Πρώτη Sandisk Extreme Pro CFAST 2.0 κάρτα μνήμης από την Sandisk


Πρώτη Sandisk Extreme Pro CFAST 2.0 κάρτα μνήμης από την Sandisk

Φαίνεται ότι η Sandisk δεν θα ακολουθήσει τις Sony, Nikon και Lexar στο δρόμο της XQD, αλλά θα υποστηρίξει τις κάρτες μνήμης CFast 2.0. Αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από την ανακοίνωση της για τις πρώτες Sandisk Extreme Pro CFast 2.0 κάρτες μνήμης. Ο τύπος καρτών μνήμης CFast 2.0 είναι κατάλληλος για κινηματογράφηση με της τελευταίας τεχνολογίας videocameras και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τα μέλη του CompactFlash Association, ενώ έχει ήδη υιοθετηθεί από τις SanDisk, Canon, ARRI και Codex.
Η CFast 2.0 που ανακοινώθηκε (κρατηθείτε!) μπορεί να φτάσει ταχύτητες ανάγνωσης μέχρι 450 MB/s (3000X) και ταχύτητες εγγραφής μέχρι 350 MB/s (2333X) και θα είναι διαθέσιμη στις χωρητικότητες των 60GB και 120GB. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μεταφέρετε 100GB στον Η/Υ σας, μέσα σε 4 λεπτά.
Οι νέες κάρτες μνήμης θα έχουν εγγύηση lifetime και θα πωλούνται μαζί με συνδρομή ενός έτους για το πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων της Sandisk, RescuePRO.

Οι τιμές των νέων καρτών δεν ανακοινώθηκαν, αλλά έγινε γνωστό ότι η διάθεση τους θα γίνεται μέσω των καταστημάτων που πουλάνε τον εξοπλισμό της ARRI. Παράλληλα η Sandisk θα κυκλοφορήσει και τον αντίστοιχο αναγνώστη SanDisk Extreme Pro CFast 2.0 Reader/Writer, με υποστήριξη USB 3.0 και δυνατότητα μεταφοράς με ταχύτητες μέχρι 500 MB/s.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!