ZEISS Photography Award Seeing Beyond, νέος διαγωνισμός φωτογραφίας από τη ZEISS και τον WPO


ZEISS Photography Award Seeing Beyond, νέος διαγωνισμός φωτογραφίας από τη ZEISS και τον WPO

O νέος διαγωνισμός θα τρέχει παράλληλα με τον διαγωνισμό που διοργανώνει ο World Photography Organisation με τη Sony, τα Sony World Photography Awards.

Ο Dr. Winfried Scherle, Executive Vice President και General Manager του ZEISS Business Group Consumer Optics δήλωσε: “Για περισσότερα από 125 χρόνια οι φακοί της ZEISS γράφουν ιστορία: είναι τα δημιουργικά εργαλεία για τις πιο σοφιστικέ φωτογράφους και κινηματογραφιστές και έχουν καταγράψει σημαντικά κατορθώματα της ανθρωπότητας, όπως η πρώτη προσεδάφιση στο Φεγγάρι το 1969. Με εκπληκτικό οπτικό σχεδιασμό και τεχνολογίες, όπως η αντι-ανακλαστική επίστρωση, το ίδρυμα ZEISS έχει δημιουργήσει ορόσημα στην ιστορία της φωτογραφίας. Με τους φακούς μας οι φωτογράφοι μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικές εικόνες και με τα ZEISS Photography Award θέλουμε να δείξουμε την προσήλωση μας στη φωτογραφία υψηλής ποιότητας. Οι φακοί είναι μόνο ένα εργαλείο – η πραγματική αξία των εικόνων παράγεται από τον φωτογράφο και τη δημιουργικότητα του. Ως παθιασμένος φωτογράφος και εγώ, ανυπομονώ να δω τα αποτελέσματα”.

Ο Scott Gray, CEO του World Photography Organisation είπε: “Τα νέα ZEISS Photography Award πλαισιώνουν τέλεια τα Sony World Photography Awards. Αυτό το βραβείο παρουσιάζει μία ενθουσιώδη προοπτική για τους φωτογράφους να πιέσουν τα δημιουργικά τους σύνορα. Για αυτό ανυπομονούμε να παρουσιάζουμε πολλά ZEISS Photography Awards στα επόμενα χρόνια”.

Ο διαγωνισμός ZEISS Photography Award Seeing Beyond, θα έχει κάθε χρόνο και ένα διαφορετικό θέμα.

Για το 2016 το θέμα είναι Meaningful Places (Τοποθεσίες με σημασία) και η ZEISS καλεί τους φωτογράφους σε όλο τον κόσμο να εκφράσουν το ιδιαίτερο νόημα τοποθεσιών μέσα από τις φωτογραφίες τους.

Ο μεγάλος νικητής θα επιλέξει φακούς της ZEISS αξίας 15.000 ευρώ και θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τη ZEISS.

Ως προθεσμία για την υποβολή συμμετοχών ορίστηκε η 5η Φεβρουαρίου 2016 και ο νικητής θα ανακοινωθεί στο γκαλά των Sony World Photography Awards 2016 του Λονδίνου.

Για περισσότερες πληροφορίες, τους κανόνες και για να συμμετάσχετε στον διαγωνισμό πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ευάγγελος Παπαδημητρίου | 21 Νοεμβρίου 2015 στις 15:19

    Αναρωτιέμαι ειλικρινά, όταν βλέπω τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν σε τέτοιους διαγωνισμούς, με τι κριτήρια επιλέχθηκαν. Αν αυτές οι φωτογραφίες πήραν το πρώτο ή το δεύτερο βραβείο σε κάποιο παγκόσμιο διαγωνισμό, προτιμώ να μη δω καθόλου τις άλλες που υποβλήθηκαν.
    Όταν διαβάζω σχόλιο άλλου θεατή που γράφει “τι το ιδιαίτερο έχει αυτή η φωτογραφία” δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα μαζί του.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!