Samsung Galaxy S6 Edge, αυτό είναι το καλύτερο smartphone για φωτογραφίες


Samsung Galaxy S6 Edge, αυτό είναι το καλύτερο smartphone για φωτογραφίες

To Samsung Galaxy S6 Edge “έπιασε” 86 πόντους στην γενική βαθμολογία, ξεπερνώντας κατά 3 μονάδες το Samsung Galaxy Note 4 (η βαθμολογία του οποίου ανακοινώθηκε την ίδια ημέρα) και κατά 4 μονάδες τα Apple iPhone 6 Plus και Apple iPhone 6.

Samsung Galaxy S6 Edge-1

Στον τομέα “φωτογραφία” το νέο κορεατικό smartphone έχει πολύ βελτιωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, φτάνοντας σε απόδοση το σύστημα του Apple iPhone 6 Plus.
Εκεί που το Samsung Galaxy S6 Edge φαίνεται να έχει το σαφέστατο πλεονέκτημα απέναντι στο Apple iPhone 6 Plus είναι στο Flash, τον ψηφιακό θόρυβο και την υφή, ενώ το μόνο σημείο που υστερεί, ελάχιστα, είναι η εμφάνιση Artifacts.

Samsung Galaxy S6 Edge-2

Στη λήψη video το Samsung Galaxy S6 Edge αν και υστερεί ελαφρά στην απόδοση χρωμάτων σε σχέση με το iPhone 6 Plus, καταφέρνει να το ξεπεράσει σε αυτόματη εστίαση, έκθεση και αντίθεση.
Η βαθμολογία του Samsung Galaxy S6 Edge στο video είναι 84, με το Samsung Galaxy Note 4 να ακολουθεί με 83 και το Apple iPhone 6 Plus να μένει τρίτο με 79.

Samsung Galaxy S6 Edge-3

Διαβάστε το review της DxOMark εδώ.

Πως σας φαίνονται τα αποτελέσματα της DxOMark;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxOMark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Το DxO (ειδικά) στα κινητά δεν ξέρει την τύφλα του. Ή μάλλον ξέρει (από που τα παίρνει).

    Γελάω βλέποντας το Z1 “ισάξιο” με το 808 και το Ζ2/Ζ3 και καλύτερο. Με φακό που δεν βλέπει στις άκρες (δραματική μείωση οξύτητα), noise από το πιο χαμηλό iso και artifact που κράζουν βγάζει το Ζ1 ισάξιο με το 808 (?!?). Ένα δείγμα τυχαίο να κατεβάσεις και από τα δύο θα διαπιστώσεις ότι η διαφορά είναι χαώδης υπέρ του 808. Ανάθεμα πως τα κάνουν τα τεστ (ειδικά στα κινητά).

    Δε λέω το s6 δεν θα έχει “καλή” (ας πούμε) κάμερα. Λέω δεν πιστεύω με την καμία να είναι “τρομερό”. Έτσι και αλλιώς είναι λάθος ο ένας αριθμός ως σκορ.

    • #
      1
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΙΚΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ | 4 Μαΐου 2015 στις 15:51

      Πράγματι, επειδή έχω στην κατοχή μου το Z1 (εταιρικό κινητό) και το 808 σαν προσωπικό, η διαφορά στην κάμερα του 808 είναι χαώδης σε σχέση με το z1, αν τα βαθμολογούσα θα έβαζα 75-80 στο 808 και το z1 συγκριτικά, κάτω από την βάση 40-45 θα έλεγα…κάπου εκει είναι οι διαφορές τους…

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Στέφανος Τσακίρης | 5 Μαΐου 2015 στις 14:19

    Αυτή η DXO, όπως και άλλοι αυτόκλητοι ”guru” της γνώσης, δοκιμαστές και κριτικοί, έχουν τελικά σαν μόνο στόχο να καθιερωθούν σαν οι αυθεντίες – ”νταβατζήδες” του εκάστοτε χώρου, με σκοπό να κατευθύνουν την κοινή γνώμη, το πιθανότερο, για ίδιο όφελος, όπως είπε πιο πάνω ο keysmith. Ερώτηση : Που είναι η δοκιμή του Panasonic Lumix DMC-CM1 ? Ξέρω εκ των προτέρων και την απάντηση : ”Εμείς ζητήσαμε δείγμα για το τεστ, αλλά αυτοί δεν μας έστειλαν.!..”.
    Ερώτηση : Πότε η dxo θα μας πεί ποσο καλός ή όχι είναι ο αισθητήρας x-trans της Fujifilm?
    Aπάντηση : Μάλλον ποτέ.
    Γίνομαι κακός ? Ισως, αλλά βαρέθηκα όλους τους – υπεράνω κριτικής – ”κριτικούς” και ”reviewers”.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!