Η Sony A7R στις πρώτες θέσεις της DxO Mark


Η Sony A7R στις πρώτες θέσεις της DxO Mark

H Nikon D800E απέκτησε συγκάτοικο στην κορυφή της λίστας των αισθητήρων της DxO Mark, την Sony A7R.
Ότι δεν κατάφερε να κάνει η Canon με τις δικές της Full Frame μηχανές, το κατάφερε η Sony με την Sony A7R, την πρώτη της mirrorless Full Frame μηχανή της. Φυσικά εφόσον ο αισθητήρας που “φοράει” η Nikon είναι κατασκευής Sony, ήταν αρκετά εύκολο για την Sony να μπορέσει να πιάσει την D800E στην κορυφή.
Το σκορ του αισθητήρα της Sony A7R είναι τόσο κοντά σε αυτόν της Nikon D800E που δεν μπορούμε παρά να υποψιαζόμαστε ότι μιλάμε για τον ίδιο αισθητήρα (παρόλο που η Sony μιλάει για νέας γενιάς αισθητήρα).
Τέλος πάντων στην DxO Mark τα τεστ άφησαν εντυπωσιασμένους τους τεχνικούς:
“Αν και δεν μπορούμε να σχολιάσουμε την οξύτητα της εικόνας σε αυτή την φάση των τεστ μας, ο αισθητήρας της Sony Alpha 7R αποδίδει εξαιρετικά και είναι στα ίδια επίπεδα με αυτούς που έχουν οι D800. Δεδομένου του μικρού μεγέθους της Sony, του χαμηλού βάρους και της εξαιρερικής απόδοσης του αισθητήρα, είναι μία από τις ενδιαφέρουσες και συναρπαστικές νέες προσθήκες των τελευταίων καιρών.”
(Although we can’t provide any commentary on image sharpness at this stage in our tests, the sensor in the Sony Alpha 7R performs exceptionally and is on a par with that found in the D800 models. Given the Sony’s small size, low weight and outstanding sensor performance, it’s one of the most intriguing and compelling new additions in recent times.)

Η πεντάδα των καλύτερων αισθητήρων βάση της DxO Mark αυτή τη στιγμή είναι:
1. Nikon D800E
2. Sony A7R
3. Nikon D800
4. Nikon D600
5. Nikon D610
Η κυριαρχία της Nikon συνεχίζεται με την Sony να μπαίνει σφήνα. Περιμένουμε τα τεστ του αισθητήρα της Sony A7 και θα μαντέψουμε ότι θα την δούμε στην ίδια θέση μαζί με τις Nikon D600 και D610.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!