Sony ILCE-QX1, ανακοινώνεται αύριο η νέα μηχανή για smartphones με εναλλάξιμους φακούς


Sony ILCE-QX1, ανακοινώνεται αύριο η νέα μηχανή για smartphones με εναλλάξιμους φακούς

Και αν οι δύο πρώτοι φακοί – κάμερες, Sony QX10 και Sony QX100 είχαν ως σκεπτικό ένα μικρό σε μέγεθος νέο προϊόν που θα βγάζει ποιοτικές φωτογραφίες και θα συνεργάζεται με smartphones και tablets, η Sony ILCE-QX1 έρχεται να προτείνει κάτι καινούργιο.
Πρόκειται στην ουσία για μία νέου είδους μηχανή με δυνατότητα αλλαγής φακού, η οποία θα είναι συμβατή με τους E-mount φακούς της ιαπωνικής εταιρείας (και όχι μόνο).
Η Sony ILCE-QX1 θα έχει αισθητήρα APS-C, ανάλυσης 20.1 megapixels και τον επεξεργαστή Bionz X. Το ISO της θα ρυθμίζεται από 100 μέχρι 16.000 και θα καταγράφει Full HD video στα 30p. Θα διαθέτει ενσωματωμένο flash, WiFi και NFC και θα μπορεί να δημιουργεί RAW αρχεία. Ακόμα θα δέχεται microSD και θα μπορεί να δεχτεί και A-mount φακούς με τον ειδικό adapter της εταιρείας.

Η τιμή της Sony ILCE-QX1 αναμένεται να είναι στα 300 ευρώ μόνο για το σώμα και στα 450 ευρώ μαζί με τον φακό Sony 16-50mm E 3.5-5.6 PZ OSS. Θα είναι διαθέσιμη μέσα στον Σεπτέμβριο.

Άποψη: Όσο μας είχαν ενθουσιάσει αρχικά οι φακοί – κάμερες QX της Sony και η ιδέα ενός φακού με ενσωματωμένο αισθητήρα που λειτουργεί σε συνδυασμό με smartphone, τόσο απογοητευτήκαμε από την ποιότητα κατασκευής τους και το τελικό αποτέλεσμα που έδιναν.
Και ενώ περιμέναμε την Sony να μας παρουσιάσει βελτιωμένους QX φακούς – κάμερες, με την ελπίδα για κάτι ποιοτικό σε μικρό μέγεθος, η Sony φαίνεται να προτιμάει να δημιουργήσει κάτι τελείως καινούργιο (ίσως λόγω της όχι καλής πορείας των Sony QX10 και Sony QX100), το οποίο όμως φαίνεται μεγάλο σε μέγεθος και δύσχρηστο.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες της Sony ILCE-QX1 που δημοσίευσε πριν από λίγο η SonyAlphaRumors.

Sony-QX1-11

Sony-QX1-4

Sony-QX1-5

Sony-QX1-8

Sony-QX1-10

Sony-QX1-9

Sony-QX1-7

Sony-QX1-6

Sony-QX1-3

Sony-QX1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

SonyAlphaRumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!