Ο CEO της SIGMA δήλωσε ότι είναι υπό σκέψη η δημιουργία φακών για Canon RF και Nikon Z mount!


Ο CEO της SIGMA δήλωσε ότι είναι υπό σκέψη η δημιουργία φακών για Canon RF και Nikon Z mount!

Ο CEO της SIGMA, Kazuto Yamaki, έγραψε τις σκέψεις του σε άρθρο στο ICAN Management Review.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Σε αυτό επιβεβαίωσε τις φήμες που έχουμε εδώ και καιρό ότι η SIGMA μπορεί και ερευνά την πιθανότητα να δημιουργήσει φακούς για τα νέα Full Frame συστήματα Canon EOS R και Nikon Z.

Ας δούμε όμως και άλλα σημαντικά σημεία του άρθρου του Kazuto Yamaki.

Γιατί οι ιαπωνικές φωτογραφικές εταιρείες μετακίνησαν την παραγωγή εκτός Ιαπωνίας

Ακόμη και πριν αναλάβω τη διοίκηση από τον πατέρα μου, η SIGMA αντιμετώπισε μια τεράστια πρόκληση αύξησης του κόστους κατασκευής. Όταν ξεκινήσαμε τις δραστηριότητές μας, η κατασκευή στην Ιαπωνία ήταν σχετικά φθηνή σε σύγκριση με άλλες χώρες, επομένως θα μπορούσαμε να παράγουμε ό, τι θέλαμε στην χώρα μας – και να εξάγουμε τα προϊόντα μας σε ανταγωνιστικές τιμές στο εξωτερικό. Ωστόσο, παράλληλα με την άνοδο του βιοτικού επιπέδου στην Ιαπωνία, το κόστος παραγωγής έχει επίσης αυξηθεί. Αυτός είναι ο λόγος που στη δεκαετία του ’90 σχεδόν όλοι οι Ιάπωνες κατασκευαστές εξοπλισμού φωτογραφίας αποφάσισαν να μετεγκαταστήσουν την κατασκευή στο εξωτερικό.

Εκείνη την εποχή, η SIGMA κατείχε μόνο ένα εργοστάσιο, που βρίσκεται στην Ιαπωνία, στη Fukushima. Πήραμε απόφαση, τότε ότι η παραγωγή θα πρέπει να μείνει εκεί. Γι ‘αυτό αρχίσαμε να ψάχνουμε μια λύση που θα την έκανε κερδοφόρα. Μία από τις πιθανές λύσεις θα ήταν να προσπαθήσουμε να μειώσουμε ριζικά το κόστος παραγωγής, ενώ μια άλλη θα ήταν να αυξήσουμε σημαντικά την ποιότητα των προϊόντων μας, κάτι που θα μας επέτρεπε να τα πουλήσουμε σε υψηλότερες τιμές. Εμείς επιλέξαμε τη δεύτερη επιλογή και ενημέρωσα όλο το προσωπικό ότι είναι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η SIGMA.

Τι λέει για την σχέση του με το προσωπικό της SIGMA

Πολλοί CEO εταιρειών αντιμετωπίζουν επί του παρόντος την πρόκληση της μείωσης της δέσμευσης των εργαζομένων. Αυτοί οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι αντιμετωπίζονται από αυτούς τους υπαλλήλους ως «εξωτερικοί άνθρωποι» – επαγγελματίες διευθυντές των οποίων το έργο είναι η αποτελεσματική διαχείριση, ανεξάρτητα από το ποιους διαχειρίζονται και τι κάνει η εταιρεία. Ωστόσο, η πορεία μου ήταν διαφορετική, καθώς δεν ανέλαβα απλώς την εταιρεία από τον πατέρα μου και δεν άρχισα να τη διαχειρίζομαι.

Εκείνη την εποχή, γνώρισα τους περισσότερους ανθρώπους σε διάφορους επιχειρησιακούς τομείς – σχεδιαστές, μηχανικούς, εργάτες, ανάπτυξη επιχειρήσεων, μάρκετινγκ και πωλήσεις. Βασικής σημασίας ήταν το γεγονός ότι όταν έγινα Διευθύνων Σύμβουλος, ήξερα ήδη τους ανθρώπους που εργαζόταν εκεί – και με γνώριζαν. Πολλοί από αυτούς εργαζόταν στην εταιρεία για μία ντουζίνα ή μερικές ντουζίνες χρόνια.

