Η Samsung παρουσίασε τον πρώτο αισθητήρα για smartphone στα 200 Megapixel με 0.64 µm-pixels!


Η Samsung παρουσίασε τον πρώτο αισθητήρα για smartphone στα 200 Megapixel με 0.64 µm-pixels!

Η εξέλιξη των αισθητήρων εικόνας για τα smartphones δεν σταματάει και ενώ μέχρι το 2025 λέγεται ότι θα ξεπεράσουμε τα 500 megapixel, σήμερα φτάσαμε τα 200 megapixel.

Η Samsung παρουσίασε δύο νέους αισθητήρες εικόνας για smartphone και ο ένας έχει ανάλυση 200 megapixels με 0.64 µm-pixels και ChameleonCell.

Πρόκειται για τον αισθητήρα ISOCELL HP1 με 0,64 µm-pixel και νέα τεχνολογία pixel-binning που ονομάζει ChameleonCell. Η εταιρεία υπόσχεται ότι ο νέος αισθητήρας θα επιτρέπει απίστευτα επίπεδα λεπτομέρειας που βοηθούν τις φωτογραφίες να παραμένουν ευκρινείς ακόμη και όταν περικοπούν ή αλλάξουν μέγεθος.

Η τεχνολογία ChameleonCell έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και είναι στην ουσία ένα σύστημα pixel binning που χρησιμοποιεί διάταξη δύο προς δύο, τέσσερα επί τέσσερα ή πλήρη pixel ανάλογα με το περιβάλλον. Όταν ο αισθητήρας ανιχνεύσει περιβάλλον χαμηλού φωτισμού, “μεταμορφώνεται” σε αισθητήρα εικόνας 12,5 megapixel με πολύ μεγαλύτερα pixel 2,56μm, συγχωνεύοντας 16 γειτονικά pixel. Σε αυτή τη διάταξη, ο αισθητήρας μπορεί να απορροφήσει πολύ περισσότερο φως και να παράγει καθαρότερες φωτογραφίες σε σκοτεινούς χώρους. Σε έντονο φως, ο αισθητήρας επιστρέφει στην πλήρη μέγιστη ανάλυση των 200 megapixel. Σε αυτήν τη λειτουργία, η κάμερα μπορεί να τραβήξει βίντεο 8K έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο με μια μικρή περικοπή/crop. Τέλος ο HP1 συγχωνεύει τέσσερα γειτονικά pixel για να μειώσει την ανάλυση στα 50MP (8.192 x 6.144) για λήψη βίντεο 8K (7.680 x 4.320) χωρίς να χρειάζεται περικοπή/crop ή μείωση της πλήρους ανάλυσης εικόνας.

Στα μεγάλα πλεονεκτήματα είναι ότι ο νέος αισθητήρας HP1 χρησιμοποιεί αυτό που περιγράφει η Samsung ως σύστημα Double Super Phase Detection, το οποίο η εταιρεία ισχυρίζεται ότι επιτρέπει την ταχύτερη και ακριβέστερη εστίαση χάρη στη χρήση μικρο-φακών και ειδικά pixel αυτόματης εστίασης. Το σύστημα Double Super PD περιέχει δύο φορές περισσότερα pixel αυτόματης εστίασης από το Super PD, ενώ ο μικρο-φακός καλύπτει δύο pixel αυτόματης εστίασης, συγκρίνοντας την αριστερή και τη δεξιά φάση για την εστίαση της εικόνας.

Περνάμε στον δεύτερο αισθητήρα εικόνας ISOCELL GN5 ο οποίος είναι ο πρώτος αισθητήρας εικόνας με ανάλυση 50 megapixels στα 1.0μm με τεχνολογία Dual Pixel Pro, μια τεχνολογία αυτόματης εστίασης όλων των κατευθύνσεων, η οποία μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες αυτόματης εστίασης. Αυτή η τεχνολογία τοποθετεί δύο φωτοδιόδους, τις μικρότερες στη βιομηχανία, σε κάθε pixel 1.0μm του αισθητήρα, είτε οριζόντια είτε κάθετα, για να αναγνωρίζει τις αλλαγές μοτίβου προς όλες τις κατευθύνσεις. Με ένα εκατομμύριο φωτοδιόδους ανίχνευσης φάσης που καλύπτουν όλες τις περιοχές του αισθητήρα, η αυτόματη εστίαση του ISOCELL GN5 γίνεται στιγμιαία, επιτρέποντας ευκρινέστερες εικόνες είτε σε φωτεινά είτε σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Ο αισθητήρας εικόνας χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία pixel της Samsung, η οποία εφαρμόζει το Front Deep Trench Isolation (FDTI) σε ένα προϊόν Dual Pixel για πρώτη φορά στη βιομηχανία.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Techblog Samsung
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!