Sony: Στις 26 Ιανουαρίου θα δούμε την πρώτη Full Frame κάμερα της με κυρτό αισθητήρα εικόνας;

Όπως ήδη γνωρίζουμε η Sony έχει μία online παρουσίαση στις 26 Ιανουαρίου κατά την οποία θα δούμε μία νέα κάμερα.
Η εταιρεία αναφέρει στο teaser της ότι η κάμερα αυτή είναι The one never seen (αυτή που δεν έχετε ξαναδεί) και μέχρι τώρα οι φήμες αναφέρουν ότι θα δούμε μία Sony κάμερα στην σειρά Sony a με εναλλάξιμους φακούς, ίσως την νέα Sony a9.
Η SonyAlphaRumors (site φημών για την Sony) αναφέρει ότι μία αξιόπιστη πηγή της αναφέρει ότι θα δούμε την πρώτη κάμερα της με Full Frame κυρτό αισθητήρα εικόνας.
Αυτή η κάμερα δεν θα είναι μία κάμερα που αλλάζει φακό, αλλά μία compact κάμερα στην σειρά καμερών Sony RX και εκτός του νέου είδους αισθητήρα θα έχει και νέο φακό της ZEISS, πιο φωτεινό από αυτό της Sony RX1R II, η οποία έχει ZEISS 35mm f/2.0 και φυσικά Full Frame αισθητήρα.
Αν η Sony αποκαλύψει κάμερα με Full Frame κυρτό αισθητήρα εικόνας, κάτι που αλλάζει τον τρόπο που θα κατασκευάζονται οι φακοί, μπορεί να οδηγήσει σε επανάσταση και να βάλει πολύ δύσκολα στον ανταγωνισμό.
Καθώς ο αισθητήρας είναι κυρτός επιτρέπει τον επανασχεδιασμό των φακών που χρειάζεται, οι οποίοι απαιτούν το ένα τρίτο των οπτικών που έχουν οι τωρινοί φακοί, για να επιτύχουν το ίδιο αποτέλεσμα, ενώ δεν υπάρχει ανάγκη για ασφαιρικά οπτικά στοιχεία.
Οι φακοί πλέον δεν είναι αναγκαίο να κατασκευάζονται έτσι ώστε να μειώνουν τις εκτροπές που υπάρχουν, με αποτέλεσμα να μπορεί να επιτευχθεί μικρότερο μέγεθος και βάρος.
Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι ο νέος αισθητήρας θα είναι το ίδιο αποδοτικός με τους αισθητήρες εικόνας που έχουμε σήμερα.
Υπενθυμίζουμε ότι τέτοιο αισθητήρα έχουμε δει από την Canon, όχι όμως σε κάποιο μοντέλο κάμερας παραγωγής.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Δες την εβδομαδιαία μας φωτογραφική εκπομπή Angle of View στο YouTube ή άκουσε την ως Podcast σε Spotify, Google ή Apple!
Πριν φύγετε δείτε
- myPhoto: Η διαδικασία που πρέπει να κάνει ο πολίτης πριν πάει στο αστυνομικό τμήμα!
- Σωματείο Φωτογράφων και Εικονοληπτών Κεντρικής Μακεδονίας: Συνέλευση στις 11 Οκτωβρίου
- What makes us human? Image in the age of AI: Η Έκθεση της Vogue που φέρνει φωτογραφία και AI εικόνες δίπλα δίπλα!
- Ακόμα ένα άτομο έπεσε από γκρεμό (50 μέτρων αυτή τη φορά) προσπαθώντας να βγάλει selfie!
- Bryan Adams: Είμαι περισσότερο φωτογράφος παρά τραγουδιστής!
- To Photoshop στο web είναι διαθέσιμο και είναι φουλαρισμένο με λειτουργίες AI!