DxO Mark: η Samsung NX500 είναι η κορυφαία μηχανή με APS-C αισθητήρα


DxO Mark: η Samsung NX500 είναι η κορυφαία μηχανή με APS-C αισθητήρα

H Samsung NX500 συγκέντρωσε 87 βαθμούς, πιάνοντας την 22η θέση της γενικής κατάταξης και την κορυφή των μηχανών με APS-C αισθητήρα, στην οποία συγκατοικεί με τη Nikon D7200.

Έτσι η νέα μηχανή της Samsung όχι μόνο είναι η καλύτερη mirrorless μηχανή με APS-C αισθητήρα αλλά είναι μία από τις δύο καλύτερες μηχανές με APS-C αισθητήρα στις βάσεις της DxO Mark σε όλες τις κατηγορίες.

samsung-nx500-2

Αφήνοντας πίσω πολύ δυνατές μηχανές, όπως η ναυαρχίδα Samsung NX1 και η Sony a6000 η νέα mirrorless κοντράρει στα ίσια και τη Nikon D7200. Μπορεί να χάνει στα σημεία αλλά σκεπτόμενοι το μέγεθος και την τιμή της είναι κάτι το φυσιολογικό.

samsung-nx500-2

Μάλιστα η DxO Mark λέει ότι ο αισθητήρας της Samsung NX500 είναι τόσο καλός με αποτέλεσμα να γράφει σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα απέναντι στην πρώτη mirrorless Full Frame μηχανή της Sony στην κατάταξη, τη Sony A7S, όσο αφορά το δυναμικό εύρος και το βάθος χρώματος.

samsung-nx500-1

Επιμέρους το δυνατό σημείο της Samsung NX500 είναι το βάθος χρώματος όπου έχει 24.8 πόντους και είναι ξεκάθαρα η πρώτη μηχανή με APS-C μηχανή στη 17η θέση (δεύτερη είναι η Nikon D7200 μόλις στη 21η θέση) και το δυναμικό εύρος όπου με 13.9 καταφέρνει να πλασαριστεί στη 17η θέση, πίσω όμως από τη Nikon D7200 (είναι η δεύτερη της κατάταξης) και τις Pentax K-5 IIS, Pentax K-5, Pentax K-5 II, Nikon D5500.

Στην απόδοση της στο χαμηλό φωτισμό η βαθμολογία των 1379 πόντων την φέρνει στη 36η θέση, μία θέση πίσω από τη Nikon D3300 και τη Nikon D5500 αλλά 6 θέσεις πάνω από τη Nikon D7200.

Γενικά η Samsung NX500 τα κατάφερε πολύ καλά και βάση του μικρού της μεγέθους φαίνεται μία πολύ καλή επιλογή.

Όλα αυτά βέβαια έρχονται σε αντίθεση με τις φήμες ότι η Samsung ίσως σκέφτεται την αποχώρηση της από τη φωτογραφική αγορά, κάτι το οποίο κανείς δεν θέλει, αφού η παρουσία της και οι μηχανές της πιέζουν όλες τις εταιρείες για καλύτερες νέες μηχανές.

Διαβάστε όλο το review της DxO Mark για τη Samsung NX500 εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

6 σχόλια

  • #
    1

    τελικά τι αποφάσισε η κα Samsung? θα τις συνεχίσει τις φωτογραφικές ή θα αποσυρθεί από το χώρο. Με τέτοιες φήμες να κυκλοφορούν κάθε τόσο ποιος θα επενδύσει στο σύστημά της. Ακόμα και αν διαψεύδονται η ζημιά της διαρροής της φήμης είναι αυτή που μένει.

    Προσωπικά ελπίζω να μείνει στο χώρο και να επανέλθει δριμύτερη και με επίσημη αντιπροσωπία με σερβις και στην Ελλάδα. Για να δούμε όμως.

  • #
    1

    Η δυνατότητες της NX500 και της NX1, αλλά και και οι δύο S φακοί και μερικοί prime τους συστήματος NX κάνουν την διαφορά. Δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμα στα ράφια των φωτογραφικών καταστημάτων λόγο του ότι η Samsung Ελλάδος δεν εισάγει πλέον τα φωτογραφικά προϊόντα της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τεχνική υποστήριξη. Ότι είναι αγορασμένο από την ευρωπαϊκή αγορά, υποστηρίζεται πλήρως από την Samsung Ελλάδος και ισχύει κανονικά η διετής εγγύηση. Τα προς επισκευή προϊόντα προωθούνται προς άλλη χώρα όπου έχει η Samsung τεχνικό σέρβις. Το ίδιο δεν κάνουν και άλλες μεγάλες εταιρείες άλλωστε; Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να αλλάξει και να υπάρχει σέρβις εντός Ελλάδος, κάθε άλλο μάλιστα. Αν στοχεύει στο χώρο των επαγγελματίων πρέπει να έχει άμεση τεχνική υποστήριξη εντός της χώρας.
    Όσων αφορά της διάφορες φήμες περί αποχώρησης της από το χώρο των φωτογραφικών, πιστεύω ότι είναι μόνο σπέκουλα με στόχο να πλήξουν το κύρος της. Προσωπικά δεν με αγγίζουν και όντας κάτοχος μια NX500 και μερικών φακών NX (16-50mm pz, 50-200mm, 30mm και 45mm) προχώρησα σε παραγγελία της NX1 με τον 16-50 f2-2,8 S. Ακόμη και να επιβεβαιωθούν οι εν λόγω φήμες, το σύστημα θα πουληθεί σε άλλη εταιρεία και η γραμμή παραγωγής θα συνεχίσει με άλλο brand name. Κάτι ανάλογο έγινε με την Minolta αλλά και την Pentax που άλλαξε χέρια αλλά εξακολουθεί να υπάρχει.

    • #
      1

      Δημήτρη νομίζω το πας πολύ μακριά…οι φήμες δεν είναι φήμες που απλά βγαίνουν…η εταιρεία γενικά στο φωτογραφικό κομμάτι δεν έχει κάνει τίποτα για μήνες…είναι λογικό να ψιθυρίζονται τέτοιες φήμες…

      • #
        1

        Το ότι δεν έχει κάνει τίποτα μεταφράζεται σε παρουσίαση νέας μηχανής ή φακού. Έχει παρουσιάσει πρόσφατα 2 νέα firmware για την NX 1 και την NX 500. Μήπως ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής της, η Sony, έχει παρουσιάσει κάτι στο σύστημα APS-C; Πόσο καιρό τώρα οργιάζουν οι φήμες για μια νέα Α6000 ή μια νέα ΝΕΧ7; Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Η Sony δείχνει ότι ασχολείται μόνο με τις ff A7,A7S και A7r. Μήπως όμως η Samsung ετοιμάζει την δική της είσοδο στο χώρο των ff; Κανένας δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει τελικά, όλα είναι φήμες και εικασίες. Είναι μεγάλη η επένδυση της Samsung στο φωτογραφικό της σύστημα και δεν το βρίσκω λογικό να εγκαταλείψει όταν οι δύο κορυφαίες της μηχανές, ΝΧ 1 και ΝΧ 500 κερδίζουν διακρίσεις…

      • #
        1

        ο χρόνος θα δείξει…πάντως ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι φήμες είναι να δούμε κάτι σύντομα…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!