Sony A68, αυτή είναι η νέα Α-mount DSLT με 4D FOCUS


Sony A68, αυτή είναι η νέα Α-mount DSLT με 4D FOCUS

H Sony A68 έρχεται να βάλει ένα μεγάλο STOP στις φήμες περί εγκατάλειψης της αγοράς των DSLR από τη Sony και της αποκλειστικής εστίασης της στη mirrorless αγορά.

Η νέα DSLT μηχανή της εταιρείας έχει ανάλυση 24 megapixels και νέο σύστημα αυτόματης εστίασης τεχνολογίας 4D Focus, ενώ το ISO της φτάνει μέχρι τα 25.600.

Καταγράφει video Full HD XAVC S στα 50 Mbps και διαθέτει ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο και αρθρωτή οθόνη.

Φωτογράφιση ακριβείας: Η Sony παρουσιάζει τη φωτογραφική μηχανή α68 A-mount με 4D FOCUS

Χαρακτηριστικά και απόδοση για απαιτητικούς ερασιτέχνες φωτογράφους που δεν συμβιβάζονται

– Τεχνολογία 4D FOCUS, που προσφέρει γρήγορη και ακριβή παρακολούθηση της αυτόματης εστίασης με τον υψηλότερο αριθμό σημείων στον κόσμοi , 79 σημεία αυτόματης εστίασης
– Τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη (Translucent Mirror Technology™), που αποδίδει συνεχή παρακολούθηση αυτόματης εστίασης μέχρι και στα 8fpsii συνεχούς λήψης
– Αισθητήρας εικόνας Exmor™ CMOS 24 megapixels, που παρέχει μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO 100-25600
– Επεξεργαστής εικόνας BIONZ X™, που πραγματοποιεί λήψεις εικόνων υψηλής ποιότητας
– Σκόπευτρο ακριβείας OLED Tru-Finder™, οθόνη LCD με δυνατότητα κλίσης, οθόνη προβολής στο πάνω μέρος και προσαρμόσιμα κουμπιά
– Η λειτουργία SteadyShot™ INSIDE συνεργάζεται και με τους 34 φακούς A-mount
– Βίντεο full HD υψηλής ταχύτητας bit στα 50 Mbps με φορμά XAVC Sv

Η νέα φωτογραφική μηχανή α68 (ILCA-68), από τη Sony, δίνει στους λάτρεις της φωτογραφίας τη χαρά να ανακαλύψουν ακόμα περισσότερες δημιουργικές επιλογές, χρησιμοποιώντας την πολύτιμη συλλογή των φακών τους A-mount.

Επιπλέον της πληθώρας των χαρακτηριστικών, που δεν απέχουν πολύ από επαγγελματικές λειτουργίες, που έχει κληρονομήσει από την περίφημη α77 II, η α68 διαθέτει το μοναδικό σύστημα 4D FOCUS της Sony, το οποίο αποδίδει εξαιρετική αυτόματη εστίαση κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες φωτογράφισης – ακόμα και σε πολύ χαμηλό φωτισμό, μέχρι και EV -2, όπου άλλες φωτογραφικές μηχανές δυσκολεύονται να τα καταφέρουν.

Αυτό το σύστημα ανίχνευσης σημείων χρησιμοποιεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, 79 σημεία ανίχνευσης αυτόματης εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των 15 σημείων διασταύρωσης, και ένα αποκλειστικό σημείο αισθητήρα αυτόματης εστίασης F2.8 για σκηνές με περιορισμένο φωτισμό. Όλα αυτά οδηγούν σε γρήγορη αυτόματη εστίαση, η οποία καλύπτει μια μεγάλη περιοχή παρακολούθησης με πρόβλεψη, και κλειδώνει πιστά πάνω σε γρήγορα κινούμενα θέματα. Χάρη δε, στην μοναδική τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη της Sony, η φωτογραφική μηχανή α68 αποδίδει σταθερή παρακολούθηση αυτόματης εστίασης μέχρι και στα 8fps καρέ συνεχούς λήψης.

Είτε βγάζετε φωτογραφίες, είτε γυρίζετε ταινίες, έχετε εξασφαλισμένη απαράμιλλη ποιότητα εικόνας με τον αισθητήρα εικόνας Exmor™ CMOS, 24 MP, που προσφέρει μεγάλο εύρος ευαισθησίας ISO 100-25600iv. Η α68 διαθέτει επίσης τον γρήγορο επεξεργαστή εικόνας της Sony, BIONZ X, που χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες αναπαραγωγής λεπτομερειών και μείωσης της περίθλασης καθώς και μείωσης ψηφιακού θορύβου, για συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να αποδίδει πεντακάθαρες λήψεις με αναλυτικές λεπτομέρειες, κάθε φορά.

