Σχολεία μήνυσαν την Meta και το TikTok για την “κρίση ψυχικής υγείας των νέων”!


Σχολεία μήνυσαν την Meta και το TikTok για την “κρίση ψυχικής υγείας των νέων”!

Η δημόσια σχολική κοινότητα του Σιάτλ κατέθεσε αγωγή κατά των εταιρειών που βρίσκονται πίσω από το TikTok, το Instagram, το Facebook, το YouTube και το Snapchat για την ψυχική υγεία των νέων.

Πιο συγκεκριμένα, τα δημόσια σχολεία του Σιάτλ κατέθεσαν την αγωγή στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ την Παρασκευή. Υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργήσει ένα προβληματικό πλαίσιο σχέσεις με τα παιδιά τους.

Τα Δημόσια Σχολεία του Σιάτλ ισχυρίζονται ότι οι τεχνολογικοί κολοσσοί ευθύνονται για τη δημιουργία μιας “κρίσης ψυχικής υγείας μεταξύ των νέων της Αμερικής” και έχουν επηρεάσει άμεσα την ικανότητα των σχολείων να επιτελέσουν την εκπαιδευτική τους αποστολή.

Σύμφωνα με το AP News, η αγωγή κατηγορεί τις εταιρείες κοινωνικών μέσων για την επιδείνωση της ψυχικής υγείας και των διαταραχών συμπεριφοράς, όπως το άγχος, η κατάθλιψη, η διαταραγμένη διατροφή και ο διαδικτυακός εκφοβισμός. Αυτό έχει καταστήσει πιο δύσκολη την εκπαίδευση των μαθητών.

Η αγωγή υποστηρίζει επίσης, ότι τα σχολεία αναγκάστηκαν να λάβουν μέτρα όπως η πρόσληψη επιπλέον επαγγελματιών ψυχικής υγείας, η ανάπτυξη σχεδίων μαθημάτων σχετικά με τις επιπτώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η παροχή πρόσθετης κατάρτισης στους εκπαιδευτικούς.

“Οι εναγόμενοι εκμεταλλεύτηκαν με επιτυχία τους ευάλωτους εγκεφάλους των νέων, εγκλωβίζοντας δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε όλη τη χώρα σε θετικούς βρόχους ανατροφοδότησης της υπερβολικής χρήσης και κατάχρησης των πλατφορμών των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης των εναγόντων”, αναφέρει η καταγγελία.

“Ακόμα χειρότερα, το περιεχόμενο που οι εναγόμενοι επιμελούνται και κατευθύνουν στους νέους είναι πολύ συχνά επιβλαβές και εκμεταλλευτικό”.

Σύμφωνα με την ενότητα 230 του νόμου περί αξιοπρέπειας των επικοινωνιών, ο ομοσπονδιακός νόμος συμβάλλει στην παροχή ασυλίας για τις διαδικτυακές πλατφόρμες όσον αφορά τους χρήστες και ό,τι επιλέγουν να δημοσιεύσουν ως περιεχόμενο.

Ωστόσο, η αγωγή υποστηρίζει ότι η διάταξη αυτή δεν προστατεύει τη συμπεριφορά των τεχνολογικών κολοσσών στην παρούσα υπόθεση.

Η αγωγή συνεχίζει να αποδίδει στην παραβατική συμπεριφορά των εταιρειών τα αυξανόμενα ποσοστά άγχους, κατάθλιψης, σκέψεων αυτοτραυματισμού και ιδεοληψίας αυτοκτονίας που βιώνουν οι νέοι.

Σύμφωνα με τη μήνυση, από το 2009 έως το 2019, υπήρξε κατά μέσο όρο 30 τοις εκατό αύξηση του αριθμού των μαθητών στα δημόσια σχολεία του Σιάτλ που ανέφεραν ότι αισθάνονταν “τόσο λυπημένοι ή απελπισμένοι σχεδόν κάθε μέρα για δύο εβδομάδες ή περισσότερες στη σειρά που [σταμάτησαν] να κάνουν κάποιες συνήθεις δραστηριότητες”.

Τα δημόσια σχολεία του Σιάτλ ζητούν “τις μέγιστες νόμιμες και αστικές κυρώσεις που επιτρέπει ο νόμος”, υποστηρίζοντας ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης παραβίασαν τον νόμο.

Πολλές οικογένειες έχουν ασκήσει παρόμοιες αγωγές κατά της Meta, της μητρικής εταιρείας του Instagram και του Facebook, ισχυριζόμενες ότι οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης της προσαρμόζουν σκόπιμα τους αλγόριθμους της για να αγκιστρώσουν τους νέους. Ωστόσο, τα Δημόσια Σχολεία του Σιάτλ φαίνεται να είναι η πρώτη σχολική κοινότητα στις ΗΠΑ που άνοιξε μια τέτοια υπόθεση εναντίον των εταιρειών.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

lawsuit Meta TikTok

Πηγή:

PetaPixel

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!