Μία Sony a7S II είναι η 1η καταναλωτική μηχανή που τοποθετήθηκε εκτός του Δ.Δ.Σ. για λήψη 4K video


Μία Sony a7S II είναι η 1η καταναλωτική μηχανή που τοποθετήθηκε εκτός του Δ.Δ.Σ. για λήψη 4K video

Κατά καιρούς έχουμε δει φοβερές εικόνες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) και έχουμε μιλήσει για τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τις λήψεις αυτές.

Η τελευταία εξέλιξη στις λήψεις από τον Δ.Δ.Σ. έρχεται από τη Sony, η οποία με ανακοίνωση της μας ενημερώνει ότι η πρώτη καταναλωτική μηχανή που τοποθετήθηκε εκτός του Δ.Δ.Σ. για να κάνει λήψεις του πλανήτη μας σε video 4K (QFHD 3840×2160) είναι μία Sony a7S II.

H Sony a7S II με τον φακό FE PZ 28-135mm F4 G OSS επιλέχτηκε από τη Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) για τη νέα πλατφόρμα Ιαπωνικής κατασκευής, KIBO, με γνώμονα την αντοχή της στις σκληρές συνθήκες του διαστήματος και τις δυνατότητες της στη λήψη σε χαμηλό φωτισμό.

Η εγκατάσταση της μηχανής έγινε στις 8 Φεβρουαρίου του 2017 και οι λήψεις έγιναν στα 400 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης. O έλεγχος της μηχανής γίνεται από τη Γη (για αυτό το σκοπό έχει τροποποιηθεί το Firmware) και οι εικόνες μεταδίδονταν ασύρματα, ενώ για πρώτη φορά η εγκατάσταση της μηχανής επέτρεπε την κίνηση της σε δύο άξονες, για την καταγραφή της γης και του διαστήματος κατά επιλογή των χειριστών.

Η Sony a7S II κατέγραφε σε κάθε τροχιά του σταθμού, διάρκειας 90 λεπτών (45 λεπτά ημέρα, 45 λεπτά νύχτα) με ταχύτητα 8 χλμ/δευτ, video σε ανάλυση 4K αλλά και φωτογραφίες.

Δείτε τα videos με τα εκπληκτικά πλάνα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!