Οι ταινίες full HD χρησιμοποιούν το αποτελεσματικό φορμά XAVC Sv για εγγραφές σε υψηλό ρυθμό bit rate μέχρι και 50 Mbps, με εκπληκτικές λεπτομέρειες και χαμηλό ψηφιακό θόρυβο. Χάρη στη μοναδική τεχνολογία Ημιδιαπερατού Καθρέπτη της Sony, μπορείτε να απολαμβάνετε non-stop συνεχή αυτόματη εστίαση, που παρακολουθεί χωρίς κόπο κινούμενα θέματα για ευκρινείς, επαγγελματικές λήψεις, με όποιο φορμά κι αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε για την εγγραφή σας.

Η α68 χάρη στα νέα δημιουργικά εφέ που διαθέτει, δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές, ερασιτέχνες και φωτογράφους, να εξερευνήσουν τη μαγεία της φωτογραφίας εύκολα και γρήγορα.

Τώρα πια, είναι σκέτη απόλαυση να φωτογραφίζετε και να τραβάτε video χάρη στο καθαρό και φωτεινό σκόπευτρο OLED Tru-Finder. Με 100% κάλυψη κάδρου θα είστε απόλυτα σίγουροι πως ό,τι φωτογραφίζετε είναι αυτό ακριβώς που βλέπετε, με υψηλή αντίθεση και πιστή χρωματική αναπαραγωγή, για να μπορείτε να εστιάζετε χειροκίνητα με απόλυτη αυτοπεποίθηση.

Το σκόπευτρο Tru-Finder έρχεται να συμπληρώσει η οθόνη LCD τύπου 2,7 με δυνατότητα κλίσης έως και 135 μοίρες προς τα πάνω ή 55 μοίρες προς τα κάτω, για άνεση στην φωτογράφηση σε μια μεγάλη ποικιλία γωνιών λήψης.

Όπως και στην εξαιρετική σειρά α7, υπάρχει μια ροδέλα χειρισμού στο πίσω μέρος της φωτογραφικής μηχανής, χάρη στην οποία μπορείτε να αλλάζετε τις ρυθμίσεις με τα ακροδάχτυλα σας. Επιπλέον, διαθέτει 10 προσαρμόσιμα κουμπιάvi, στα οποία μπορείτε να συνδέσετε λειτουργίες, που χρησιμοποιείτε συχνά, για γρήγορη πρόσβαση. Διαθέτει, ακόμη, ένα περιστροφικό χειριστήριο μπροστά, για γρήγορες προσαρμογές των ρυθμίσεων και για σταθερό κράτημα, ώστε να διατηρείτε ισορροπία, ακόμα και όταν χρησιμοποιείτε ογκώδεις φακούς prime ή τηλεφακούς.

Η τεχνολογία SteadyShot INSIDE μειώνει τα εφέ που δημιουργούνται από το κούνημα τη μηχανής, ώστε να απολαμβάνετε λήψεις με τη μηχανή στο χέρι, χωρίς θόλωμα, σε όλα τα εστιακά μήκη και με οποιοδήποτε συμβατό φακό.

Χάρη στην ύπαρξη του Multi Interface Shoe και του Multi Terminal μπορείτε να διευρύνετε περαιτέρω τις δημιουργικές σας επιλογές με μια μεγάλη γκάμα προαιρετικών αξεσουάρ, όπως φλας, φώτα, μικρόφωνα, και τηλεχειριστήρια.

a68_front_w_SAL1855-Large

a68_front-Large

a68_top_front_w_SAL1855-Large

a68_rear-Large

a68_tilt_low-Large

a68_left-Large

a68_right-Large

a68_top-Large

a68_wSAL1855-2_image-Large

a68_wSAL70200G_image-Large

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Sony.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    περίεργο που η sony έβγαλε νέα μηχανή στην κατηγορία παρά τις φήμες ότι θα εγκαταλειφθεί το σύστημα. Μεταξύ μας καθώς οι mirrorless εστιάζουν πλέον και με pd τεχνολογία, δεν υπάρχει κανένα μέλλον στις SLT.. Μόνο μειονεκτήματα έχουν (ο ημιπερατός καθρέφτης είναι πρόβλημα).
    Μάλλον το κάνει για να ευχαριστήσει του ήδη κατόχους τέτοιων μηχανών ή κατόχους παλιών φακών minolta/sony.

    • #
      1

      νομίζω ότι έχεις δίκιο…προσπαθεί να αποφύγει για μένα το αναπόφευκτο, αφού σε αυτή τη κατηγορία δύσκολα θα σπάσει η κυριαρχία Canon-Nikon…πάντως και εγώ πιστεύω ότι οι mirrorless είναι το μέλλον…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!