Samsung HP3: Νέος αισθητήρας με ανάλυση 200 MP και τα μικρότερα pixel στον κόσμο!


Samsung HP3: Νέος αισθητήρας με ανάλυση 200 MP και τα μικρότερα pixel στον κόσμο!

Η Samsung ανακοίνωσε τον αισθητήρα ISOCELL HP3 με ανάλυση 200 megapixel, που έχει 12% μικρότερα pixel, κάτι που οδηγεί σε μείωση του μεγέθους της κάμερας κατά 20%.

Ο αισθητήρας ISOCELL HP3 διαθέτει μέγεθος pixel 0,56 μm σε μέγεθος 1/1,4 ιντσώ. Η Samsung λέει ότι αυτό σημαίνει ότι ο HP3 μπορεί να επιτρέψει μια μείωση περίπου 20% στην επιφάνεια της μονάδας κάμερας, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να κάνουν τις συσκευές smartphone πιο λεπτές.

Εκτός από τη διατήρηση της ανάλυσης 200 megapixel (16,320 x 12,288) του προηγούμενο αισθητήρα HP1, η Samsung λέει ότι χρησιμοποιεί την λειτουργία αυτόματη εστίασης Super QPD της εταιρείας, η οποία εξοπλίζει κάθε pixel στον αισθητήρα με δυνατότητα αυτόματης εστίασης. Η λειτουργία αυτή, χρησιμοποιεί έναν φακό πάνω από τέσσερα παρακείμενα pixel για να ανιχνεύσει τις διαφορές φάσης τόσο σε οριζόντια όσο και σε κάθετη κατεύθυνση, κάτι που η εταιρεία λέει ότι διευκολύνει την ταχύτερη και ακριβέστερη εστίαση στα smartphone.

Ο νέος αισθητήρας θα επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν βίντεο σε ανάλυση 8K με ταχύτητα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps), ή 4K στα 120 fps, με ελάχιστη απώλεια στο οπτικό πεδίο κατά τη λήψη βίντεο 8K.

Η Samsung ισχυρίζεται ότι ο νέος αισθητήρας παρέχει την απόλυτη εμπειρία χαμηλού φωτισμού χάρη στην τεχνολογία Tetrapixel. Η εταιρεία περιγράφει ότι συνδυάζει τέσσερα pixel σε ένα (pixel binning) με μέγεθος pixel 1,12μm, για λήψεις στα 50 megapixel ή ακόμα πιο κάτω σε ανάλυση, για λήψεις 12,5 megapixel, συνδυάζοντας 16 pixel σε ένα, με μέγεθος pixel 2,24μm.

Ο HP3 χρησιμοποιεί επίσης το Smart-ISO Pro της Samsung, για τη δημιουργία εικόνων HDR. Η τελευταία έκδοση της τεχνολογίας αυτής, διαθέτει λειτουργία τριπλού ISO, χαμηλό, μεσαίο και υψηλό, κάτι που η Samsung λέει ότι διευρύνει περαιτέρω το δυναμικό εύρος του αισθητήρα. Το βελτιωμένο Smart-ISO Pro επιτρέπει στον αισθητήρα να απεικονίζει εικόνες με περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια χρώματα (βάθος χρώματος 14-bit), 64 φορές περισσότερα χρώματα από τα 68 δισεκατομμύρια (12-bit) του προκατόχου.

Η μαζική παραγωγή του ISOCELL HP3 αναμένεται να ξεκινήσει κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο έτος.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Samsung Samsung sensors

Πηγή:

Samsung
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Κάποια στιγμή πολύ θα ήθελα να δω από τη DxO, σε ένα απ’ αυτά τα εξαιρετικά αναλυτικά τεστ αισθητήρων που κάνει (για όσους ενδιαφέρονται για τη φυσική και τις λεπτομέρειες), μ’ αυτόν τον σούπερ-ντούπερ αισθητήρα με τα 200 (κι αύριο 1200) MPixels, απέναντι στον αισθητήρα της 1″ ίντσας του Sony Pro.
    Ή αλλιώς, τη Φυσική, (τη φωτοσυλλεκτική ικανότητα του μεγάλου μεγέθους πίξελ), απέναντι στην ίδια τη τεχνολογία άλλα κι απέναντι στο Μάρκετινγκ των 200 ή 1200 όταν με το καλό, πίξελ.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!