Παραγωγός έφτιαξε ρομποτική κάμερα μεταμφιεσμένη σε κοπριά!


Παραγωγός έφτιαξε ρομποτική κάμερα μεταμφιεσμένη σε κοπριά!

Ένας Βρετανός παραγωγός έφτιαξε κάμερα μεταμφιεσμένη σε κοπριά για να καταγράφει άγρια ζώα χωρίς να επηρεάζει η συμπεριφορά τους.

Τι γίνεται όταν κάποιος θέλει πάση θυσία να καταγράψει πλάνα άγριων ζώων αλλά με σεβασμό προς αυτά και το περιβάλλον τους; Το να καταγράφει ήσυχα και από απόσταση είναι μια λύση αλλά ο Βρετανός παραγωγός, σκηνοθέτης και κινηματογραφιστής John Downer έχει και άλλες ιδέες! Θεωρείται πρωτοπόρος στη δημιουργία ταινιών που σχετίζονται με την άγρια φύση και ζωή καθότι έχει δημιουργήσει συστήματα κρυφών καμερών για να καταγράφει τα ζώα από ιδιαίτερες κοντινές γωνίες λήψεις χωρίς να επηρεάζεται η συμπεριφορά τους από την παρουσία ανθρώπων ή συστημάτων.

Εργάζεται ήδη από τη δεκαετία του 1980 για το PBS και το BBC, έχοντας στο ενεργητικό του μοναδικό βραβευμένο έργο με πολύ ιδιαίτερα πλάνα άγριας ζωής συνδυασμένο με πρωτότυπη αφήγηση. Ο Downer έχει φτιάξει αρκετά συστήματα κρυφών καμερών με ορισμένες να έχουν καμουφλάζ άγριων ζώων όπως ουρακοτάγκος ή ερωδιός. Ωστόσο, μια ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί το καμουφλάζ κοπριάς, ένα σύστημα που αποκαλεί “Dung Cam” (Dung: κοπριά). Ιδιαίτερα στην περίπτωση κινηματογράφησης ελεφάντων για κοντινά πρωτότυπα πλάνα, το συγκεκριμένο καμουφλάζ λειτουργεί τέλεια! Δείτε το παρακάτω βίντεο που είναι από το πρότζεκτ “Elephants – Spy in the Herd” του παραγωγού και θα καταλάβετε:

Η “Dung Cam” είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική και καταγράφει και ορισμένα ξεκαρδιστικά πλάνα που περιλαμβάνουν μοναδική προοπτική. Ο Downer έχει χρησιμοποιήσει το εν λόγω σύστημα με επιτυχία αρκετές φορές για αθόρυβη κινηματογράφηση άγριας φύσης και ζωής όλα αυτά τα χρόνια. Μετά από 3 δεκαετίες δοκιμών και βελτιώσεων στα συστήματά του, ο Downer έχει τελειοποιήσει τις τεχνικές του και η εταιρεία του (John Downer Productions) συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που έχουν δημιουργήσει καινοτόμες κινηματογραφήσεις σε φυσικό περιβάλλον, ενώ έχει κερδίσει και βραβεία όπως το Grammy για τις καινοτόμες “time-layering” τεχνικές στο βίντεο του Peter Gabriel “Digging in the Dirt”.

Έχει κερδίσει και ένα Emmy βραβείο για το πρότζεκτ του “Earthflight” όπου χρησιμοποιεί πολλές διαφορετικές τεχνικές κινηματογράφησης για να δημιουργήσει στο θεατή την εμπειρία της πτήσης των πουλιών καθώς αποκαλύπτει και μερικά από τα μεγαλύτερα φυσικά και τεχνητά μνημεία του πλανήτη.

Συνολικά, έχει κάνει παραγωγή 23 ταινιών και έχει σκηνοθετήσει 34, συμπεριλαμβανομένης της αναγνωρισμένης σειράς “Spy in the Wild”, με την τελευταία έκδοση να μας μεταφέρει στις θάλασσες με το “Spy in the Ocean” στο οποίο φυσικά χρησιμοποιεί και εκεί κρυφές ρομποτικές κάμερες με ιδιαίτερο καμουφλάζ όπως το παρακάτω που θα δείτε στο οποίο έχει τοποθετήσει κρυφή κάμερα μέσα σε τεχνητό καβούρι.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.