O αισθητήρας της Sigma DP Quattro βάζει κάτω τις Nikon D800 και Sony A7R;


O αισθητήρας της Sigma DP Quattro βάζει κάτω τις Nikon D800 και Sony A7R;

Τα στελέχη της Foveon, η οποία προμηθεύει με τους αισθητήρες της την Sigma, υποστηρίζουν ότι αν και το μέγεθος του αισθητήρα είναι μικρότερο και η ανάλυση του είναι 20 megapixels, η αρχιτεκτονική του του επιτρέπει στην πραγματικότητα να αποδίδει ανάλυση ίση με 39 megapixels, ξεπερνώντας έτσι τους Full Frame αισθητήρες των 36 megapixels (που έχουν οι Nikon D800 και Sony A7R) που είναι κατασκευασμένοι με την κλασσική αρχιτεκτονική Bayer,

Σε γενικές γραμμές η διαφορά είναι ότι ο Foveon αισθητήρας αποτελείται από 3 ξεχωριστά επίπεδα pixels, με κάθε επίπεδο να καταγράφει διαφορετικό χρώμα. Επειδή τα επίπεδα είναι το ένα πάνω από το άλλο και τα τρία χρώματα καταγράφονται σε κάθε θέση pixel σε αντίθεση με τον αισθητήρα τύπου Bayer όπου ειδικά φίλτρα επιτρέπουν την καταγραφή μόνο ενός χρώματος ανά pixel.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε παραπάνω για το νέο αισθητήρα της Foveon και τους ισχυρισμούς των στελεχών της Foveon διαβάστε την αναλυτική συνέντευξη του Imaging-Resource με τον Shri Ramaswami της Foveon, εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Imaging-Resource
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!