Sigma dp0 Quattro, νέα μηχανή με Foveon X3 αισθητήρα και 14άρη φακό


Sigma dp0 Quattro, νέα μηχανή με Foveon X3 αισθητήρα και 14άρη φακό

O αισθητήρας Foveon X3 Direct Image Sensor (CMOS) προσφέρει ίδιας ανάλυσης φωτογραφίες με ένα συμβατικό Bayer αισθητήρα των 39 megapixels. Αποτελείται από 3 layers (πράσινο, κόκκινο και μπλε), από τα οποία τα δύο κατώτερα καταγράφουν 4.9 megapixels και μόνο χρώμα/χρωματική πληροφορία, ενώ το ανώτατο layer καταγράφει 19.6 megapixels, εστιάζοντας εκτός από την χρωματική πληροφορία και στην ανάλυση/φωτεινότητα.
Επιπλέον διαθέτει τον επεξεργαστή TRUE II, οπτικό οφθαλμοσκόπιο (VF-51) για ευκολία στο καδράρισμα, ενώ η οθόνη της είναι 3″, ανάλυσης 920.000 dots.

Η απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έχει γίνει καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα κατά 2 stops (εύρος ISO 100-6400), ενώ βελτίωση έχουμε και στην λειτουργία της μηχανής στην αυτόματη εστίαση, την αυτόματη ισορροπία λευκού και την αυτόματη λειτουργία χρώματος.
Φυσικά καταγράφει Raw αρχεία και διαθέτει manual λειτουργίες λήψης (P, A, S, M).

Η Sigma dp0 Quattro δέχεται κάρτες μνήμης SD και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου (BP-51), αυτονομίας 250 λήψεων.
Έχει διαστάσεις 16.14 εκατοστά (Μ) × 6.7 εκατοστά (Υ) × 12.6 εκατοστά (Β).

Η διαθεσιμότητα και τιμή της νέας Sigma dp0 Quattro δεν ανακοινώθηκαν.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Sigma.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!