SID, νέα κάμερα με gimbal για δημιουργία 3D videos


SID, νέα κάμερα με gimbal για δημιουργία 3D videos

Το νέο trend της εποχής και το μέλλον στη λήψη video είναι η δημιουργία video για εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας.

Στις διάφορες επιλογές που υπάρχουν έρχεται να προστεθεί η 3D κάμερα SID, κινεζικής κατασκευής.

H SID αποτελείται από ένα ζεύγος στερεοσκοπικών καμερών με φακούς με μέγιστο διάφραγμα f/2.4 και κάδρο λήψης 160 μοιρών, οι οποίες δημιουργούν 3D videos, ενώ υπάρχει και η επιλογή μετάδοσης 3D videos στο internet.

Η μέγιστη ανάλυση εγγραφής είναι στα 2880 x 1440 (3K) στα 30 fps, ενώ καταγράφει και φωτογραφίες των 32 megapixels. Επιπλέον έχει ενσωματωμένο WiFi, υποδοχή για microSD κάρτες μνήμης, μπαταρία των 1.300 mAh και θύρα micro USB για φόρτιση. Όλα αυτά σε ένα μικρό σώμα των 60 γραμμαρίων.

Το σημαντικό είναι ότι η SID υποστηρίζεται από το δικό της gimbal χειρός για λήψη σταθερών – ομαλών πλάνων (ζυγίζει 367 γραμμάρια), ενώ είναι συμβατή και με τα gimbals που υπάρχουν για τις κάμερες της GoPro.

O έλεγχος της κάμερας γίνεται μέσω smartphone, μέσω του οποίου έχουμε και live-view των πλάνων μας.

Αυτή τη στιγμή η SID βρίσκεται στη πλατφόρμα KickStarter, όπου μπορείτε να την προ-παραγγείλετε στην τιμή των 179 δολαρίων (θα κοστίζει 299 δολάρια όταν βγει στην αγορά) ή σε κιτ με το gimbal της, στην τιμή των 269 δολαρίων (θα κοστίζει 399 δολάρια όταν βγει στην αγορά). Θα την βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

SID
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!