablet του, χωρίς να απαιτείται η χρήση υπολογιστή. Ο χρήστης μπορεί εύκολα να αλλάξει το μέγεθος της οθόνης, το σχήμα και την σύνθεση των videos με πολύ απλές κινήσεις στην οθόνη αφής. Και, χρησιμοποιώντας τις εξειδικευμένες εφαρμογές THETA+Video image-editing,*2 ο χρήστης μπορεί πολύ εύκολα να επεξεργαστεί τα videos που έχει τραβήξει.
・Όπως ακριβώς και με τις απόλυτα σφαιρικές εικόνες, οι χρήστες της RICOH THETA SC μπορούν να ανεβάσουν τα επεξεργασμένα videos ( μέγιστη χωρητικότητα δεδομένων 5MB) στο theta360.com, και να τα κοινοποιήσουν στα μέσα δικτύωσης.

*2.Οι εφαρμογές THETA+ Video λειτουργούν σε iOS8.0. ή μετέπειτα έκδοση, ή Android 4.4 ή μετέπειτα έκδοση. Η σωστή λειτουργία δεν μπορεί να εγγυηθεί για όλες τις mobile συσκευές.

3. Απεικόνιση Live-view 360 μοιρών
 ・Όταν συγχρονίζεται με ένα smartphone ή tablet, η RICOH THETA SC παρέχει δυνατότητα απεικόνισης Live-view (μόνο σταθερών εικόνων) στην οθόνη της συσκευής. Αυτό επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει το αποτέλεσμα των διάφορων αλλαγών στην οθόνη Live-view κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης. Η κάμερα παρέχει 2 επιλογές απεικόνισης: Full Screen και Panorama.

4. Κομψός και μοντέρνος σχεδιασμός σώματος, εύκολος στη χρήση
 ・Η RICOH THETA SC είναι εφοδιασμένη με έναν δείκτη LED στο μπροστινό μέρος ώστε να μπορείτε να επιβεβαιώσετε με μια ματιά την τρέχουσα λειτουργία, και ένα διακόπτη στο πλάι για εύκολη εναλλαγή των λειτουργιών video/φωτογραφίας. Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει στον χρήστη ομαλή και αλάνθαστη λειτουργία ακόμη και όταν η κάμερα δεν είναι συνδεδεμένη με κάποιο smartphone ή tablet.
 
5. Λοιπά χαρακτηριστικά
 ・Μεγάλη εσωτερική μνήμη (περίπου 8GB) για αποθήκευση περίπου 1,600 σταθερών φωτογραφιών (σε L image size)
 ・Ελάχιστη χρονική καθυστέρηση κατά την εκκίνηση στα 1.5 δευτερόλεπτα.
 ・Λειτουργία αντίστροφης μέτρησης με προεπιλεγμένη χρονοκαθυστέρηση από το smartphone ή το tablet.
 ・Λειτουργία διαλειμματικών φωτογραφίσεων για εύκολη δημιουργία video time-lapse.
 ・Εφαρμογές THETA+ χρησιμές για την επεξεργασία σταθερών εικόνων και δεδομένων αρχείων εξαγωγής εικόνων για εκτύπωση.

Προαιρετικά Αξεσουάρ

Σκληρή θήκη TH-2
・Αδιάβροχη(IPX7), σκληρή θήκη σχεδιασμένη για την RICOH THETA SC / THETA S.
・Η θήκη παρέχει υποδοχή τριπόδου ώστε να μπορεί ο χρήστης να προσαρτήσει διάφορα αξεσουάρ.
Σημείωση:
Αυτή η θήκη δεν είναι σχεδιασμένη για υποβρύχια φωτογράφιση. Όταν η κάμερα βρίσκεται μέσα στη θήκη η λειτουργία της πραγματοποιείται μόνο μέσω smartphone ή tablet.

