DxOMark: ο Sigma 24mm f1.4 Art είναι καλύτερος του Nikon και του Zeiss


DxOMark:  ο Sigma 24mm f1.4 Art είναι καλύτερος του Nikon και του Zeiss

H DxOMark δοκίμασε την Nikon έκδοση του φακού, χρησιμοποιώντας τον σε μία Nikon D810 και συγκρίνοντας τον με τους Nikon AFS Nikkor 24mm f1.4G ED, Zeiss Distagon T* 25mm f2 ZF.2, Zeiss T* Distagon 25mm f2.8 ZF.2 και Samyang 24mm f1.4 ED AS UMC.

Ο νέος Art φακός της Sigma βγήκε νικητής στο σύνολο, αποτελώντας την καλύτερη επιλογή 24άρη φακού για μία Nikon μηχανή.

Sigma 24mm

Sigma 24mm

Sigma 24mm

Στις επιμέρους κατηγορίες ο Sigma 24mm f1.4 Art ξεχωρίζει στην οξύτητα που δίνει, υστερώντας κατά μία μόλις μονάδα απέναντι στον Zeiss Distagon T* 25mm f2 ZF.2, αλλά και στην απώλεια φωτός στις άκρες (βινιετάρισμα), όπου ισοβαθμεί με τον Zeiss T* Distagon 25mm f2.8 ZF.2.
Επιπλέον παρουσιάζει την μικρότερη παραμόρφωση, μαζί με τον Zeiss T* Distagon 25mm f2.8 ZF.2, με μέτρηση μόλις 0.4 (το 0 είναι το άριστο).

Ακόμα στις κατηγορίες που δείχνουν πόσο φως αφήνει να περάσει στον αισθητήρα και πόσο είναι η χρωματική εκτροπή που δίνει δεν τα πάει άσχημα καθώς στην πρώτη υστερεί ελάχιστα απέναντι στον Nikon AFS Nikkor 24mm f1.4G ED και τον Samyang 24mm f1.4 ED AS UMC (ο οποίος έχει το καλύτερο σκορ) και στη δεύτερη ισοβαθμεί με τον Samyang 24mm f1.4 ED AS UMC στη δεύτερη θέση κάτω από τον Zeiss Distagon T* 25mm f2 ZF.2.

Το συμπέρασμα της DxOMark είναι ότι ο Sigma 24mm f1.4 Art, ο οποίος κοστίζει 799 ευρώ (σχεδόν τα μισά από τους αντίστοιχους Nikon και Zeiss φακούς), είναι η καλύτερη επιλογή, ειδικά αν επιθυμούμε να έχουμε σύστημα αυτόματης εστίασης (οι Zeiss και Samyang έχουν μόνο manual εστίαση).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DxOMark
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!