Πιστεύω ότι αυτό είναι το πλεονέκτημα των οικογενειακών εταιρειών. Από παιδί μάθαινα και μεγάλωνα στον οργανισμό, καθώς το διαμέρισμά μας βρισκόταν στον τελευταίο όροφο του κτιρίου της εταιρείας μας. Από τότε που ήμουν έξι ‑ επτά ετών, γνώριζα με φυσικό τρόπο πολλούς ανθρώπους που είχαν εργαστεί στο SIGMA και η ζωή μου εξελίχθηκε παράλληλα με την ανάπτυξη της εταιρείας. Γι ‘αυτό ήταν κάτι φυσικό όταν ανέλαβα τη διοίκηση, οι εργαζόμενοι προσπάθησαν όσο πιο σκληρά μπορούσαν να με βοηθήσουν στην εκτέλεση του νέου ρόλου μου και στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

Αυτό το παραδοσιακό, οικογενειακό μοντέλο διαχείρισης αποδείχθηκε, τους τελευταίους μήνες, πολύ ανθεκτικό στις προκλήσεις που έφερε η πανδημία. Παρά το γεγονός ότι η SIGMA είναι μια παγκόσμια επιχείρηση, είμαστε μια σχετικά μικρή εταιρεία, επομένως ήταν πιο εύκολο για τους ανθρώπους να κατανοήσουν τις απειλές που αντιμετωπίζουμε – και να δεσμευτούμε ακόμη περισσότερο για να βοηθήσουμε την εταιρεία και τους συναδέλφους μας.

Τον Απρίλιο του 2020, ζητήσαμε από τους περισσότερους υπαλλήλους (εκτός φυσικά από εκείνους που εργαζόταν στο εργοστάσιο) να αρχίσουν να εργάζονται εξ αποστάσεως – και σχεδόν το 80% άρχισε να εργάζεται από το σπίτι. Έτσι, η εταιρεία μας, όπως και οι άλλοι, είχε την πρόκληση διατήρησης καλών επιπέδων εσωτερικής επικοινωνίας. Ήταν τότε όταν άρχισα να στέλνω μηνύματα σε όλους τους υπαλλήλους – για την παρούσα κατάσταση της εταιρείας, την κατάσταση στην αγορά, πόσο έχουν προχωρήσει τα διάφορα project. Τον Οκτώβριο, αρχίσαμε να βλέπουμε ότι υπήρχε η δυνατότητα επιστροφής στο γραφείο, καθώς πολλές ομάδες – συγκεκριμένα οι μηχανικοί – ήθελαν να επιστρέψουν στη δουλειά με αυτόν τον τρόπο. Παρ ‘όλα αυτά, συνέχισα να στέλνω καθημερινά μηνύματα μέσω του εσωτερικού ιστολογίου της εταιρείας – και εξακολουθώ να προσπαθώ να παράσχω όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της εταιρείας.

Ευτυχώς, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις, δεν παρατηρώ καμία πτώση της εμπλοκής των εργαζομένων. Αυτό μπορεί επίσης να οφείλεται στο γεγονός ότι κάθε νέο προϊόν που κυκλοφόρησε φέτος στην αγορά έχει λάβει πολύ καλή αποδοχή. Τέτοια θετικά σχόλια από την αγορά βοηθούν αναμφίβολα στη διατήρηση κινήτρων σε ολόκληρη την ομάδα σε μια κατάσταση που δεν είμαι σε θέση – κατά τη διάρκεια της απομακρυσμένης εργασίας – να δεσμευτώ πλήρως με όλους τους συναδέλφους.

