Η Sony A77 II βαθμολογείται από την DxO Mark. Δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό


Η Sony A77 II βαθμολογείται από την DxO Mark. Δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό

Η Sony A77 II διαθέτει νέο αισθητήρα Exmor, CMOS, APS-C, των 24,3 megapixels και θα λέγαμε ότι περιμέναμε να καταφέρει να ξεπεράσει τις όλες τις αντίστοιχες φωτογραφικές μηχανές του ανταγωνισμού.

Φαίνεται όμως ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε σε απόλυτο βαθμό και η Sony A77 II έδωσε αποτελέσματα που σίγουρα είναι ικανοποιητικά αλλά δεν κλέβουν τα ηνία από τον ανταγωνισμό.

Με συνολική βαθμολογία αισθητήρα 82 η Sony A77 II αποδίδει όπως φυσιολογικά θα περιμέναμε καλύτερα από το προηγούμενο μοντέλο, την Sony A77. Καταφέρνει να αποσπάσει την ίδια βαθμολογία με την Nikon D3300, την Pentax K-5 II, την Canon EOS 6D και την mirrorless Sony a6000 και να πιάσει την 25 θέση στην γενική κατάταξη της DxO Mark. Στις υπόλοιπες κατατάξεις η Sony A77 II πιάνει την 20η θέση με βάση το βάθος χρώματος, την 24η θέση με βάση το δυναμικό εύρος και την απογοητευτική 61η θέση με βάση την απόδοση σε χαμηλό φωτισμό (ISO-αναμενόμενο λόγω του ημιδιαπερατού καθρέπτη).
sony-a77-ii-comparison-sony-a77

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό η Sony A77 II ξεπερνάει με άνεση την Canon EOS 70D (άλλωστε οι αισθητήρες της Canon τα πάνε χειρότερα από όλες τις εταιρείες στα τεστ της DxO Mark), ενώ για δύο μόλις μονάδες ξεπερνάει και την Pentax K-3 (από την οποία όμως υστερεί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού-ISO).

sony-a77-ii-comparison-canon-eos-70-d

sony-a77-ii-comparison-pentax-k-3

Όμως τι γίνεται απέναντι στην Nikon D7100 έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές της; Εκεί η Sony A77 II φαίνεται να τα βρίσκει σκούρα. Σίγουρα η διαφορά του μόλις ενός βαθμού στην συνολική βαθμολογία από την Nikon D7100 που έχει περάσει τα τεστ με σκορ 83 μονάδων δεν είναι τραγική, αλλά η Nikon D7100 καταφέρνει να αποδώσει πολύ καλύτερα τόσο σε δυναμικό εύρος όσο και σε χαμηλές φωτιστικές συνθήκες (ISO), που είναι και δύο από τα πιο σημαντικά πράγματα που κοιτάμε σε ένα αισθητήρα.
Και αν υπολογίσουμε ότι η Nikon D7100 ανακοινώθηκε πριν 1 χρόνο και 3 μήνες τότε θα περιμέναμε πολλά περισσότερα από την νέα Sony.

sony-a77-ii-comparison-nikon-d7100

Επιπλέον η Sony A77 II δεν καταφέρνει να ξεπεράσει και την άλλη 24άρα μηχανή της Nikon, την Nikon D5300.

Πολλοί λένε ότι η Nikon “δανείζεται” τους αισθητήρες της από την Sony. Αν γίνεται κάτι τέτοιο αυτό που μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι η Nikon καταφέρνει να πάρει πολλά περισσότερα από ένα αισθητήρα από ότι η Sony.

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Σας ικανοποιούν τα αποτελέσματα; θα την προτιμούσατε έναντι του ανταγωνισμού;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!