Απατεώνες προσφέρουν δουλειές σε φωτογράφους εκ μέρους μεγάλων εταιρειών!


Απατεώνες προσφέρουν δουλειές σε φωτογράφους εκ μέρους μεγάλων εταιρειών!

Απατεώνες παριστάνουν στελέχη σε μεγάλες εταιρείες και προσφέρουν εργασία σε φωτογράφους με σκοπό να τους εξαπατήσουν

Ο χρήστης του Reddit, paraworldblue, μοιράστηκε πρόσφατα την εμπειρία του για την ιστοσελίδα Indeed.com, την οποία πολλοί χρησιμοποιούν για την εύρεση εργασίας. Ο χρήστης ανέφερε ότι έλαβε μερικά από αυτά τα email απάτης και, μάλιστα, τρία την ίδια μέρα. Μερικά έδειχναν αρκετά πειστικά, οπότε για μια στιγμή ξεγελάστηκε.

Το αρχικό email δίνει μια πολύ λεπτομερή περιγραφή μιας πολύ καλής για να είναι αληθινή δουλειάς, σε μια ευρέως γνωστή εταιρεία, λέγοντας ότι είδαν το βιογραφικό σου στο Indeed και εντυπωσιάστηκαν.

Αρχικά ξεγελάστηκα από το πρώτο, ελπίζοντας από απελπισία, οπότε απάντησα στο email σε όλες τις ερωτήσεις της συνέντευξης, που ήταν αρκετές (τίποτα ακατάλληλο ή προσωπικό – απλώς τυπικές ερωτήσεις συνέντευξης σχετικά με τη φωτογραφία).

Περίπου 6 ώρες αργότερα, έλαβα ένα email ως απάντηση που έλεγε ότι πήρα τη δουλειά – ούτε συνεντεύξεις ούτε τίποτα, απλώς μια θέση εργασίας, όπου ήταν η πρωτή φορά που ένιωσα οτι κάτι δεν πάει καλά. Τότε ήταν που παρατήρησα τη διεύθυνση του Gmail.

Όπως σημειώνει ο paraworldblue, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προέρχονται από λογαριασμούς Gmail, συνήθως κάτι σαν “[COMPANY]jobs2021(at)gmail.com.

Υπογράφουν το email ως κάποιος που βρήκαν στο Linkedin, είτε στην ίδια την εταιρεία είτε σε μια παρόμοια. Το πρώτο που έλαβα ήταν για την Knickerbocker NYC, μια εταιρεία ρούχων, και αργότερα ανακάλυψα ότι το προφίλ στο Linkedin με το όνομα στο τέλος του email ήταν για κάποιον στην Knickerbocker Group, μια αρχιτεκτονική εταιρεία στο Μέιν.

Επιπλέον, και το «επίσημο» PDF της θέσης εργασίας δεν φαινόταν αρκετά πιστευτό. Οι απατεώνες ήθελαν να το υπογράψει ο φωτογράφος.

Μέχρι εκείνο το σημείο, είχαν κάνει πολύ καλή δουλειά κάνοντας τα πάντα να φαίνονται νόμιμα (εκτός από τη διεύθυνση email)», γράφει ο paraworldblue.

Αλλά αυτό το pdf ήταν απλώς ένα απόλυτο χάος. Ήταν γεμάτο από περίεργα συντακτικά και ορθογραφικά λάθη και είχαν χρησιμοποιηθεί 8 διαφορετικές γραμματοσειρές. Για κάποιο λόγο, ανέφεραν ακόμη και μια διεύθυνση της- υποτιθέμενης εταιρείας, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν για ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στα βόρεια της Νέας Υόρκης! Εάν θέλετε να συμπεριλάβετε μια διεύθυνση για την απάτη σας, επιλέξτε τουλάχιστον μία στην ίδια πόλη με την εταιρεία που ισχυρίζεστε ότι είστε!.

Ο φωτογράφος γράφει ότι το ξέχασε τελείως μέχρι που έλαβε άλλα τρία email όπως αυτό: από τις Getty Images, Dillard’s και Universal Pictures. Ή από όποιον παρίστανε ότι είναι από αυτές τις εταιρίες.

Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί σε μια πρόσφατη απάτη που περιλάμβανε το National Geographic και τον καταξιωμένο φωτογράφο του Enric Sala.

Φυσικά το έχουμε πει ότι όταν δέχεστε ένα email πρώτα και πάνω από όλα ελέγχεται το email του αποστολέα και στην συνέχεια αν πρόκειται για κάτι πολύ καλό για να είναι αληθινό απλά κάντε ένα έλεγχο του υποτιθέμενου αποστολέα. Ποτέ μην δώσετε προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους και ποτέ μην μεταφέρετε χρήματα σε τρίτους για κανένα λόγο, ακόμα και αν υπόσχονται να λάβετε πολλαπλάσια χρήματα.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

scam

Πηγή:

DIY Photography
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!