Τι λέει για τον πατέρα του και ιδρυτή της SIGMA

Ο πατέρας μου ήταν ο ιδρυτής της εταιρείας, ένας ισχυρός και χαρισματικός ηγέτης ολόκληρου του οργανισμού. Πάντα είχε φιλόδοξους επιχειρηματικούς στόχους και είναι εκεί που μοιάζουμε πολύ. Ωστόσο, βλέπω ορισμένες διαφορές στα διοικητικά μας στυλ – είχε ανεβάσει τον πήχυ τόσο ψηλά που ήταν σχεδόν αδύνατο να επιτευχθούν οι υποτιθέμενοι στόχοι και, πρώτα απ ‘όλα, οι ίδιοι οι στόχοι δεν είχαν προσδιοριστεί με ακρίβεια. Οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν ένα απολύτως σαφές μήνυμα σχετικά με το ποιοι τομείς δραστηριότητας, ποιες δυνατότητες προϊόντων έχουν ιδιαίτερη σημασία για την επίτευξη του επιδιωκόμενου στόχου. Δεν ήταν σίγουροι αν πρέπει να επικεντρωθούν στην αποδοτικότητα του προϊόντος, στην ποιότητά ή ίσως στο μέγεθός τους ή στη μείωση του κόστους παραγωγής. Ως ιδρυτής και πρωτοπόρος ηγέτης, ο πατέρας μου ήταν πολύ αποτελεσματικός, λαμπρός και, στη διαχείριση της εταιρείας κατάφερε να συνδυάσει όλα αυτά τα στοιχεία στην πορεία της ανάπτυξης, αλλά ήταν μια μέθοδος διαχείρισης που ήταν δύσκολο να κατανοηθεί από τους άλλους.

Έθεσα επίσης φιλόδοξους επιχειρηματικούς στόχους για τους υπαλλήλους μου, αλλά ανέβασε τον πήχυ μόνο λίγο πάνω από το πώς οι υπάλληλοι αξιολογούν τις δυνατότητές τους. Αυτοί είναι εφικτοί στόχοι. Πρώτα απ ‘όλα, ωστόσο, στοιχηματίζω σε έναν σαφή και ακριβή καθορισμό προτεραιοτήτων που πρέπει να ακολουθήσει η εταιρεία προκειμένου να επιτύχει αυτούς τους επιχειρηματικούς στόχους: αποδοτικότητα και ποιότητα. Είπα στους μηχανικούς και σε όλους τους υπαλλήλους ένα απλό πράγμα: το κόστος δεν είναι σημαντικό. Συμφώνησα να σχεδιάσουν όσο πιο ακριβά προϊόντα επιθυμούν με έναν όρο: ότι θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους προαναφερθέντες στόχους. Και αυτό λειτουργεί – με αυτό το σαφές μήνυμα σχετικά με τις προτεραιότητες, τα αποτελέσματα της εργασίας των μηχανικών μας βρίσκονται επί του παρόντος στο υψηλότερο επίπεδο.

Η φιλοσοφία της SIGMA. Μεγάλο εργοστάσιο, μικρό γραφείο

Για όλους αυτούς τους λόγους η SIGMA δεν είναι μια τυπική εταιρεία, όπου οι πωλήσεις βασίζονται κυρίως στο αποτελεσματικό μάρκετινγκ. Εστιάζουμε στο προϊόν – και στην ποιότητά του. Ο προϋπολογισμός μάρκετινγκ είναι – ειλικρινά – εξαιρετικά περιορισμένος σε σύγκριση με άλλα τμήματα, καθώς δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τεχνητά τη δύναμη της μάρκας ή να προκαλέσουμε συναισθήματα μεταξύ δυνητικών πελατών. Σε αντίθεση με πολλές άλλες εταιρείες, σχεδόν δεν ξοδεύουμε χρήματα για τη διαφήμιση, κάτι που δεν σημαίνει ότι πιστεύουμε ότι οι δραστηριότητες μάρκετινγκ είναι ασήμαντες. Αντί για μεγάλες διαφημιστικές καμπάνιες, προσπαθούμε να δείξουμε κάτι άλλο στους πελάτες μας – ένα πραγματικό πάθος με το οποίο σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε τον εξοπλισμό μας.

