Samsung S27B970D (Hands On και Small Review)


Samsung S27B970D (Hands On και Small Review)

Η Samsung S27B970D είναι η νέα οθόνη της κορεατικής εταιρείας στη σειρά 9, μία οθόνη υψηλών προδιαγραφών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για επεξεργασία εικόνας και video.

Η S27B970D έχει μέγεθος 27″, το οποίο είναι ιδανικό για την επεξεργασία video ή φωτογραφιών, προσφέροντας μεγάλη επιφάνεια εργασίας για να μας διευκολύνει. To panel είναι τεχνολογίας PLS LED και η ανάλυση σκαρφαλώνει στα 2560×1440 pixel, ενώ η γωνία θέασης είναι 178 μοίρες.
Η κατασκευή από αλουμίνιο και πλαστικό, είναι αρκετά στιβαρή με αποτέλεσμα η οθόνη να ζυγίζει γύρω στα 8 κιλά και να αφήνει μία αίσθηση πολυτέλειας. Δυστυχώς το κρύσταλλο και το πλαίσιο της είναι γυαλιστερά, κάτι το οποίο δεν είναι το καλύτερο για επεξεργασία εικόνας, αφού προκαλεί αρκετές αντανακλάσεις. Ευτυχώς η S27B970D μας αποζημιώνει με την εξαιρετική απεικόνιση των χρωμάτων σε όλη την επιφάνεια της. Έχοντας την δυνατότητα να απεικονίζει 16.7 εκατομμύρια χρώματα, καλύπτει περίπου το 99% του gamut sRGB και πάνω από το 75% του gamut της Adobe. Τέλος να αναφέρουμε ότι η αναλογία εικόνας είναι 16:9, η αναλογία αντίθεσης 1000:1 και η φωτεινότητα 285 cd/m2.

Η Samsung S27B970D, μας δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης του ύψους της κατά 10 εκατοστά και ρύθμισης της κλίσης της προς τα κάτω και προς τα πάνω. Δυστυχώς απουσιάζουν οι δυνατότητες περιστροφής της οθόνης σε κάθετη θέση και προς τα δεξιά και τα αριστερά, στοιχεία που συνήθως διευκολύνουν την φωτογραφική χρήση μίας οθόνης.

Όσο αφορά τις υποδοχές που έχει η οθόνη, η Samsung S27B970D έχει όσες έχουν όλα τα σύγχρονα monitor: μία DVI-D (Dual-Link), μία Display Port (1.2), μία HDMI, 3 υποδοχές USB (1 up και 2 down), ενώ είναι εξοπλισμένη και με ενσωματωμένα ηχεία των 7 Watts. Στο πακέτο περιλαμβάνονται τα απαραίτητα καλώδια dual-link DVI, DisplayPort, USB και φυσικά το καλώδιο τροφοδοσίας.

Η χρήση της S27B970D είναι εξαιρετικά εύκολη. Το menu με την ύπαρξη των κουμπιών αφής είναι αρκετά εύχρηστο στην περιήγηση (αν και απουσιάζει η ελληνική γλώσσα) και μας δίνει την δυνατότητα να ρυθμίσουμε την φωτεινότητα, την αντίθεση και την οξύτητα.

Η οθόνη έρχεται καλιμπραρισμένη από το εργοστάσιο και η Samsung έχει κάνει πολύ καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα, αφού το δικό μας calibrator (Spyder 4) δεν έδειξε μεγάλες διαφορές.

Μας άρεσε

– Η ποιότητα κατασκευής
– Η απόδοση χρωμάτων

Θα θέλαμε

– ΜΑΤ γυαλί και πλαίσιο
– Δυνατότητα περιστροφής της οθόνης κάθετα, δεξιά και αριστερά
– Σκίαστρο (hood)
– Ελληνική γλώσσα στο menu

Γενικά η Samsung S27B970D, είναι μία οθόνη η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εφαρμογές εικόνας, με εξαιρετική απεικόνιση χρωμάτων. Ορισμένα στοιχεία που βρίσκουμε σε πιο φωτογραφικές οθόνες μπορεί να απουσιάζουν αλλά δεν επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την χρήση της. Ίσως η τιμή των 999 ευρώ (με 2 χρόνια εγγύηση, pick up & return) στην οποία μπορείτε να την βρείτε στην ελληνική αγορά, κρίνεται υψηλή, ειδικά όταν υπάρχουν οθόνες με πιο φωτογραφικό προσανατολισμό σε χαμηλότερη τιμή. Παρόλα αυτά η Samsung S27B970D είναι μία οθόνη που είναι μία καλή επιλογή για όσους θέλουν ποιοτική κατασκευή και σωστή απόδοση των χρωμάτων.

Samsung S27B970D

Samsung S27B970D

Samsung S27B970D

Samsung S27B970D

Samsung S27B970D

Samsung S27B970D

Samsung S27B970D

Samsung S27B970D

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Hands on Monitors Reviews Samsung
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!