Transient: Καταγράφοντας κεραυνούς στα 1.000fps με μία κάμερα των 110.000 δολαρίων

Ο κινηματογραφιστής Dustin Farrell είναι ο δημιουργός του φανταστικού video “Transient”.

Μέσα στο καλοκαίρι του 2017 κυνήγησε καταιγίδες καταγράφοντας κεραυνούς στα 1.000fps με μία κάμερα Phantom Flex4K, αξίας 110.000 δολαρίων. Από φακούς χρησιμοποίησε τους Zeiss Otus 28mm, 55mm, και 85mm, ανοίγοντας τους στο f1.4, ενώ συνολικά κατέγραψε υλικό μεγέθους 10 ΤeraΒytes!

Κάνοντας συνολικά περίπου 33.000 χιλιόμετρα, σε 30 μόλις ημέρες, κατάφερε να συγκεντρώσει το υλικό που χρειαζόταν, αν και όλες οι εξορμήσεις του δεν ήταν επιτυχημένες. Συγκεκριμένα τουλάχιστον 10 ημέρες από τις 30 γύρισε σπίτι χωρίς να έχει καταγράψει κάτι αξιόλογο.

Οι περισσότερες λήψεις έγιναν στην Αριζόνα.

Απολαύστε το 4K video!

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

1 Comment
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Δημήτρης Ζάρκας
Δημήτρης Ζάρκας
7 χρόνια πριν

Άφωνος….. ,
λήψεις, χρώμα,σύνθεση,μουσική επένδυση για σεμινάριο!!

Back to top button
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!