Εδώ αγγίζουμε εδώ ένα ζήτημα ταυτοποίησης μιας συγκεκριμένης μάρκας με τον διευθύνοντα σύμβουλό της. Προσπαθώ συχνά να δείξω προσωπικά το πάθος μας για τη φωτογραφία στους πελάτες μας, για παράδειγμα όταν παρουσιάζω νέους φακούς κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων παρουσιάσεων τους. Ειλικρινά μιλώντας, είμαι πολύ ντροπαλός και θα ήθελα να αποφύγω αυτές τις δραστηριότητες, αλλά πιστεύω – ακριβώς για λόγους μάρκετινγκ – ότι το να μοιραζόμαστε με τους πελάτες το πάθος και τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία νέων προϊόντων είναι εξαιρετικής σημασίας. Και είναι καλό αν γίνει από τον ιδιοκτήτη της εταιρείας ή τον Διευθύνοντα Σύμβουλο. Πάρτε για παράδειγμα οινοπαραγωγούς – όταν ο ιδιοκτήτης του αμπελώνα μιλάει για ένα συγκεκριμένο τρύγο, είναι σε θέση να μεταφέρει συναισθήματα, το πάθος που σχετίζεται με το κρασί και θα το κάνει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο. Χρειάζεται μόνο μια στιγμή για να σας πείσει γιατί το κρασί του έχει καλύτερη γεύση από κάποια ανώνυμα προϊόντα από ένα σούπερ μάρκετ. Και αυτό περιμένουν οι σύγχρονοι πελάτες – θέλουν να καταναλώνουν όχι μόνο το προϊόν, αλλά και τα συναισθήματα, τη χαρά και το πάθος που σχετίζονται με αυτό.

Η ποιότητα του προϊόντος, ωστόσο, είναι το πιο σημαντικό, γι ‘αυτό οι ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ είναι σχετικά μικρές. Για παράδειγμα, στα κεντρικά μας γραφεία (τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στα προάστια του Τόκιο, όχι το εργοστάσιο Aizu – σημείωση του συντάκτη) το 75% όλων των εργαζομένων είναι μηχανικοί που σχεδιάζουν νέα προϊόντα. Το άλλο 25% πρέπει να μοιραστεί μεταξύ των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και της υποστήριξης πελατών. Το ίδιο ισχύει και για τις επενδύσεις που κάνουμε – η Ε&Α (R&D) είναι πάντα προτεραιότητα. Ήταν ήδη από τον πατέρα μου, που υιοθέτησε μια αρχή, την οποία συνοψίζει ως «Μεγάλο εργοστάσιο, Μικρό γραφείο». Κατά μία έννοια, το ακολουθούμε ακόμα.

Λύσεις για την εποχή μας

Με τέτοιες προτεραιότητες, η συντριπτική πλειονότητα των τεχνολογιών που χρησιμοποιούμε στην κατασκευή είναι η τεχνογνωσία που αναπτύχθηκε και ανήκει στην SIGMA. Σχεδιασμός οπτικών συστημάτων, τεχνολογίες που σχετίζονται με τη δημιουργία φακών, την παραγωγή σωμάτων για φακούς και κάμερες – όλα αυτά αποτελούν στοιχεία ενός συνεκτικού και συμπληρωματικού οικοσυστήματος. Πρέπει να συνεργαστούμε με άλλες εταιρείες και ερευνητικά κέντρα μόνο για την απόκτηση ορισμένων υλικών για την παραγωγή και στον τομέα των ηλεκτρονικών, γι ‘αυτό οι αλυσίδες εφοδιασμού μας δεν είναι πολύ περίπλοκες και είναι αρκετά ανθεκτικές στην αναταραχή της αγοράς. Όσον αφορά τη χρήση ηλεκτρονικών, η SIGMA δεν είναι μια παραδοσιακή εταιρεία, αλλά μάλλον πολύ μοντέρνα – οι σύγχρονοι φακοί μοιάζουν όλο και περισσότερο με υπολογιστές, εξοπλισμένους με επεξεργαστές, μνήμη ή εσωτερικό λογισμικό.

Δεν είναι μόνο επειδή παράγουμε – εκτός από φακούς – ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αλλά επίσης και επειδή το λογισμικό είναι εξαιρετικά σημαντικό στους σύγχρονους φακούς. Η ανάπτυξη ενός τέτοιου λογισμικού απαιτεί ομαδική προσπάθεια από πολλούς ανθρώπους, ενώ ένα σύγχρονο, υψηλής ποιότητας οπτικό σύστημα μπορεί να σχεδιαστεί από έναν έμπειρο μηχανικό. Η SIGMA δεν είναι αρκετά μεγάλη για να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό μοντέλο με τη μορφή μιας ευρείας πλατφόρμας – όπως κάνουν η Apple ή η Tesla – προκειμένου να εκτελέσει πολλούς διαφορετικούς τύπους υπηρεσιών μέσω αυτής της πλατφόρμας και να κερδίσει χρήματα με διάφορους διαφορετικούς τρόπους. Πιστεύω ότι στην περίπτωσή μας είναι το μέγεθος της εταιρείας που καθορίζει το γεγονός ότι εστιάζουμε στην παραγωγή και πώληση προϊόντων και όχι στις υπηρεσίες.

