Η Samsung NX1 είναι η νέα βασίλισσα των mirrorless με APS-C αισθητήρα


Η Samsung NX1 είναι η νέα βασίλισσα των mirrorless με APS-C αισθητήρα

Η κορεατική εταιρεία φαίνεται να τα καταφέρνει πολύ καλά. Η DxO βαθμολόγησε την Samsung NX1 με βάση την απόδοση του αισθητήρα της, με το υψηλότερο σκορ για mirrorless μηχανή που αλλάζει φακούς και διαθέτει αισθητήρα APS-C, εκτοπίζοντας στην δεύτερη θέση την Sony a6000.

Η Samsung NX1 βρέθηκε στην 27η θέση της γενικής βαθμολογίας πιάνοντας την ίδια βαθμολογία με DSLR μηχανές, όπως οι Nikon D5300, Nikon D7100 και μένοντας πίσω μόνο από τις mirrorless μηχανές της Sony με Full Frame αισθητήρα της σειράς a7.

Δυνατό της σημείο η απόδοση σε βάθος χρώματος με 24.2 bits (βρέθηκε στην 27η θέση μαζί με την Phase One P45 Plus και την Hasselblad H3DII 39) αλλά και η απόδοση σε χαμηλό φωτισμό (καταλαμβάνει την 33η θέση, μία θέση πάνω από την Sony a6000).
Στο δυναμικό εύρος η Samsung NX1 υστερεί ελάχιστα από την αντίπαλο της, Sony a6000, υστέρηση που δεν επηρεάζει το τελικό αποτέλεσμα.

samsung-nx1-2

Τα αποτελέσματα των τεστ της DxO Mark για την Samsung NX1 έρχονται λίγο μετά την ανακήρυξη της από την Dpreview ως την καλύτερη mirrorless μηχανή που έχει περάσει από τα γραφεία της, δείχνοντας ότι η συγκεκριμένη μηχανή αξίζει της προσοχής μας.

Διαβάστε το πλήρες review της DxO Mark εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    ναι αλλά η α6000 είναι (πολύ) μικρότερη και αυτός είναι ο λόγος που επιλέγουμε mirrorless έναντι των dslr. Αμα είναι να έχουμε mirrorless με μεγάλο μέγεθος ποιο το κέρδος;

    Με αυτό και μόνο το επιχείρημα (το μέγεθος) και χωρίς να υστερεί ουσιαστικά φωτογραφικά έναντι της nx1 η sony α6000 παραμένει βασιλιάς με διαφορά στις mirrorless. Το δείχνουν και οι πωλήσεις της επίσης.

    • #
      1

      Υπάρχει διαφορά με την Α6000. Η nx1 έχει σπαστή οθόνη touch, πολύ καλύτερο κράτημα/εργονομία, βίντεο 4Κ, καλύτερη μπαταρία, αδιαβροχοποίηση, καλύτερο burst mode και buffer, καλύτερο σκόπευτρο με μεγαλύτερη ανάλυση και εν τέλει καλύτερο αισθητήρα και καλύτερο σύστημα εστίασης που λειτουργεί καλά παντού ακόμα και σε βράδυ που η Α6000 χωλένει…πρόχειρα πρόχειρα όλα αυτά είναι υπεραρκετά για να την χαρακτηρίσεις καλύτερη μηχανή….και σαν κερασάκι στην τούρτα η nx1 έχει τον μαγικό φακό 16-50f2-f2.8 που ούτε στο όνειρο της δεν τον έχει φανταστεί η A6000…πολύ καλή μηχανή η A6000 άλλα εδώ μιλάμε για ”κτήνος”….όσο για τις πωλήσεις αυτή την στιγμή η Samsung είναι δεύτερη σε πωλήσεις mirorless πίσω από την sony και με τέτοιες μηχανές σαν την nx1 σύντομα θα περάσει στην πρώτη θέση,,,,

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!