Επτά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ασχοληθείτε με τη φωτογραφία τοπίου!


Επτά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ασχοληθείτε με τη φωτογραφία τοπίου!

Σε αυτό το βίντεο, ο Mark Denney μιλάει για τα επτά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ασχοληθείτε με τη φωτογραφία τοπίου.

  • Η σύνθεση: στην αρχή της καριέρας του, ο Mark παραδέχεται ότι έδινε υπερβολική προσοχή στον εξοπλισμό, ελπίζοντας ότι θα τον βοηθούσε να βελτιωθεί. Ωστόσο, η σύνθεση είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να βελτιώσετε τη φωτογραφία σας. Η αγορά πιο εντυπωσιακού εξοπλισμού απλά δε θα κόψει την εικόνα σας, αλλά περισσότερα για αυτό αργότερα.
  • Περιπλάνηση: με άλλα λόγια, γυρίστε. Ενώ έχετε εμμονή με μια σκηνή, μια πολύ καλύτερη θα μπορούσε να είναι ακριβώς πίσω από την πλάτη σας. Επομένως, μην κολλάτε πολύ στη σύνθεση που προσπαθείτε να αποκτήσετε, γυρίστε κάθε τόσο και δείτε τι συμβαίνει πίσω σας.
  • Αλλαγή προοπτικής: η λήψη στο ύψος των ματιών είναι πιο φυσική (και πιο άνετη). Αλλά αν δεν έχετε κάποιο τραυματισμό ή πόνο, κατεβείτε στο έδαφος, πειραματιστείτε με γωνίες και προοπτική. Αυτό θα σας δώσει πολλές περισσότερες επιλογές και ευκαιρίες για καλύτερες λήψεις.
  • Σωστή ώρα: αν βρίσκετε χρόνο για φωτογράφιση με βάση το πρόγραμμα εργασίας σας, δε θα είναι πάντα ιδανικό. Για παράδειγμα, αν έχετε μια δουλειά 8-4, θα βγαίνετε συχνά έξω και θα τραβάτε το μεσημέρι. Με άλλα λόγια, μπορεί να βγαίνετε συχνά έξω στον μεσημεριανό ήλιο. Εάν μπορείτε, βγείτε έξω το πρωί ή αργά το απόγευμα αν έχει ήλιο, αν θέλετε να έχετε καλύτερο φωτισμό.
  • Χειροκίνητες Ρυθμίσεις: Ο Mark σημειώνει ότι είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς να χρησιμοποιείτε τη μη αυτόματη λειτουργία της κάμερας. Δε χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε πάντα, αλλά πρέπει να καταλάβετε πώς λειτουργεί. Θα σας δώσει μεγαλύτερο έλεγχο στις ρυθμίσεις της κάμερας και την τελική εμφάνιση των εικόνων σας.
  • Εκπαίδευση και ταξίδια με εξοπλισμό: Όπως αναφέρθηκε, ο Mark συνήθιζε να επενδύει πολλά χρήματα σε εξοπλισμό. Νόμιζε ότι αυτός ήταν ο δρόμος για καλύτερες φωτογραφίες, αλλά στην πραγματικότητα αγόραζε «εκδόσεις υψηλότερης ανάλυσης των ίδιων κακών φωτογραφιών» που είχε τραβήξει πριν. Έτσι, αντί να επενδύσετε πολλά χρήματα σε εξοπλισμό, πάρτε αυτά τα χρήματα, επενδύστε τα σε μαθήματα και εκπαίδευση και χρησιμοποιήστε τα υπόλοιπα για ταξίδια. Θα σας δώσει τη γνώση της φωτογραφίας και νέα μέρη για να την εφαρμόσετε και να εμπνευστείτε για λήψη.
  • Επανάληψη: μπορεί να ακούγεται σαν κλισέ, αλλά η πρακτική σε κάνει πραγματικά τέλειο. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας και αφιερώστε χρόνο στη μάθηση, αλλά πάρτε αυτές τις πληροφορίες και βάλτε τις σε εφαρμογή. Κάντε λάθη, ψάξτε γιατί τα κάνατε και μάθετε από αυτά για να βελτιωθείτε για το μέλλον.

Αυτές ήταν οι συμβουλές που είχε να μας δώσει ο Mark σχετικά με τη φωτογραφία τοπίου. Όποτε την επομένη φορά που θα βγείτε να φωτογραφήσετε ή να οργανώσετε μια εκδρομή με σκοπό τη φωτογράφιση, μπορεί να έχετε κατά νου αυτές τις συμβουλές έτσι ώστε να σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτεροι.

Εδώ μπορείτε να βρείτε το κανάλι του στο YouTube και την προσωπική του σελίδα.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Landscape Photography

Πηγή:

DIY Photography
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!