Συνεχίζεται η έκθεση “Καβάλα με χρώματα και αρώματα Καπνού”


Συνεχίζεται η έκθεση “Καβάλα με χρώματα και αρώματα Καπνού”

O Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας έδωσε μια φωτογραφική διάσταση στα αντικείμενα του Μουσείου Καπνού, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014.
Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο κύκλος των παράλληλων εκδηλώσεων του Δήμου Καβάλας, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια» με το Μουσείο Καπνού και το Δημοτικό Μουσείο Καβάλας για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 04 Μαΐου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην αίθουσα της Δημοτικής Καπναποθήκης Καβάλας προβολή Φωτογραφιών από τον Φωτογραφικό Όμιλο Καβάλας με θέμα «Αφηγήσεις Καπνού».

Μέλη του Φωτογραφικού Ομίλου δημιούργησαν ένα φωτογραφικό διάλογο με τα αντικείμενα (μηχανές, εργαλεία κ.α.) τα οποία βρίσκονται και εκτίθενται στο Μουσείο Καπνού Καβάλας δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δει όλο αυτό το ιστορικό και πλέον μουσειακό υλικό μ’ ένα διαφορετικό τρόπο, μέσα από την προσωπική ματιά του κάθε συμμετέχοντα φωτογράφου. Τα μέλη που συμμετείχαν είναι: Βιολιτζή Νατάσα, Γιαννούσης Βασίλης, Ευθυμιάδης Παντελής, Κουμουλίδης Ηλίας, Μακρής Μάκης, Μαστοράκης Γιώργος, Μέτσικα Δέσποινα, Μπίτσα Αναστασία, Σολωμού Ματούλα, Τζελέπη Άννα.

Παράλληλα συνεχίζεται η έκθεση φωτογραφίας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας «Δημωφέλεια»: «Ο καπνός μέσα από το φωτογραφικό φακό. Καβάλα με χρώματα και αρώματα Καπνού. 1000 εικόνες ….. Μια ιστορία» στη Δημοτική Καπναποθήκη. Η έκθεση αναδεικνύει την καθημερινή ζωή μιας άλλης εποχής ταξιδεύοντας στο χώρο και το χρόνο με εικόνες που αποτυπώνουν και αποδίδουν δημιουργικά, στιγμές του παρελθόντος. Οι θεματικές ενότητες της έκθεσης που αναπτύσσονται στην 4η αίθουσα του ισογείου της Δημοτικής Καπναποθήκης και στον 1ο όροφο σχετίζονται με την καλλιέργεια-χωρική και εμπορική επεξεργασία καπνού, μεταφορά εμπορικών καπνοδεμάτων-εμπόριο, καπναποθήκες, Καβάλα, καπνεργάτες και καπνέμποροι.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι μέχρι τις 20 Ιουνίου 2014 .
Ωράριο Λειτουργίας Έκθεσης: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 13:00, Τετάρτη – Πέμπτη – Παρασκευή 19:00 – 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

kavala ekthesi kapnou stigmiotypo

kavala ekthesi kapnou stigmiotypo 2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!