Skyglow Project: Ένα εντυπωσιακό time lapse γυρισμένο στην Αριζόνα


Skyglow Project: Ένα εντυπωσιακό time lapse γυρισμένο στην Αριζόνα

Ένα εξαιρετικό time lapse που μας ταξιδεύει, μας παρουσιάζει ο Harun Mehmedinovic.

Ο Harun και οι συνεργάτες του, ταξίδεψαν στο Εθνικό Πάρκο Grand Canyon της Αριζόνα, αποθανατίζοντας ένα φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει όταν παγιδεύεται ο κρύος αέρας κάτω από ζεστό αέρα και σε συνδυασμό με την υγρασία προκαλούν το λεγόμενο ανεστραμμένο σύννεφο.

Το βίντεο γυρίστηκε ως μέρος του SKYGLOW (skyglowproject.com), για την διεύρυνση των επιπτώσεων που προκαλούνται από την αστική φωτορύπανση, σε σύγκριση με κάποιες άλλες σκοτεινές περιοχές της Βόρειας Αμερικής. Το βίντεο αυτό γυρίστηκε με την συνεργασία του International Dark-Sky Association (darksky.org) και με μη κερδοσκοπικούς σκοπούς για την διατήρηση των νυχτερινών ουρανών σε όλο τον κόσμο (το Εθνικό Πάρκο Grand Canyon, βραβεύτηκε από την Διεθνή Ένωση Dark-Sky, ως Dark Sky Park).

Για την λήψη του time lapse χρησιμοποιήθηκαν οι φωτογραφικές μηχανές Canon 5DIV, 5DSR και 6D, καθώς επίσης φακοί Canon.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DPreview
author
Στράτος Καπετανάς

Ο Στράτος Καπετανάς είναι λάτρης της φωτογραφίας και του βίντεο. Ξεκίνησε να ασχολείται με την φωτογραφία από μικρή ηλικία. Αγαπημένο του είδος είναι να φωτογραφίζει τοπία, φύση, πορτραίτα άλλα και ζώα.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Πολύ καλό , δείχνει πως μια κοινωνία με ανοικτά αυτιά & μάτια αφουγκράζεται την φύση που μας περιβάλλει.Απλές ενέργειες σε συνεργασία Πανεπιστημιακών φορέων, Εθνικών Πάρκων και Ιδιωτών που τελικά αυτό που αφήνουν ώς αποτέλεσμα είναι το γενικότερο όφελος της κοινωνίας μας, για όλους εμάς, και όχι τα στεγνά (στενά) δικά τους αποκλειστικά οφέλη.
    Μια κοινωνία ανοικτή σε νέες ιδέες και προκλήσεις!!!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!