Το 50% των φωτογραφιών στο Flickr για το 2017 είναι από smartphones


Το 50% των φωτογραφιών στο Flickr για το 2017 είναι από smartphones

Το Flickr αποκάλυψε τα στατιστικά στοιχεία του για το 2017, με το σημαντικό νέο να έρχεται από το μέσο λήψης των φωτογραφιών.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της δημοφιλούς φωτογραφικής πλατφόρμας που στο σύνολο των φωτογραφίων που ανέβηκαν σε ένα έτος, το 2017, το 50% των φωτογραφιών έχουν βγει με smartphones.

To ποσοστό έπιασε για πρώτη φορά το 50%, ενώ το 2016 είχε πλησιάσει στο 48%.

Η χρήση DSRL μηχανών ανέβηκε στο 33% από το 26% του 2016 και οι mirrorless έπιασαν το απογοητευτικό 4% (για τρίτη συνεχόμενη χρονιά). Τέλος οι compact που ως γνωστό υποφέρουν από τις πωλήσεις των smartphones, κατρακύλησαν στο 12% από το 21% του 2016.

Όσο αφορά τις μάρκες, η κορυφαία μάρκα ήταν η Apple με 54%, λόγω των smartphones της και ακολούθησαν από απόσταση η Canon με 23% και η Nikon με 18%. Μάλιστα στις πρώτες 9 θέσεις βρίσκεται κάποιο iPhone ενώ αμέσως μετά έχουμε την Canon 5D Mark III.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Flickr
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Ναι αλλά στις 25 καλύτερες φωτογραφίες βρίσκουν αι μόνο DSLR KAI mirrorless φωτογραφικές μηχανές.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!