Δεν σημαίνει, φυσικά, ότι παραμελούμε τις υπηρεσίες στην επιχείρησής μας. Κάθε προϊόν είναι μόνο ένα από τα στοιχεία αξίας που προσπαθούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας. Όταν ένας πελάτης αγοράζει ένα φακό για ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό, πληρώνει όχι μόνο για το ίδιο το αντικείμενο, αλλά και για τη χαρά και την ικανοποίηση που θα του φέρει – κάτι το οποίο εκτιμά πολύ υψηλότερα από την τιμή για τον ίδιο τον εξοπλισμό. Αυτός ο πελάτης λαμβάνει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες πριν από την πώληση, μια υπέροχη φροντίδα συντήρησης και μια πρόσκληση για συμμετοχή σε πολλές φωτογραφικές εκδηλώσεις και μαθήματα που οργανώνουμε. Το ίδιο το προϊόν είναι μόνο ένα μέρος ενός μεγαλύτερου συνόλου.

Το μέλλον βρίσκεται στο πάθος

Είναι αλήθεια ότι η αγορά φωτογραφίας συρρικνώνεται συστηματικά εδώ και χρόνια – συμβαδίζοντας με όλο και περισσότερους με τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν απλά smartphone για να κάνουν φωτογραφίες και βίντεο. Λιγότερες πωλήσεις φωτογραφικών μηχανών σημαίνει επίσης λιγότερους δυνητικούς πελάτες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν έναν φακό, γι ‘αυτό η βραχυπρόθεσμη στρατηγική μας κοιτάει πράγματι τη δυνατότητα εισαγωγής φακών με νέα mount – σε συστήματα φωτογραφίας όπως τα Nikon Z και Canon EOS R. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, ο αριθμός παραγγελιών για τους φακούς μας εξακολουθεί να υπερβαίνει τις παραγωγικές μας ικανότητες, και ιδίως τις δυνατότητες του τμήματος Ε & Α μας.

Από την άλλη πλευρά, μακροπρόθεσμα, θα έχουμε τη δυνατότητα άλλων λύσεων, όπως η διεύρυνση της προσφοράς μας με φακούς για smartphone, ιατρικό εξοπλισμό ή αυτοκίνητα; Ναι και ΟΧΙ.

Ναι, γιατί για άλλη μια φορά, επιστρέφουμε στο θέμα της ευθύνης για τους υπαλλήλους μας. Για να διατηρήσουμε αυτά τα επίπεδα απασχόλησης, πρέπει να διασφαλίσουμε ένα ορισμένο επίπεδο εσόδων, το οποίο με τη σειρά του είναι αποτέλεσμα του όγκου των πωλήσεων. Έτσι, όταν, σε κάποιο σημείο, ο όγκος των πωλήσεων για φακούς πέφτει κάτω από ένα συγκεκριμένο ποσοστό, θα πρέπει να αναζητήσουμε μια ευκαιρία να παρουσιάσουμε προϊόντα ή υπηρεσίες που στοχεύουν σε μια εντελώς νέα αγορά. Εκτός αυτού, έχουμε ήδη μια ειδική ομάδα στη SIGMA αφιερωμένη στην αναζήτηση νέων δρόμων ανάπτυξης για την επιχείρησή μας και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Δεν είναι τόσο απλό αν υποθέσουμε ότι θέλουμε να διατηρήσουμε την παραγωγή μας στην Ιαπωνία, καθώς μας περιορίζει αυτόματα σε προϊόντα υψηλής ποιότητας – τα οποία πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές. Εν τω μεταξύ, οι φακοί για smartphone ή αυτοκίνητα είναι συνήθως πιο φθηνοί. Αυτός είναι ο λόγος που στην περίπτωσή μας η παραγωγή τους δεν φαίνεται επικερδής.

