Έρχεται η σημαντικότερη έκθεση της Royal Photographic Society, της αρχαιότερης φωτογραφικής ένωσης στον κόσμο


Έρχεται η σημαντικότερη έκθεση της Royal Photographic Society, της αρχαιότερης φωτογραφικής ένωσης στον κόσμο

Οι φωτογραφίες και τα φωτογραφικά αντικείμενα που θα εκτεθούν προέρχονται από την συλλογή της Royal Photographic Society (RPS), η οποία θεωρείται η πιο παλιά φωτογραφική ένωση στον κόσμο, με έτος ίδρυσης το 1853.

Συνολικά 200 φωτογραφικά αντικείμενα και φωτογραφίες θα εκτεθούν, ένα πολύ μικρό μέρος της συλλογής της Royal Photographic Society, η οποία περιλαμβάνει 250.000 εικόνες, 8.000 φωτογραφικά αντικείμενα και 31.000 βιβλία.
Οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν μερικές από τις πρώτες φωτογραφίες που δημιουργήθηκαν το 1820 από πρωτοπόρους της φωτογραφίας όπως οι Roger Fenton, William Henry Fox Talbot (θα εκτεθεί και μία πειραματική μηχανή του) και Julia Margaret Cameron, άλλα και έργα πιο μοντέρνων φωτογράφων όπως οι Don McCullin, Terry O’Neill και Martin Parr.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον 2ο όροφο (Media Space gallery) του Μουσείου Επιστήμης του Λονδίνου από τις 2 Δεκεμβρίου του 2014 μέχρι και την 1 Μαρτίου του 2015. To Μουσείου Επιστήμης του Λονδίνου, το οποίο δημιουργήθηκε ως μέρος του Μουσείου του South Kensington είναι ο χώρος που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκθέσεις φωτογραφίας το 1958.

Η έκθεση θα μεταφερθεί στις 20 Μαρτίου στο Εθνικό Μουσείο Media του Λονδίνου όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 21 Ιουνίου του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!