Smithsonian: Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας του 2015


Smithsonian: Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας του 2015

Ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας που διοργανώνει το περιοδικό Smithsonian και το Smithsonian.com.

Ο 13ος ετήσιος διαγωνισμός φωτογραφίας Smithsonian.com Photo Contest δέχτηκε το 2015 πάνω από 46.000 συμμετοχές από 168 χώρες.

Μεγάλος νικητής είναι ο Albert Ivan Damanik με την εικόνα του “Remaining on the Slopes of Mount Sinabung” (εικόνα άρθρου), η οποία δείχνει ηφαιστειακό υλικό να κατεβαίνει από το βουνό Sinabung, της Βόρειας Σουμάτρας στην Ινδονησία (26 Ιουνίου 2015).

Το κοινό του διαγωνισμού ψήφισε ως καλύτερη την εικόνα “Orient Express”, της Alice van Kempen, η οποία δείχνει το σκυλί της, ράτσας bull terrier με το όνομα Claire, φωτογραφημένη σε ένα εγκαταλειμμένο βαγόνι τραίνου.

Alice van Kempen

Στη κατηγορία The Americak Experience νικήτρια είναι η Lauren Pond με την εικόνα “Trucker Chapel”, η οποία απεικονίζει τον οδηγό φορτηγού Ben Blackburn, στο φορητό παρεκκλήσι Transport For Christ (TFC) του Οχάιο.

Lauren Pond

Στη κατηγορία Natural World νικητής ο Hidetoshi Ogata, με την εικόνα “A Little Monkey on a Cliff”, που δείχνει μία μαϊμού στο Jigokudani Monkey Park.

Hidetoshi Ogata

Σε αυτή την κατηγορία και στους φιναλίστ έχουμε την εικόνα “Catching Fish” του Simone Sbaraglia από τη λίμνη Κερκίνη (Ιανουάριος 2015), η οποία απεικονίζει το τάισμα των πελεκάνων από τους ψαράδες της περιοχής.

Simone Sbaraglia

Στη κατηγορία Travel νικήτρια είναι η Tamina-Florentine Zuch, με την εικόνα “Women’s Compartment of a Suburban Train”, το οποίο δείχνει ένα από τα βαγόνια του σιδηροδρομικού δικτύου της Βομβάης της Ινδίας, που προορίζεται για χρήση μόνο από γυναίκες με σκοπό την αποφυγή σεξουαλικής παρενόχλησης.

Tamina Florentine Zuch

Περνάμε στη κατηγορία Sustainable Travel όπου νικητής είναι ο Tihomir Trichkov με την εικόνα “My Time”. Ο Tihomir εργάστηκε εθελοντικά ως φωτογράφος/βιντεογράφος σε ένα σχολείο για ορφανά στη Κένυα, με σκοπό να μαζευτούν χρήματα για την στήριξη των παιδιών.

Tihomir Trichkov

Στην κατηγορία People νικητής ο Benedetta Ristori με την εικόνα “Lay Off”. Η εικόνα δείχνει μία κοπέλα να ξεκουράζεται στον πάγκο ενός εστιατορίου του Κιότο της Ιαπωνίας.

Benedetta Ristori

Στην ίδια κατηγορία και ανάμεσα στους φιναλίστ είναι ο Ανδρέας Γεωργίου, με την εικόνα “I Voted, #FeesMustFall”, που δείχνει τον φοιτητή Mandla Mbuyisa σε μία διαμαρτυρί, στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής, σχετικά με τις τεράστιες αυξήσεις στα δίδακτρα για το 2016.

Andreas Georghiou

Στην κατηγορία Altered Images νικητής είναι ο Radim Schreiber, με την εικόνα “Synchronous Fireflies”. Η εικόνα δείχνει εκατοντάδες πυγολαμπίδες στο σχεδόν απόλυτο σκοτάδι. Για την τελική εικόνα έβγαλε πολλές φωτογραφίες μακράς έκθεσης και της ένωσε με λογισμικό στον Η/Υ.

Radim Schreiber

Τέλος στην κατηγορία Mobile νικητής είναι ο Jian Wang με την εικόνα “The China Red”.

Jian Wang

Μπορείτε να δείτε όλες τις εικόνες που ξεχώρισαν στην ιστοσελίδα Smithsonian.com.

Παράλληλα με την ανακοίνωση των μεγάλων νικητών έχουμε την έναρξη της περιόδου αποστολής συμμετοχών για τον διαγωνισμό του 2016, που κλείνει στις 30 Νοεμβρίου 2016.

Μπορείτε να δείτε τους κανονισμούς εδώ, να διαβάσετε τις FAQ εδώ και να στείλετε τις εικόνες σας εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!