SkyDroner: Αντί-drone σύστημα για αστικό περιβάλλον


SkyDroner: Αντί-drone σύστημα για αστικό περιβάλλον

Μαζί με την ανάπτυξη των καταναλωτικών drones (ΣμηΕΑ), η αγορά των οποίων θα φτάσει τα 5 δις το 2021, αναπτύσσονται και τα διάφορα αντί-drone συστήματα.

Αν και στις Η.Π.Α. και την Αυστραλία τα drone ακόμα θεωρούνται ιδιωτική περιουσία και δεν μπορούν να αναχαιτιστούν παρά μόνο από κυβερνητικές υπηρεσίες (κάτι το οποίο αναμένεται να αλλάξει), παρόλα αυτά έχουμε πολλές νέες εταιρείες που παράγουν anti-drone συστήματα.

Μέχρι στιγμής έχουμε δει πολλά, από drones με δίχτυ και αντι-drone όπλα μέχρι ειδικά εκπαιδευμένους αετούς.

H νέα προσθήκη είναι το SkyDroner, στις εκδόσεις 500 και 1000, το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί στις ταράτσες κτιρίων και να επιβλέπει τον εναέριο χώρο για drones, με εμβέλεια 500 ή 1000 μέτρων.

Το SkyDroner δεν κατεβάζει μόνο τα drone από τον αέρα αλλά είναι και καταγραφικό σύστημα. Ειδοποιεί τον υπεύθυνο ασφαλείας για την παρουσία drone, καταγράφει σε video το drone ως αποδεικτικό στοιχείο της παρουσίας του, αναγνωρίζει τον τύπο του drone και καταγράφει ημερομηνία και ώρα, παράγοντας μία αναλυτική αναφορά.

Προφανώς και με την υποχρεωτική πλέον αναγραφή αριθμού μητρώου σε εμφανές σημείο σε κάθε drone το νέο σύστημα βασίζεται στην επιθυμία κάποιος να κινηθεί νομικά εναντίον όσων χρησιμοποιούν drones για παράνομες καταγραφές ιδιωτικών χώρων.

skydroner-2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones SkyDroner

Πηγή:

Reuters
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!