Flickr: Και τo 2016 οι περισσότερες φωτογραφίες που ανέβηκαν ήταν από smartphone

Η εποχή της smartphone φωτογραφίας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και τα στοιχεία που δίνει το Flickr έρχονται να το επιβεβαιώσουν.
To 48% των φωτογραφιών που ανέβηκαν στις βάσεις του Flickr ήταν από smartphones, αύξηση 9 μονάδων από το 2015. Οι φωτογραφίες από DSLR έπεσαν από το 31% του 2015 στο 25% του 2016, ενώ οι φωτογραφίες από compact μηχανές έπιασαν το 21% (από το 25% του 2015). Για ακόμα μία χρονιά οι φωτογραφίες από mirrorless μηχανές παρέμειναν στο εξαιρετικά χαμηλό 3%.
Για το 2016 η Apple με τα iPhone βρέθηκε μπροστά κατά 23 μονάδες από τη δεύτερη Canon και σχεδόν 30 μονάδες από τη Nikon, συγκεντώνοντας 47% (με όλα τα άλλα smartphone να πιάνουν το υπόλοιπο 1% του ποσοστού των smartphone).