Nikon Small World in Motion Competition 2015, ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής


Nikon Small World in Motion Competition 2015, ανακοινώθηκε ο μεγάλος νικητής

Μεγάλος νικητής είναι ο Wim van Egmond του Micropolitan Μουσείου της Ολλανδίας, με το video του να δείχνει ένα μικροοργανισμό να επιτίθεται και να τρώει ένα άλλο μικροοργανισμό.
Ο Wim τράβηξε το video από την ανάλυση του νερού από μία μικρή λίμνη, στην αυλή ενός σπιτιού, σε μικροσκόπιο.

Ο Wim van Egmond έχει κερδίσει και τον διαγωνισμό Νikon Small World Photomicrography .

Mr. Wim van Egmond
Micropolitan Museum
Berkel en Rodenrijs, Netherlands
Trachelius ciliate feeding on a Campanella ciliate
250x

Τη δεύτερη θέση πήρε η Danielle Parsons της Wonder Science TV των Η.Π.Α., με το video της να αποκαλύπτει τα σπλάχνα ενός τερμίτη, στα οποία φαίνονται και οι μικρο-οργανισμοί που βοηθούν τον τερμίτη να καταναλώσει το ξύλο που τρώει.

Miss Danielle Parsons
Wonder Science TV
Los Angeles, United States
Gut contents of a termite, containing hundreds of species of single-celled parabasalid microorganisms (Trichonympha)
Darkfield
40x & 100x

Τέλος στη τρίτη θέση αναδείχτηκε ο Gonzalo Avila, υποψήφιος PhD του Πανεπιστημίου του Auckland, με video ενός παράσιτου που ξεκολλάει από τον ξενιστή του και στριφογυρνάει στο κουκούλι του.

Mr. Gonzalo Avila
University of Auckland
Auckland, New Zealand
A parasitoid larva (Cotesia urabae) breaking out of its host (Uraba lugens) and then spinning its cocoon to start pupation
10x

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!