ΠΡΟΣΟΧΗ, οι selfies γίνονται μία από τις κύριες αιτίες θανατηφόρων ατυχημάτων


ΠΡΟΣΟΧΗ, οι selfies γίνονται μία από τις κύριες αιτίες θανατηφόρων ατυχημάτων

Η ιστοσελίδα Priceonomics συγκέντρωσε τα στοιχεία που βρήκε για θανάτους που προκλήθηκαν από την προσπάθεια ανθρώπων να βγάλουν μία selfie και δημιούργησε μερικούς πολύ ενδιαφέροντες πίνακες.

Σε μία περίοδο 3 ετών (από το 2014) συνολικά 49 άνθρωποι σκοτώθηκαν προσπαθώντας να βγάλουν μία selfie, με το 75% να είναι άντρες και το 25% γυναίκες. Μάλιστα ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι μόλις 21 ετών.

selfies-2

Ανάμεσα στους νεκρούς έχουμε παιδιά από 14 ετών μέχρι και ενήλικες 32 ετών. Η ηλικία των 21 ετών εμφανίζεται 12 φορές, ενώ στη δεύτερη θέση είναι η ηλικία των 20 ετών με 5 θανάτους και στην τρίτη θέση οι ηλικίες των 19 και 23 ετών (από 4 θανάτους).

selfies-1

Ως προς την πιο συχνή αιτία θανάτου κατά τη λήψη selfies έχουμε την πτώση από ύψος με 16 θανάτους, με τον πνιγμό να ακολουθεί με 14 θανάτους και το χτύπημα από τραίνο να είναι στην τρίτη θέση με 8 θανάτους.

Στην Κίνα ένας 25χρονος έπεσε στην προσπάθεια του να βγάλει selfie σε ένα καταράκτη από ύψος 30 μέτρων, με τις αρχές να βρίσκουν στο κινητό του τηλέφωνο μία φωτογραφία του κατά την διάρκεια της πτώσης.

selfies-3

Στις αξιοπερίεργες αιτίες θανάτου έχουμε ένα θάνατο από ζώο (κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ των ταύρων στην Ισπανία) και 2 θανάτους από έκρηξη χειροβομβίδας, ενώ 2 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να βγάλουν selfie κατά την οδήγηση.

Στις χώρες, πρώτη με τους περισσότερους θανάτους από selfies, συνολικά 19, είναι η Ινδία (τραγική η περίπτωση 7 αγοριών που πνίγηκαν, όταν σηκώθηκαν μέσα στην βάρκα που βρισκόταν για να βγάλουν selfie, αναποδογυρίζοντας την), με την Ρωσία να ακολουθεί με 7 και τις Η.Π.Α. με 5.

selfies-4

Τέλος για το 2015 οι Selfies ήταν η 4 αιτία θανάτων από ατύχημα με 28 θανάτους, πίσω από τους 58 θανάτους που προκλήθηκαν από τσιμπήματα εντόμων, τους 513 θανάτους από πτώση αεροπλάνων και τους 625 θανάτους από ερωτική ασφυξία.

Για το 2015 οι selfies ήταν πιο συχνή αιτία θανάτου από τις επιθέσεις καρχαριών (8), ατυχήματα στο Έβερεστ (17), ενώ ισοβάθμισαν σε θανάτους με το skateboard (28).

selfies-5

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν. Οι Selfies αλλά και γενικότερα η προσπάθεια μας να βγάλουμε φωτογραφίες πρέπει να γίνεται με σύνεση και με πρώτο πράγμα στο μυαλό μας την ασφάλεια την δική μας και των άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Selfies

Πηγή:

Priceonomics
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Η αυτοφωτογράφιση ειναι ικανή για όλα.
    Ισως ειναι προτιμότερο να σε σκοτώσει από το να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα.
    Στην πρώτη περίπτωση πεθαίνεις μια φορά, στην δεύτερη, κάθε μέρα.
    Κ.Β.

  • #
    1

    Ωραία όλα αυτά αλλά το μήνυμα του άρθρου είναι άλλο… “625 θάνατοι από ερωτική ασφυξία”!!!!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!