Δεν είναι μια προϋπόθεση που εύκολα θα συναντήσετε, ωστόσο, δεν θέλουμε να βγάζουμε λεφτά παράγοντας οτιδήποτε είναι επικερδές – πρέπει να συνδέεται με την εκπλήρωση των ονείρων μας. Και αυτό είναι το «όχι» στην ερώτηση – γιατί αυτήν τη στιγμή δεν σκοπεύουμε να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας. Αγαπάμε τη φωτογραφία – το λέω τόσο για λογαριασμό μου όσο και για λογαριασμό όλων των υπαλλήλων μας, ανεξάρτητα από το αν εργάζονται στην παραγωγή, το σχεδιασμό ή τις πωλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο στην αγορά λήψης εικόνων – γιατί είναι απλώς το πάθος μας.

Η πορεία της φωτογραφικής αγοράς

Η φωτογραφική αγορά γίνεται πράγματι μικρότερη – αλλά δεν θα γίνεται μικρότερη για πάντα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, θα φτάσει το ελάχιστο μέγεθός της το επόμενο έτος, το 2021 – και από τότε θα παραμείνει αρκετά σταθερή. Θα συγκρίνω το απόλυτο μέγεθος αυτής της αγοράς με το επίπεδο πωλήσεων κάμερας στους καιρούς της παραδοσιακής φωτογραφίας, πριν από τη μεγάλη ψηφιακή επανάσταση. Ο αληθινός αριθμός παθιασμένων ανθρώπων, που θέλουν να κάνουν φωτογραφίες με υψηλής ποιότητας κάμερες και φακούς είναι τώρα – και ήταν τότε – πιθανώς πολύ παρόμοιος.

Παραγωγή καμερών

Εξακολουθούμε να σκοπεύουμε να παράγουμε ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αν και δεν πρέπει απαραίτητα να είναι μοντέλα με αισθητήρες Foveon (παρόλο που εξακολουθούμε να αναπτύσσουμε αυτήν την τεχνολογία). Θα τις παράγουμε για δύο λόγους: για να τιμήσουμε τη μνήμη του πατέρα μου (ο οποίος πάντα ήθελε η SIGMA να είναι επίσης κατασκευαστής φωτογραφικών μηχανών, όχι μόνο κατασκευαστής φακών), αλλά πρώτα απ ‘όλα για πολύ πιο πρακτικούς λόγους. Ο σχεδιασμός και η παραγωγή φωτογραφικών μηχανών καθιστά απίστευτα πιο εύκολο να σχεδιάσουμε φακούς όσο το δυνατόν καλύτερα, καθώς είναι ο συνδυασμός κάμερας και φακού που μας επιτρέπει να καταγράψουμε μια εικόνα. Τα σύγχρονα σώματα κάμερας είναι γεμάτα ηλεκτρονικά όπως και οι φακοί, γι ‘αυτό η τελική ποιότητα μιας εικόνας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τρόπο με τον οποίο αυτά τα ηλεκτρονικά επικοινωνούν και συνεργάζονται. Όχι μόνο ο εξοπλισμός, αλλά και το λογισμικό είναι υψίστης σημασίας – σήμερα είναι το λογισμικό που έχει καθοριστική επίδραση στην τελική ποιότητα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η εμπειρία που αποκτάμε στο σχεδιασμό και την πώληση καμερών είναι πολύτιμη για εμάς, αν και – ειλικρινά – εξακολουθούμε να χάνουμε σημαντικά χρήματα σε αυτόν τον τομέα. Ωστόσο, όσο βλέπω έστω και την μικρότερη ευκαιρία για να αρχίσουμε να κερδίζουμε χρήματα, πουλώντας κάμερες, θα συνεχίσουμε να τις αναπτύσσουμε. Και μέχρι στιγμής πιστεύω ότι υπάρχει τέτοια ευκαιρία.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη εδώ.

Δες την εβδομαδιαία μας φωτογραφική εκπομπή Angle of View στο YouTube ή άκουσε την ως Podcast σε Spotify, Google ή Apple!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Canon RF Nikon Z Sigma

Πηγή:

Ican
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!