Royal Photographic Society: Διαθέτει δωρεάν και online τα τεύχη του περιοδικού της από το 1853 ως το 2018!


Royal Photographic Society: Διαθέτει δωρεάν και online τα τεύχη του περιοδικού της από το 1853 ως το 2018!

Η Royal Photographic Society του Η.Β. (ιδρύθηκε πριν 168 χρόνια) ψηφιοποίησε το αρχείο του περιοδικού της και το διαθέτει δωρεάν.

Το Journal της Royal Photographic Society άρχισε να εκδίδεται το 1853, είναι δηλαδή η πιο παλιά έκδοση περιοδικού για την φωτογραφία.

Η ανάγκη για ένα περιοδικό είχε οριστεί ως απαραίτητη ακόμη και πριν από την ίδρυση της Royal Photographic Society, στις 20 Ιανουαρίου 1853. Η Royal Photographic Society διόρισε μια επιτροπή δημοσίευσης τον Φεβρουάριο και το Journal άρχισε να δημοσιεύεται στις 3 Μαρτίου 1853. Ο πρώτος εκδότης ήταν ο Arthur Henfrey FRS. Όταν ο Roger Fenton αποσύρθηκε από γραμματέας της Royal Photographic Society, τον Ιανουάριο του 1856, τα γραφεία του γραμματέα και του συντάκτη συνενώθηκαν και ο Rev J R Major κατείχε τη θέση μέχρι τον Ιούνιο του 1857 όταν τον αντικατέστησε ο William Crookes. Αυτός, με τη σειρά του, αντικαταστάθηκε από τον Hugh Welch Diamond μέχρι τον Δεκέμβριο του 1868 όταν ο John Spiller ανέλαβε τον ρόλο. Το Φεβρουάριο του 1880 ανέλαβε ο William de W Abney.

Η εκτύπωση του περιοδικού ξεκίνησε με 800 αντίτυπα, πολλά περισσότερα από τις συνδρομές της εποχής, και γρήγορα αυξήθηκε στα 4000 αντίτυπα. Στη συνέχεια παγιώθηκε η εκτύπωση 3000 αντιτύπων και αργότερα ορίστηκε λίγο μεγαλύτερη από τον αριθμό των μελών της Royal Photographic Society. Αυτή τη στιγμή η εκτύπωση του γίνεται σε περίπου 11.000 αντίτυπα κάθε μήνα.

Το περιοδικό της Royal Photographic Society θεωρείται σημαντικό για διάφορους λόγους. Μαζί με το British Journal of Photography (1854) και το Photographic News (1858) ήταν βασικές πηγές για τη βρετανική φωτογραφία κατά τον 19ο και στις αρχές του εικοστού αιώνα.

Η ίδια η Royal Photographic Society είναι σημαντική στο πλαίσιο της βρετανικής φωτογραφίας από το 1853 έως σήμερα με το περιοδικό να έχει καταγράψει τις δραστηριότητες και τις προσωπικότητές του. Το περιοδικό έχει επίσης αναφέρει επιστημονικές και τεχνικές εξελίξεις, καλλιτεχνικές αναζητήσεις και πολλές από τις ευρύτερες συζητήσεις στη φωτογραφία, ιδίως πριν από το 1939.

Οι κατάλογοι εκθέσεων της Εταιρείας (που αποτέλεσαν ένα τεύχος του περιοδικού για μεγάλο μέρος της ιστορίας του περιοδικού) και οι αναφορές στις εκθέσεις είναι βασικός πόρος για την κατανόηση της στιλιστικής ανάπτυξης της φωτογραφίας.

Το περιοδικό έχει αναπαραγάγει φωτογραφίες που δεν απεικονίζονται πουθενά αλλού από φωτογράφους από τις αρχές του 1900.

Το ψηφιακό αρχείο των περίπου 30.000 σελίδων δίνει πρόσβαση, με δυνατότητα αναζήτησης, σε όλα τα τεύχη από το πρώτο (Μάρτιος του 1853) έως το 2018. Τα επόμενα έτη θα προστεθούν αργότερα.

Θα βρείτε το Journal της Royal Photographic Society εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!