Χρώμα Σώματος (κύριο μέρος): μαύρο
Συμβατά μοντέλα: RICOH THETA SC, THETA S, THETA m15, THETA

Προδιαγραφές
Απόσταση Αντικειμένου
Περίπου 10cm έως άπειρο (από τον μπροστινό φακό)
Λειτουργία Φωτογράφισης
Σταθερή φωτογραφία: Auto, shutter priority, ISO priority,Manual *1, Video: Auto,
Έλεγχος Έκθεσης
Program AE, ISO Priority AE、Shutter Priority AE、Manual Exposure
Αντιστάθμιση Έκθεσης
Σταθερή φωτογραφία: Χειροκίνητη αντιστάθμιση (-2.0 to +2.0EV, 1/3EV step) *1
Ευαισθησία ISO
(βασική ευαισθησία εξόδου)
Σταθερή φωτογραφία: ISO 100 to 1600, Video: ISO 100 to 1600
Ισορροπία Λευκού
Σταθερή φωτογραφία: Auto, outdoor, shade, cloudy, incandescent lamp 1, incandescent lamp 2, daylight color fluorescent lamp, natural white fluorescent lamp, white fluorescent lamp, light bulb color fluorescent lamp*1, Video: Auto
Ταχύτητα Κλείστρου
Σταθερή φωτογραφία: 1/8000 sec. μέχρι 1/8 sec.
Σταθερή φωτογραφία (Manual):1/8000 sec. μέχρι 60 sec.
Video(L): 1/8000 sec. μέχρι 1/30 sec.
Video(M): 1/8000 sec. μέχρι 1/15 sec.
Μέσο Καταγραφής
Εσωτερική Μνήμη: Σχεδόν 8GB
Αριθμός φωτογραφιών που μπορούν να καταγραφούν, χρόνος, *2
Σταθερή φωτογραφία: Σχεδόν 1600(L), Σχεδόν 9000(M)
Video (χρόνος ανά καταγραφή): Max. 5 λεπτά *3
Video (συνολικός χρόνος καταγραφής): Σχεδόν 63 λεπτά(L), Σχεδόν 171 λεπτά(M)
Πηγή Ενέργειας
Ενσωματωμένη Μπαταρία Lithium-ion *4
Αυτονομία Μπαταρίας
Σχεδόν 260 φωτογραφίες*5
Μορφή Αρχείων Εικόνας
Σταθερή φωτογραφία: JPEG (Exif Ver. 2.3), DCF2.0 compliant, Video:MP4 (Video: MPEG-4 AVC/H.264, Audio: AAC)
Εξωτερικό Περιβάλλον
micro USB: USB2.0
Remote Shutter
CA-3(Option)
Εξωτερικές Διαστάσεις
45.2mm (Π) x 130.6mm (Υ) x 22.9mm (17.9 mm *6) (Π)
Βάρος
Σχεδόν 102g
Κατασκευή Φακών
7 στοιχεία σε 6 ομάδες
Αριθμός F Φακών
F2.0
Μέγεθος Αισθητήρα Εικόνας
1/2.3 (x2)
Αποτελεσματικά pixels Αισθητήρα Εικόνας
12MP(x2), pixel count equivalent to Approx. 14M
Μέγεθος Αρχείων (Σταθερή φωτογραφία)
L: 5376×2688
M: 2048×1024
Μέγεθος Αρχείων (videos)
L: 1920×1080/30fps/16Mbps
M: 1280×720/15fps/6Mbps
Πρωτόκολλο Επικοινωνίας
HTTP
*1. Ένα smartphone απαιτείται για την αλλαγή των λειτουργιών ή διαμόρφωση χειροκίνητων ρυθμίσεων.
*2. Ο αριθμός φωτογραφιών και ο χρόνος είναι απλά ενδεικτικοί. Ο πραγματικός αριθμός διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες φωτογράφισης.
*3. Αυτόματη απενεργοποίηση σε περίπτωση αύξησης της εσωτερικής θερμοκρασίας.
*4. Η μπαταρία φορτίζει με την σύνδεση της κάμερας σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το παρεχόμενο καλώδιο USB.
*5. Ο αριθμός των φωτογραφιών είναι ενδεικτικός και βασίζεται σε μέθοδο μέτρησης Ricoh (με ενεργοποιημένη τη λειτουργία wireless, μία φωτογραφία να λαμβάνεται κάθε 30 δεύτερα και να μεταφέρεται σε smartphone). Ο πραγματικός αριθμός διαφέρει ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης.
*6. Χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν το μέρος που βρίσκονται οι φακοί.

Ricoh Theta SC

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!