Επιστήμονες έφτιαξαν AI εργαλείο που δημιουργεί ρεαλιστικές δορυφορικές εικόνες μελλοντικών πλημμυρών!
Επιστήμονες ανέπτυξαν εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για να προβλέψει τον αντίκτυπο μελλοντικών πλημμυρών.
Το εν λόγω εργαλείο είναι ένα αρκετά πρωτοποριακό λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσει αρκετά στην πρόληψη σχετικά με τις μελλοντικές πλημμύρες. Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT) το ονόμασαν Earth Intelligence Engine και χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες για να προβλέψει τον αντίκτυπο μελλοντικών πλημμυρών.
Συνδυάζοντας την τεχνολογία του generative AI (γενετική τεχνητή νοημοσύνη) με ένα ειδικό μοντέλο που βασίζεται στη φυσική το οποίο προσομοιώνει πλημμύρες, είναι σε θέση να δημιουργεί ρεαλιστικές εναέριες εικόνες που απεικονίζουν πώς θα φαινόταν μια περιοχή μετά από ένα πιθανό συμβάν πλημμύρας. Το λογισμικό αυτό αναλύει μια περιοχή (δορυφορική εικόνα) μελετώντας το πού είναι πιθανό να σημειωθούν πλημμύρες σε περίπτωση ισχυρής επερχόμενης καταιγίδας με βάση το μοντέλο πλημμυρών. Στη συνέχεια δημιουργεί την ίδια εναέρια εικόνα της περιοχής αλλά αφού έχει πληγεί από ισχυρή πλημμύρα. Δείτε το παρακάτω παράδειγμα:
Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου του MIT, η ερευνητική ομάδα εφάρμοσε τη νέα μέθοδο στο Χιούστον (ως δοκιμαστική) και δημιούργησε αρκετές δορυφορικές εικόνες που απεικονίζουν πώς θα έμοιαζαν ορισμένες τοποθεσίες γύρω από την πόλη μετά από μια καταιγίδα παρόμοια με τον τυφώνα Harvey το 2017 (με τις αντίστοιχες συνέπειες του). Η ομάδα συνέκρινε αυτές τις δημιουργημένες εικόνες με πραγματικές δορυφορικές εικόνες που λήφθηκαν από τις ίδιες περιοχές μετά το χτύπημα του εν λόγω τυφώνα και διαπίστωσαν αρκετές ομοιότητες σε σχέση με τις καταστροφές στο έδαφος. Ανέλυσαν επίσης εικόνες που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη που δεν ενσωμάτωσαν όμως κάποιο μοντέλο πλημμύρας βασισμένο στη φυσική.
Η μέθοδος που περιλάμβανε την προσομοίωση πλημμυρών έδωσε δορυφορικές εικόνες μελλοντικών πλημμυρών που ήταν πολύ πιο ρεαλιστικές και ακριβείς. Αντίθετα, η μέθοδος που απλώς παρήγαγε εικόνες τεχνητής νοημοσύνης χωρίς λαμβάνοντας υπόψη το μοντέλο πλημμυρών παρουσίασε εικόνες με πιθανή πλημμύρα σε περιοχές όπου οι πλημμύρες είναι φυσικά αδύνατες σύμφωνα με τους ερευνητές. Για να εφαρμοστεί αυτή η μέθοδος σε άλλες περιοχές, το AI εργαλείο θα πρέπει να εκπαιδευτεί σε ένα σημαντικά μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων δορυφορικών εικόνων για να κατανοήσει πώς εκδηλώνονται οι πλημμύρες σε διαφορετικές περιοχές.
Οι ερευνητές του MIT αποκάλυψαν τα αποτελέσματα του εργαλείου αυτού σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό IEEE Transactions on Geoscience and Remote Sensing αυτόν τον μήνα. Μπορείτε να δείτε περισσότερα παραδείγματα εναέριων εικόνων (πριν και μετά) που παρήγαγε το λογισμικό Earth Intelligence Engine εδώ.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!
Πριν φύγετε δείτε
- Ο εκτελεστής που δολοφόνησε τον CEO της UnitedHealthcare φορούσε φωτογραφικό σακίδιο!
- Κυκλοφόρησε ο νέος φακός Samyang 12mm f/2 για Canon RF!
- Samyang: Κυκλοφόρησε ο νέος φακός 35mm f/1.4 για Sony E!
- ΗΠΑ: Εμφανίστηκαν μυστηριώδη λαμπερά drones πάνω από το New Jersey!
- Πιγκουίνοι: Οι φωτογραφίες των τουριστών βοηθούν τους επιστήμονες να τους παρακολουθούν!
- Amazon: Ήρθε η νέα εντυπωσιακή σειρά AI μοντέλων Nova!