Φωτογράφος σπάει τον περιορισμό των 30 λεπτών εγγραφής video στις μηχανές της Sony


Φωτογράφος σπάει τον περιορισμό των 30 λεπτών εγγραφής video στις μηχανές της Sony

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο περιορισμός στη λήψη video μέχρι 30 λεπτά ανά κλιπ, οφείλεται στο φορολογικό καθεστώς. Σε περίπτωση που μία μηχανή καταγράφει video για παραπάνω από 30 λεπτά τότε θεωρείται ότι είναι videocamera και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φορολογείται πιο υψηλά η παραγωγή της.
Αν και πρόκειται για μία παράλογη διαφορά μεταξύ φωτογραφικών μηχανών και videocameras προς το παρόν ισχύει, με τις εταιρείες να κάνουν προσπάθειες για να μπορέσει να ευθυγραμμιστεί το φορολογικό καθεστώς και να απελευθερωθεί ο συγκεκριμένος περιορισμός.

Επιπλέον ένας άλλος σημαντικός περιορισμός είναι ότι υπάρχει θέμα υπερ-θέρμανσης του αισθητήρα με την εγγραφή video για μεγάλα διαστήματα, με μερικές μηχανές να απενεργοποιούνται αυτόματα όταν ξεπεράσουν τα όρια.

Προς το παρόν οι ίδιοι οι χρήστες των DSLR και mirrorless μηχανών αναλαμβάνουν να άρουν τον περιορισμό των 30 λεπτών σπάζοντας των κώδικα των εταιρειών με διάφορα hacks.

Για τη Canon έχουμε την ομάδα Magic Lantern και για τη Nikon την ομάδα Nikon Hacker, οι οποίες έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο του σπασίματος του ορίου των 30 λεπτών.

Στη περίπτωση της Sony ο χρήστης Ma1co κατάφερε να σπάσει τον περιορισμό των 30 λεπτών για τις mirrorless μηχανές της σειράς Sony A7 και της σειράς Sony a. Το σπάσιμο λειτουργεί ως εφαρμογή του PlayMemories και εκτός των άλλων επιτρέπει σε χρήστες που έχουν αγοράσει τη μηχανή τους στην Ιαπωνία και έχουν στο menu Ιαπωνική γλώσσα, να την αλλάξουν στη γλώσσα που θέλουν.

Φυσικά κάθε χρήστης που χρησιμοποιεί ένα μη επίσημο Firmware ή εφαρμογή για τη συσκευή του, το κάνει με δική του ευθύνη, καθώς οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί δεν καλύπτεται από την επίσημη εγγύηση της εταιρείας.

Ήδη αρκετοί χρήστες Sony μηχανών το έχουν δοκιμάσει, μερικοί με επιτυχία και άλλοι αναφέροντας ότι δεν τα κατάφεραν να το κάνουν να λειτουργήσει.

Αν παρόλα αυτά θέλετε να δοκιμάσετε το νέο hack για τις μηχανές της Sony (με αποκλειστικά δική σας ευθύνη), μπορείτε να το βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

SonyAlphaRumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!