Sony a99 II: Νέα μηχανή στο A-mount στα 42 megapixels με 4K video


Sony a99 II: Νέα μηχανή στο A-mount στα 42 megapixels με 4K video

Η Sony ανακοίνωσε τη νέα της μηχανή στο A-mount, τη Sony a99 II.

Αν και η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στο E-mount φαίνεται ότι δεν ξεχνάει το A-mount και το παλεύει ακόμα, και έτσι μετά από 10 χρόνια περίπου από την παρουσίαση της συγκεκριμένης σειράς η Sony a99 II έρχεται για να προσθέσει μερικά νέα στοιχεία.

Η Sony a99 II ανήκει στις SLT μηχανής, δηλαδή μηχανές με ημι-διαπερατό καθρέπτη, ο οποίος μένει σταθερός στη θέση του.

Στα 42 megapixels (χωρίς φίλτρο OLPF) η νέα μηχανή αποκτά σταθεροποιητή 5 αξόνων, 4.5 stops και δυνατότητα λήψης 4K video. Η μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων πιάνει τα 12 καρέ το δευτερόλεπτο, το ISO ρυθμίζεται από 50 μέχρι 102.400 και το υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης προσφέρει 79 σημεία εστίασης μέσω του dedicated αισθητήρα εστίασης PDAF, τα οποία λειτουργούν σε συνδυασμό με τα 399 σημεία on-sensor PDAF.

Η νέα DSLT έχει ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο XGA EVF OLED και οθόνη 3″ που αλλάζει θέση αλλά δεν είναι αφής.

Η λήψη video στην οποία η Sony έχει δώσει μεγάλη σημασία γίνεται σε ανάλυση 4K στα 100Mbps (XAVC S), ενώ υπάρχει και η επιλογή λήψης σε Super 35 με 1.8x oversampling. Η λειτουργία ‘Slow and Quick’ επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει από 1 ως 120 fps εύκολα μέσω ενός κουμπιού. Ανάμεσα στα άλλα έχουμε λειτουργία zebra, time code και δυνατότητα επιλογής προφίλ S-Log2 και S-Log3 με 4:2:2 output σε HDMI.

Η νέα Sony a99 II θα είναι διαθέσιμη από τον Νοέμβριο στη τιμή των 3.200 δολαρίων.

Sony a99 II

Sony a99 II

Sony a99 II

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!