Δείτε τις πιο λεπτομερείς φωτογραφίες της Σελήνης που έχουν ληφθεί ποτέ!


Δείτε τις πιο λεπτομερείς φωτογραφίες της Σελήνης που έχουν ληφθεί ποτέ!

Μια ομάδα αστρονόμων, κατέγραψε τις πιο λεπτομερείς εικόνες της Σελήνης που έχουν ληφθεί ποτέ από τη Γη, μέσω του τηλεσκοπίου Green Bank Telescope (GBT).

Το εντυπωσιακό είναι πώς οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν μια συσκευή, που καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από έναν συνηθισμένο φούρνο μικροκυμάτων. Οι εικόνες λήφθηκαν μέσω του τηλεσκοπίου Green Bank Telescope (GBT) και του Very Long Baseline Array (VLBA). Το Very Long Baseline Array, είναι ένα σύστημα δέκα ραδιοτηλεσκοπίων που λειτουργούν εξ αποστάσεως από το Array Operations Center που βρίσκεται στο Socorro του New Mexico. Το τηλεσκόπιο Green Bank, έχει έναν πομπό λιγότερο ισχυρό από έναν φούρνο μικροκυμάτων, ωστόσο ήταν σε θέση να στρέψει το ραντάρ του στην επιφάνεια της Σελήνης και να καταγράψει πρωτοφανείς λεπτομέρειες του κρατήρα Tycho. Το Green Bank Telescope (GBT) και το Very Long Baseline Array (VLBA), αποτελούν μέρος της τελευταίας γενιάς παρατηρητηρίων του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών (NSF). Οι εντυπωσιακές εικόνες μας δείχνουν τον κρατήρα Tycho της Σελήνης με ανάλυση 5 μέτρων! Είναι η υψηλότερη ανάλυση που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα (από τη Γη). Το συγκεκριμένο σύστημα απεικόνισης υψηλής ανάλυσης, αποτύπωσε πεντακάθαρες λεπτομέρειες ζουμάροντας στον κρατήρα Tycho:

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι θα αναπτύξουν ένα σύστημα ραντάρ νέας γενιάς, που θα τους βοηθήσει να μελετήσουν πλανήτες, φεγγάρια και αστεροειδείς στο ηλιακό μας σύστημα. O Patrick Taylor, επικεφαλής του τμήματος ραντάρ για το Παρατηρητήριο Green Bank, αναφέρει το εξής:

Είναι εκπληκτικό αυτό που καταφέραμε να καταγράψουμε μέχρι στιγμής, χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια από μια κοινή οικιακή συσκευή.
Ο κρατήρας Tycho της Σελήνης σε ανάλυση 5 μέτρων.

Το Green Bank Telescope (GBT).

Εκτός από τη μελέτη πλανητών και άλλων σωμάτων, το νέο σύστημα που αναπτύσσεται θα χρησιμεύσει και στην πλανητική άμυνα. Θα είναι ικανό να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να κατατάσσει δυνητικά επικίνδυνα αντικείμενα που μπορεί να βρίσκονται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη. Σε μια δοκιμή που έγινε, ο Taylor δήλωσε το εξής:

Στις δοκιμές μας, μπορέσαμε να εντοπίσουμε έναν αστεροειδή 2,1 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά μας, περισσότερο από πέντε φορές την απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης. Ο αστεροειδής έχει μέγεθος περίπου ένα χιλιόμετρο, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο για να προκαλέσει παγκόσμια καταστροφή σε περίπτωση πρόσκρουσης. Με το σύστημα αυτό, θα μπορούσαμε να μελετήσουμε περισσότερα αντικείμενα πολύ πιο μακριά. Όταν πρόκειται για την ανάπτυξη στρατηγικών αποφάσεων για πιθανές επιπτώσεις, το να έχεις περισσότερο χρόνο προειδοποίησης είναι το παν.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!